Hoe bescherm je jezelf en je kinderen online?

Steeds meer mensen worden slachtoffer van online criminaliteit. Wie wordt vaker slachtoffer: jongeren of ouderen? En hoe precies? Op woensdagavond 12 oktober geeft schrijfster Maria Genova antwoord op deze vragen in een boeiende en interactieve lezing over cybercrime. Iedereen is welkom.

 Hoe bescherm je jezelf en je kinderen online?

Ouders van pubers

Gemeente Amersfoort nodigt vooral ouders van pubers uit om aanwezig te zijn. Want hoe ga je nou het gesprek met je kinderen aan? Hoe bescherm je ze en jezelf tegen de gevolgen van bijvoorbeeld sexting of digitale oplichting?

Oktober is Cybersecuritymaand. Een Europees initiatief, waarin aandacht wordt gevraagd voor bewustwording rondom online veiligheid. Gemeente Amersfoort organiseert diverse activiteiten rond dit thema.

Maria Genova

Maria Genova schreef bestsellers zoals “Komt een vrouw bij de H@cker” en het prijswinnende jeugdboek “What the h@ck'. Tijdens deze laagdrempelige sessie op 12 oktober vertelt Maria over de nieuwste trucs van hackers en online oplichters. Hoe bescherm je je online identiteit, trap jij in een vals Whatsapp-bericht van je kind? Herken je de kwaadaardige apps en QR-codes? 

De lezing start om 20.00 uur in De Observant aan het Stadhuisplein. En wie weet ga je naar huis met een gesigneerd boek vol extra tips en inspiratie. Aanmelden voor deze avond is gratis en kan via veilig@amersfoort.nl.

Meer veilige activiteiten

Naast Cybersecuritymaand doet Gemeente Amersfoort in dezelfde week mee aan de Week van de Veiligheid. Op woensdagmiddag 12 oktober staat op het Eemplein de jaarlijkse Veiligheidsmarkt. Van 14:00 tot 17:00 uur geven diverse hulpdiensten en veiligheidsorganisaties tips, handvatten en demonstraties voor inwoners om te voorkomen dat zij slachtoffer worden van criminaliteit. Ook hier wordt aandacht besteedt aan de vraag: “hoe staat het met jouw digitale veiligheid?”

Twitter en mail

Volg ook @Gem_Amersfoort op Twitter voor het laatste nieuws.

Of abonneer u op de AmersfoortMail of één van onze andere nieuwsbrieven.

AANMELDEN