Overlijden aangeven

Een overlijden in Nederland geeft u zo snel mogelijk door, uiterlijk de zesde werkdag na het overlijden. Meestal doet de begrafenisondernemer dit. Een familielid of kennis van de overledene kan dit ook doen in de gemeente waar de persoon is overleden. U doet de aangifte persoonlijk in het stadhuis.

Overlijden aangeven

Als u een afspraak maakt, hoeft u niet te wachten.

Meenemen

  • een geldig legitimatiebewijs
  • een verklaring van overlijden, afgegeven door een behandelend arts
  • een doodsoorzaak verklaring (B-verklaring)

Overlijden in het buitenland

Een overlijden in het buitenland geeft u in het buitenland aan. Daarna meldt u zich als nabestaande met een gelegaliseerde of internationale overlijdensakte bij de gemeente van de overledene. De gemeente past de gegevens vervolgens aan in de Basisregistratie Personen (BRP).

Op de website van de Rijksoverheid vindt u meer informatie over wat u moet doen wanneer iemand in het buitenland overlijdt.

Meer informatie over begraven

Meer informatie over begraven en cremeren in Amersfoort vindt u op de website Crematorium en Begraafplaatsen Amersfoort.

Openingstijden Burgerzaken

Op afspraak
maandag t/m vrijdag: 13.00 - 16.30 uur
donderdag: 17.00 - 20.00 uur

Zonder afspraak
maandag t/m vrijdag: 9.00 - 12.00 uur

Voor het ophalen van een reisdocument of rijbewijs is geen afspraak nodig. U kunt terecht op maandag t/m vrijdag van 9.00 – 16.00 uur en donderdagavond van 16.00 – 20.00 uur, behalve wanneer Burgerzaken gesloten is.

Let op!
De afdeling Burgerzaken is op 29 oktober gesloten vanaf 13.30 uur.

Bezoekadres

Stadhuisplein 1 3811 LM Amersfoort