Jurist Vergunningen, Toezicht en Handhaving (m/v/x)

Afwisselend werken aan verschillende belangen in een groeiende stad

Over de vacature

Sluitingsdatum
Zodra de juiste kandidaat gevonden is
Uren per week
36 uur
Salarisindicatie
maximaal € 4.671 per maand (schaal 10)

Als jurist bij Gemeente Amersfoort werk je aan de uitdagende en interessante zaken die zich voordoen in onze middelgrote en groeiende stad. Denk hierbij aan zaken die spelen rondom omgevingsvergunningen en de openbare ruimte. Bij ons krijg je een veelzijdig takenpakket voor een diverse doelgroep én de ruimte om een verschil te maken.

De baan

De afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving (VTH) behandelt vergunningsaanvragen voor onder andere bouwen, horeca en evenementen, houdt toezicht op de bouw en op de leefbaarheid in de openbare ruimte en handhaaft waar dat nodig is. In verband met de toename en complexiteit van de werkzaamheden zoeken we in ons team met op dit moment 5 juristen, een extra handhavingsjurist met als taakaccent bouwen en alles wat daarbij komt kijken.

Je werk is afwisselend. In de organisatie ben je het aanspreekpunt voor collega's waaronder bijvoorbeeld casemanagers, bouwinspecteurs en boa's. Je stelt handhavingsbesluiten op, beoordeelt motiveringen van beschikkingen en bereidt bestuurlijke sancties voor. Je onderzoekt mogelijkheden binnen de kaders van de wet, kijkt of maatwerk mogelijk is en je neemt betrokkenen mee in je oplossingsrichtingen. Als iets echt niet kan, leg je natuurlijk duidelijk uit waarom. Daarnaast onderhoud je contacten met bijvoorbeeld de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) en de Regionale Uitvoeringsdienst (RUD).

Werken bij Gemeente Amersfoort

Amersfoort – een stad met ca 160.000 inwoners - ontwikkelt zich in hoog tempo en bruist van de initiatieven. We groeien naar een levendige stad met voldoende woningen, goede bereikbaarheid en ruimte voor cultuur en evenementen. Amersfoort is een mooie stad voor een bezoek en een stad waar het prettig wonen, werken en uitgaan is.

Samen zijn we onze inwoners en ondernemers zo goed mogelijk van dienst. Niet voor niets zijn onze kernwaarden: dichtbij, nieuwsgierig en aanspreekbaar. Met de wet- en regelgeving als leidraad, werken we volgens de bedoeling en kijken we naar de mogelijkheden.

Met wie werk je samen

De afdeling (ongeveer 100 collega's) heeft 3 dynamische teams waarin vergunningverleners, bouwinspecteurs en handhavers samenwerken. Op de afdeling werken daarnaast ook adviseurs Constructieve Veiligheid, adviseurs Ruimtelijke ordening, juristen, kwaliteitsmedewerkers en administratieve medewerkers.

Wat we van je vragen

Wij zoeken een collega die meedenkt en oog heeft voor de verschillende belangen. Een creatieve, omgevingsbewuste en daadkrachtige persoon. Ervaring en kennis opdoen én het delen daarvan vind je leuk en het geeft je voldoening om collega's verder te helpen. Je weet je goed te handhaven, ook bij de soms pittige dossiers. Verder vragen we:

  • een juridische opleiding op minimaal hbo-niveau;
  • ervaring met bestuursrecht en bestuursrechtelijke handhaving;
  • ervaring op het gebied van bouwen en (constructieve) veiligheid

Dit kunnen we je bieden

Een veelzijdige en verantwoordelijke functie waarin je veel in contact bent met mensen . Het salaris bedraagt minimaal € 3.090,- en maximaal €4.671,- bruto per maand (schaal 10) bij een 36-urige werkweek. Daarnaast ontvang je maandelijks een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen, passend bij jouw persoonlijke wensen. Amersfoort heeft goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden en ouderschapsverlof (50% doorbetaald).

Hoe kun je reageren

Door op 'Solliciteren' te klikken, kun je ons je contactgegevens, motivatiebrief en curriculum vitae doorgeven.

As je meer wilt weten

Met vragen over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Kim Zwezerijn, Teammanager VTH, telefoon 033 469 5242 of 06 3457 4838. Heb je vragen over de procedure? Neem dan contact op met Cathy Cats, HR-medewerker, telefoon 06 4117 4202.

We sluiten de wervingsprocedure zodra we de juiste match gevonden hebben.

Voel je thuis in Amersfoort, je bent welkom zoals je bent. Onze kwaliteiten vasthouden en versterken, daar zetten we ons samen voor in. We zijn blij dat iedereen uniek is en zijn nieuwsgierig naar jouw talent.