Formerende partijen gaan in andere samenstelling verder

Na vele goede en constructieve gesprekken moeten de vijf partijen die tot nu toe met elkaar onderhandelden over een coalitieakkoord helaas de conclusie trekken dat ze in de huidige samenstelling niet verder gaan.

 Formerende partijen gaan in andere samenstelling verder

In de gesprekken waren er op inhoud veel overeenkomsten. De gesprekken hebben echter ook helder gemaakt dat er verschillen zijn in stijl van samenwerken tussen Amersfoort2014 en de overige vier partijen (D66, GroenLinks, CDA en Partij voor de Dieren). De gezamenlijke partijen zijn in goed overleg tot de conclusie gekomen dat het met deze verschillen niet goed werkbaar is om de komende vier jaar samen aan de slag te gaan als coalitie. Amersfoort2014 doet daarom niet meer mee aan de onderhandelingen.

De overgebleven vier partijen hebben aangegeven voort te willen bouwen op de basis die gelegd is. Ze beraden zich op de vervolgstappen en bespreken met elkaar met wie ze in gesprek gaan om tot een meerderheid voor een te vormen coalitie te komen. De geplande stadsgesprekken op de zaterdagen gaan volgens planning door.

Twitter en mail

Volg ook @Gem_Amersfoort op Twitter voor het laatste nieuws.

Of abonneer u op de AmersfoortMail of één van onze andere nieuwsbrieven.

AANMELDEN