Grote belangstelling bijeenkomst Hogeweg 53-55

Op maandag 15 mei 2023 hielden Gemeente Amersfoort en gebiedsontwikkelaar AM een bijeenkomst in sportcomplex Amerena over de herontwikkeling van Hogeweg 53-55. Zo’n 60 buurtbewoners, belangstellenden en raadsleden kwamen daar op af. Zij spraken met de ontwikkelaar en de gemeente en gaven veel suggesties mee voor de ontwikkeling.

Tijdens deze avond hoorden de aanwezigen meer over de herontwikkeling van deze locatie. Er is nog geen plan getekend. Er zijn alleen ambities voor nieuwbouw op deze locatie. De gemeente presenteerde haar visie voor de locatie van Hogeweg 45, de Esso en de Shell-locatie aan de Hogeweg 53-55. De buurt heeft de wens uitgesproken om zoveel als mogelijk gelijktijdig te bouwen om een jarenlange bouwput te voorkomen.

Na de presentatie konden de aanwezigen aangeven welke onderdelen zij belangrijk vinden bij de herontwikkeling van de locatie. Over het algemeen is er begrip vanuit de omgeving dat het tankstation plaatsmaakt voor iets anders. Bewoners hebben vooral aandacht gevraagd voor de hoogte van de nieuwe gebouwen in relatie tot zonlicht en uitzicht. Ook over de parkeerdruk en ontsluiting in de wijk is gesproken.

Reageren kan nog tot en met 31 mei

Was je niet bij de bijeenkomst, maar wil je wel jouw wensen doorgeven? Dat kan nog steeds via de digitale vragenlijst tot en met 31 mei 2023.

Planning

In juni en juli 2023 worden de kaders voor Hogeweg 53-55 geschetst. Omwonenden en andere belanghebbenden kunnen daarover hun mening geven, voordat de kaders richting gemeenteraad gaan voor een besluit. Je vindt de planning voor de komende maanden op de projectpagina.

Meer informatie

Via de nieuwsbrief Hogeweg houden we geïnteresseerden op de hoogte van de ontwikkeling aan de Hogeweg 53-55 en van de ontwikkeling aan de Hogeweg 45. Voor vragen en suggesties over deze projecten kun je contact opnemen met Ammy van Rooij, assistent-projectmanager bij de gemeente. Stuur daarvoor een e-mail naar hogeweg53-55@amersfoort.nl.

Ongeveer 60 mensen bezochten op 15 mei 2023 de bijeenkomst over Hogeweg 53-55