Casemanager Vergunningen (Bijzondere Wetten en APV) (32 -36 uur)

(Complexe) vergunningen verlenen voor een bruisend én veilig Amersfoort

Over de vacature

Sluitingsdatum
Bij de juiste match

Onze stad bruist van de initiatieven en evenementen. Als Casemanager beoordeel je (complexe) vergunningsaanvragen met jouw kennis van wet- en regelgeving én hart voor de stad. Een verantwoordelijke en afwisselende functie, waarin je bijdraagt aan een prettige en veilige stad voor alle Amersfoorters.

Jouw rol

Amersfoort groeit en ontwikkelt zich in hoog tempo. Onze stad heeft regionaal een belangrijke uitgaansfunctie dankzij de vele uitgangsgelegenheden en evenementen. De gemeente zet zich samen met inwoners en ondernemers in om een fijne en veilige stad te blijven voor iedereen die in Amersfoort leeft, de stad bezoekt of er werkt. Daar hoort ook een zorgvuldige afweging bij als het gaat om het verlenen van vergunningen.

Als senior casemanager verleen jij vergunningsaanvragen, breng je advies uit en kom je in actie wanneer er maatregelen toegepast moeten worden. Je zorgt ervoor dat het gehele proces van vergunningverlening op het gebied van Bijzondere Wetten - zoals de Alcoholwet, APV (Algemene Plaatselijke Verorderdening) en Wet Bibob (Bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur) - snel en goed verloopt. Je weet situaties en mensen goed in te schatten en met je kennis van relevante wet- en regelgeving beoordeel jij wat haalbaar en juist is. Een afwisselende en verantwoordelijke functie waarin je de regie neemt vanuit een praktische en dienstverlenende rol.

Jouw belangrijkste verantwoordelijkheden:

 • Beoordelen, adviseren over en afgeven van meervoudige en complexe vergunningen, zoals de Algemene Plaatselijke Verordening en de Alcoholwet.
 • Toetsen van aanvragen voor vergunningen, ontheffingen en meldingen.
 • Coördineren en afstemmen van werkzaamheden binnen het team.
 • Bewaken van de processen rondom de vergunningverlening met de betrokken uitvoerende partijen, binnen en buiten de organisatie.

Hier ga je aan de slag

Amersfoort is een stad met ruim 160.000 inwoners, waar historie en vernieuwing hand in hand gaan. Een groeiende stad, die zich in hoog tempo ontwikkelt. Een stad vol duurzame en sociale initiatieven, waarin iedereen mee kan doen. Bij Gemeente Amersfoort zorgen zo'n 1.500 collega's dat Amersfoort een geweldige stad blijft om in te wonen, werken en leven. Dat doen we samen met de stad: met inwoners, ondernemers, vrijwilligers en partners. Collega's waarderen de positieve, resultaatgerichte en collegiale werksfeer: we doen het samen en weten elkaar goed te vinden. Daarbij krijg je alle ruimte om jouw functie en ontwikkeling zelf vorm te geven.

Met wie werk je samen

Bij de afdeling Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VTH) werken circa 90 collega's. Zij zetten zich in voor een veilige leefomgeving. In deze rol werk je bijvoorbeeld samen met beleidsmedewerker economie en handhaving. Ook heb je regelmatig contact met inwoners en ondernemers in de stad en met partners buiten de organisatie, zoals de politie.

Dit bieden we jou

Werk dat er echt toe doet: hier kun je verschil maken voor de stad. Bij Gemeente Amersfoort werk je in een compacte organisatie aan grote opgaven. We bieden alle ruimte om je talenten verder te ontwikkelen en investeren in je groei. Je krijgt veel vertrouwen en verantwoordelijkheid, en ruimte om je werk op jouw manier te doen. Je kunt rekenen op:

 • Een salaris van maximaal € 5.009 bruto per maand (schaal 10) op basis van een 36-urige werkweek.
 • Een aanvulling op je salaris met een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05%, dat je vrij kunt besteden aan je persoonlijke wensen.
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar, met de intentie deze bij goed functioneren om te zetten naar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Flexibele werktijden met uitstekende thuiswerkmogelijkheden en -middelen, voor een goede balans tussen werk en privé.
 • Een volledige ov-reiskostenvergoeding voor je woon-werkverkeer (2e klasse) of een fietsregeling.
 • Alle ruimte voor jouw ontwikkeling: we werken vanuit talent met jouw persoonlijke talentprofiel (CliftonStrengths) en je kunt rekenen op een uitgebreid opleidingsaanbod, een coachpool, een inwerkbuddy en goede doorgroeimogelijkheden.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 194,4 verlofuren (op basis van een 36-urige werkweek), een thuiswerk- en internetvergoeding, een goede pensioenregeling en 50% betaald ouderschaps- en zorgverlof.

Dit breng je mee

Wij zoeken een ervaren vergunningverlener met al enkele jaren werkervaring. Je hebt een goed inlevingsvermogen, je bent creatief als het kan en je kan besluitvaardig en duidelijk zijn waar het moet. Bovendien weet je overzicht te bewaken, de regie te nemen en anderen mee te nemen in jouw adviezen of besluit.

Verder breng je mee:

 • hbo-werk- en denkniveau
 • tenminste 2 jaar relevante werkervaring, bijvoorbeeld als casemanager of vergunningverlener Bijzondere wetten (zoals de Alcoholwet)
 • actuele kennis van wet- en regelgeving, waaronder de APV, Alcoholwet en de Wet Bibob

Als je meer wilt weten

Heb je vragen over de inhoud van de functie? Dan kun je bellen met Ernst-Jan Scheffer, teammanager Vergunningen, Toezicht en Handhaving, telefoonnummer 033 469 5775.

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je bellen of een WhatsApp sturen naar Cathy Cats, Recruitmentmedewerker, telefoonnummer 06 4117 4202.

Zo kun je reageren

We horen graag van je! Door op 'Solliciteren' te klikken, kun je ons je contactgegevens, motivatiebrief en curriculum vitae doorgeven.

De eerste selectie vindt plaats vanaf 29 november voor de gesprekken in week 49. We sluiten de wervingsprocedure zodra we de juiste match hebben gevonden.

Voel je thuis in Amersfoort, je bent welkom zoals je bent. Onze kwaliteiten vasthouden en versterken, daar zetten we ons samen voor in. We zijn blij dat iedereen uniek is en zijn nieuwsgierig naar jouw talent.