Lenaert Nicasiusspeld voor Gijs van Valkenhoef

Op 26 mei 2024 ontvangt de heer Gijs van Valkenhoef de Nicasiusspeld van de stad Amersfoort uit handen van burgemeester Lucas Bolsius. Hij ontvangt de onderscheiding rond 14.00 uur, tijdens zijn afscheid van stichting het Groene Spoor en zijn 75e verjaardag.

Het wonder van de Wagenwerkplaats

De heer Van Valkenhoef heeft een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Wagenwerkplaats. Het idee om een cultureel lint achter het stationsgebied te ontwikkelen, werkte hij uit tot een stedenbouwkundig plan. Dankzij de op zijn initiatief gemaakte visualisatie van dat plan werd het ‘wonder van de Wagenwerkplaats’, een groot succes; een gebiedsontwikkeling door publieke, private en particuliere partijen in Amersfoort. Vanaf 2013 werd de heer Van Valkenhoef voorzitter van de stichting Groene Spoor en in die hoedanigheid was hij betrokken en (soms mede) verantwoordelijk voor tal van activiteiten die zichtbaar bijdragen aan een groen en leefbaar Amersfoort.

Er voor een ander zijn

Hij wordt geroemd voor zijn inzet anderen te helpen en positieve invloed op de gemeenschap, biodiversiteit en de leefomgeving. Hij heeft een groot vermogen mensen te motiveren. Hij helpt waar hij kan: door te luisteren en dingen te regelen. Door als iemand dat zelf even niet kan, zijn handen uit de mouwen te steken. Kortom door er simpelweg voor een ander te zijn.