Kindpakket Leusden

Algemeen

Ieder kind moet mee kunnen doen. Met sporten, muziekles, scouting of schoolreisje bijvoorbeeld. Ook als je dit zelf niet kunt betalen. Kijk in het Kindpakket welke regelingen er zijn voor kinderen uit Leusden.

Voorwaarden en aanvragen

Bekijk de voorwaarden en vraag aan. Heb je hulp nodig bij het aanvragen? De medewerkers van het Sociaal Maatschappelijk Steunpunt Leusden helpen je graag verder. Kijk daarvoor op de website van het steunpunt.

Voorwaarden

  • Je kind is tussen de 4 en 17 jaar (t/m 17 jaar) en woont in Leusden.
  • Je gezinsinkomen is maximaal 130% van de bijstandsnorm. Op de webpagina Bijstandsnormen vind je de maximale bedragen.
  • Je vermogen is niet hoger dan de vermogensgrens die voor jouw situatie geldt. Je vindt het bedrag op de webpagina Bijstandsnormen.

Aanvragen

Je vraagt een vergoeding aan via Jeugdfonds De Boom. Lees er meer over op de website van Lariks Leusden.

Sport

Jouw kind kan via Jeugdfonds De Boom een vergoeding krijgen om lid te worden van een sportvereniging. En voor sportkleding en spullen die voor die sport nodig zijn.

Activiteiten en hobby's

Via Jeugdfonds De Boom kan je kind een vergoeding krijgen om lid te worden van een toneelclub, muziekschool, scouting of andere culturele activiteit bij een vereniging. En ook voor spullen die je daarvoor nodig hebt, zoals een instrument.

Peuterspeelzaal

Kinderen van 2 tot en met 4 jaar kunnen 2 dagdelen naar de peuterspeelzaal in Leusden. Jeugdfonds De Boom zorgt voor de vergoeding hiervan. Dit geldt als jouw kind tussen de 2 en 4 jaar (t/m 4 jaar) is en in Leusden woont.

Vakantiekamp

Je kunt bij Jeugdfonds De Boom 1 keer per jaar een vergoeding aanvragen zodat je kind mee kan op vakantiekamp. Dit kan gaan om een zeilkamp, ruiterkamp, voetbalkamp, actiekamp of een ander soort kamp.