Campagne ‘Grijp je kans!’ barst los

In Amersfoort willen we dat alle jongeren hun talenten kunnen ontplooien. Veel jongeren in Amersfoort zijn goed bezig. Hun verhalen inspireren andere jongeren weer. We gingen op zoek naar de verhalen van jongeren die hun kans hebben gegrepen en die trots zijn op waar ze nu staan. Jongeren die vertellen wat zij nu al bereikt hebben en wat zij daarvoor moeten doen (en laten). Het motto van de campagne is ‘Grijp je kans!’

  Campagne ‘Grijp je kans!’ barst los

De succesverhalen van jongeren zoals Joey en Monica delen we in deze campagnereeks. Zij waren vandaag aanwezig bij de aftrap van de campagne. Wethouder Koser-Kaya liet trots de filmpjes zien aan de partners uit de stad en de jongeren lieten zien waar zij trots op zijn:

Joey (19) is bestuurslid van jongerenvereniging SoWhat. Toen dat dreigde te sluiten, heeft hij subsidie aangevraagd om het jongerencentrum open te houden, zodat jongeren een plek hebben waar ze zichzelf kunnen zijn. Monica (19) geeft graag haar passie voor sport door aan anderen. Ze heeft door middel van een crowdfundingsactie geld ingezameld om naar Zuid-Afrika te gaan. Daar heeft ze aan kinderen sportles gegeven.

Verschillende partijen in Amersfoort kunnen jongeren (op weg) helpen om hun doelen te bereiken. Je kunt hierbij denken aan de ABC’s, SRO, SRO Buurtsportcoaches, Scholen in de Kunst, alle scholen, de samenwerkingsverbanden, SOVEE, Indebuurt033, Bibliotheek Eemland, GGD regio Utrecht en de kinderopvangorganisaties. Amersfoort biedt jongeren de ruimte om zich te ontwikkelen en stimuleert hen om hun talenten optimaal te benutten. Wil jij ook jouw kans grijpen? Kijk dan bij een van onze partners op hun website.

Naast Joey en Monica zijn er nog zes jongeren die hun verhalen delen. De komende weken zullen hun verhalen op verschillende online platformen gedeeld worden. Je kunt de filmpjes hier bekijken.

Twitter en mail

Volg ook @Gem_Amersfoort op Twitter voor het laatste nieuws.

Of neem een abonnement op de nieuwsbrief AmersfoortMail.