Activiteitenbrochure voor 70-plussers met aanbod in de wijken

Ontmoeten is van belang voor het welzijn van mensen. Om bewoners te stimuleren er weer op uit te gaan, elkaar te ontmoeten en fit te blijven, hebben gemeente Amersfoort, Indebuurt033 en de SRO een brochure gemaakt vol met informatie over activiteiten die er te doen zijn. Deze week ontvangen inwoners van 70+ de brochure in de brievenbus.

Activiteitenbrochure voor 70-plussers met aanbod in de wijken

Het gaat om tips voor sportieve en creatieve activiteiten tot samen spelletjes doen, koffiedrinken en samen eten. Als extra attentie zit er in de brochure een tegoedbon voor 2 personen voor 1 gratis kop koffie op het terras van de Koffiebus.

Burgemeester Lucas Bolsius: ‘De afgelopen 2 jaar waren we door de coronapandemie vaak beperkter in het ontmoeten van elkaar. Dat heeft een hoop ouderen niet goed gedaan. Na een goede zomer hoop ik dat zij er ook in het najaar op uit kunnen blijven gaan. En met elkaar kunnen genieten van al het mooie aanbod van activiteiten in de eigen wijk. Ik wens iedereen die daar gebruik van gaat maken heel veel mooie momenten met elkaar toe.’

De tegoedbon kan worden ingewisseld bij de Koffiebus die wekelijks op 4 plekken in de stad staat. Op dinsdag van 10–17 uur op het Neptunusplein, op woensdag van 10.00-17.00 uur op Winkelcentrum Vathorst, op donderdagochtend van 08.00-13.00 uur op Emiclaer Markt en op vrijdag van 10.00–17.00 uur op het Euterpeplein.

De activiteitenbrochure is een vervolg op de Hart onder de Riem-actie van 2 jaar geleden. Toen werden 4.000 inwoners van 70+ door vele vrijwilligers bezocht met een tasje met wat lekkers, informatie over hulp en ondersteuning en een spel.

Twitter en mail

Volg ook @Gem_Amersfoort op Twitter voor het laatste nieuws.

Of abonneer u op de AmersfoortMail of één van onze andere nieuwsbrieven.

AANMELDEN