Roald van der Linde wethouder in Amersfoort

De gemeenteraad van Amersfoort heeft op dinsdagavond 25 mei 2021 Roald van der Linde als wethouder geïnstalleerd. Woensdag besloot het college van burgemeester en wethouders dat Van der Linde de portefeuilles Mobiliteit en Luchtkwaliteit, Stationsgebied, Sport, Kop van Isselt, Vathorst en Gebiedsgericht Werken op zich neemt. Ook is hij als wijkwethouder aanspreekpunt voor Vathorst en Hooglanderveen.

 Roald van der Linde wethouder in Amersfoort

Roald van der Linde is 52. Hij was de afgelopen 8 jaar lid van de Tweede Kamer namens de VVD en daar woordvoerder op onder meer de dossiers wonen, pensioenen en financiële sector. In de laatste kabinetsperiode was hij ook lid van het fractiebestuur van de VVD. Hij is getrouwd en heeft drie kinderen.

In Amersfoort

Met verhoogd tempo heeft de nieuwe wethouder een inwerkprogramma in gang gezet. Roald van der Linde: “Mensen ontmoeten, dossiers leren kennen, goed de dilemma’s in beeld krijgen. Werken voor Amersfoort is een eer, dus ben ik vol aan de slag, de stad verdient dat. Al woon ik in Rotterdam, iedereen zal me vooral in Amersfoort tegenkomen.”

Van der Linde vervult namens de VVD de plek die ontstond nadat op 30 april wethouder Hans Buijtelaar de functie verliet.

Twitter en mail

Volg ook @Gem_Amersfoort op Twitter voor het laatste nieuws.

Of neem een abonnement op de nieuwsbrief AmersfoortMail.