Kunstwerk Huis voor de Stad. Doe jij mee?

Welk kunstwerk voor het Huis voor de Stad Amersfoort verleidt de bezoeker om de pas te vertragen, de ontmoetingsplekken te gebruiken en er te verblijven? Eind 2025 staat naar verwachting het Huis voor de Stad in Amersfoort. Kunst maakt vanzelfsprekend onderdeel uit van het ontwerp en bouw van het Huis voor de Stad. Om de keuze voor een kunstwerk te maken, betrekken we graag jou als gebruiker van het nieuwe stadhuis bij die keuze. Wil jij je mening geven over de ontwerpen? Lees dan vooral verder.

Drie schetsontwerpen

Bij het ontwerp en bouw van het Huis voor de Stad moet tijdig rekening gehouden worden met een kunstobject of meerdere objecten die aan-, in- of rondom het Huis voor de Stad worden voorgesteld. Om tot een goed ontwerp te komen zijn de afgelopen maanden, onder leiding van een Kunstcommissie, drie kunstenaars geselecteerd die eind november 2022 hun schetsontwerpen presenteren.

Jouw mening

We vinden het belangrijk om jou tijdig te betrekken bij de presentatie van de schetsontwerpen. Daarom zoeken wij, de Kunstcommissie,  circa 10 personen die een dwarsdoorsnede zijn van de toekomstige gebruikers. Deze groep gaat deel uitmaken van de zogenoemde Kunsttribune. Wij willen graag van deze Kunsttribune horen hoe de ontwerpen overkomen en wat het bij hen oproept. Wij nemen vervolgens die reacties mee in de besluitvorming rondom de keuze van het uiteindelijke ontwerp.

Wat je moet doen

Als je deel gaat uitmaken van deze Kunsttribune verwachten we dat je op maandag 31 oktober van 15.30 uur tot 17.00 uur aanwezig bent op het stadhuis om kennis te maken met de Kunstcommissie. In die bijeenkomst vertellen we alle ins en outs over het kunstproject en wat er van jou wordt verwacht. Ook ben je woensdagmiddag 30 november van circa 14.00 uur tot 17.00 uur in de gelegenheid om bij de presentaties van de drie schetsontwerpen aanwezig te zijn. Daarna organiseren we nog een paar bijeenkomsten waarvan de data nog volgen.

Verstand van kunst niet nodig

Nee zeker niet! We zoeken mensen die jong, oud, wel of niet werkzaam/studerend zijn, verschillende achtergronden hebben etc. Mits je maar gebruiker bent van het toekomstige Huis voor de Stad. En of je verstand hebt van kunst maakt ons niks uit. We vinden het vooral belangrijk dat je ’t leuk vindt om mee te denken over de kunst bij het nieuwe stadhuis.

Aanmelden

Wil jij deel uitmaken van de Kunsttribune door je reactie te geven op de schetsontwerpen? Stel jezelf dan voor aan de Kunstcommissie via een e-mail. Vertel in het kort wat over jezelf en wat je motivatie is om deel te nemen.

Stuur je reactie voor 12 oktober naar Toekomststadhuis@amersfoort.nl met in de onderwerpregel: 'Kunsttribune'. Ook vragen kun je naar dit adres mailen.

We kijken uit naar je aanmelding!

Impressie van het Huis voor de Stad