Bouwinspecteur Vergunningen, Toezicht en Handhaving (36 uur)

Over de vacature

Sluitingsdatum
Bij de juiste match

Wil jij er samen met de collega bouwinspecteurs in jullie team op toe zien dat werken waarvoor een vergunning is afgegeven, veilig en volgens afspraak worden uitgevoerd?

De afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving (VTH) investeert veel in digitalisering, automatisering en de eenduidigheid van de nieuwe toezichtprocessen. Als je hierover mee kunt denken en werken om zo je eigen werk verder vorm te geven, dan zit je bij ons goed!
Tegelijk zet Amersfoort als werkgever sterk in op het welzijn en de (persoonlijke) ontwikkeling van haar medewerkers en ieder z'n specifieke talenten. Amersfoort is een stad waar veel diversiteit in het werk bestaat. Monumenten, nieuwbouw, transitieprojecten, inbrei-locaties en volkswijken die aan de huidige tijd aangepast moeten worden; het is er allemaal.

Bij de afdeling VTH werken 100 mensen, waarin iedereen elkaar kent en in beeld is.

Jouw rol

 • Je voert controles uit, leg je bevindingen vast en houdt in samenspraak met de casemanager(s) en de constructeur toezicht op de naleving van wet- en regelgeving rondom de Omgevingswet en Bbl.
 • Ook controles bij evenementen (controle van de bouwwerken) en controles in het kader van ondermijning behoren tot je takenpakket.
 • Je gaat als er aanleiding toe is – al dan niet in overleg met de juristen –over tot handhavend optreden, bijvoorbeeld het opleggen van een bouwstop.
 • Je bent actief betrokken in de afhandeling van handhavingsverzoeken, klachten en meldingen.
 • Je bent samen met je collega's van A tot Z verantwoordelijk voor de gemeentelijke rol met betrekking tot veiligheid en kwaliteit. Samenwerking met andere disciplines (VTH collega's zoals casemanagers en juristen, maar ook andere afdelingen zoals bijv. Leefomgeving en Stad en Ontwikkeling) is hierbij dus vanzelfsprekend.

Dit bieden we jou

Werk dat er echt toe doet: hier kun je verschil maken voor de stad. Bij Gemeente Amersfoort werk je in een compacte organisatie aan grote opgaven. We bieden alle ruimte om je talenten verder te ontwikkelen en te investeren in je groei. Je krijgt vertrouwen en verantwoordelijkheid, in een organisatie die veel van je vraagt maar ook veel mogelijk maakt.
Je kunt rekenen op:

 • Een salaris van minimaal € 3.317,- en maximaal € 4.752,- bruto per maand (schaal 9) bij een 36-urige werkweek.
 • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen, passend bij jouw persoonlijke wensen.
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar, met zicht op een vast contract.
 • Een mobiele telefoon, laptop en databundel.
 • Een volledige ov-reiskostenvergoeding voor je woon-werkverkeer (2e klas) of een fietsregeling.
 • Alle ruimte voor jouw ontwikkeling: we werken vanuit talent met jouw persoonlijke talentprofiel (CliftonStrengths) en je kunt rekenen op een uitgebreid opleidingsaanbod, een coachpool, een inwerkbuddy en goede doorgroeimogelijkheden.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 194,4 verlofuren (op basis van een 36-urige werkweek), een thuiswerk- en internetvergoeding, een goede pensioenregeling en 50% betaald ouderschaps- en zorgverlof.

Dit breng je mee

 • Een HBO-opleiding op het gebied van bouwen, milieu of veiligheid, bijvoorbeeld HBO Bouwkunde.
 • Je hebt kennis van alle relevante wet- en regelgeving en bent voorbereid op de WKB.
 • Je hebt bij voorkeur 2-3 jaar relevante werkervaring in een gemeente, zodat je weet wat er in een gemeente speelt met haar politiek bestuur, de Welstand, etc..
 • Je maakt makkelijk verbinding en levert een concrete bijdrage aan de samenwerking binnen het team.
 • Je communiceert mondeling en schriftelijk open en duidelijk over je bevindingen, zowel binnen als buiten de gemeente.
 • Je bent meedenkend, hetgeen je ook naar je collega's uitstraalt. Daarbij heb je overtuigingskracht en stelligheid.
 • Je begrijpt dat er in je werk altijd tegengestelde belangen zijn, waarbij je altijd klantgericht en omgevingsbewust handelt. Met andere woorden: je bent hard op de inhoud en zacht op de relatie.
 • Je houdt ervan om de regie te pakken en je staat stevig in je schoenen.

Hier kom je te werken

Amersfoort is een stad met ruim 160.000 inwoners, waar historie en vernieuwing hand in hand gaan. Een groeiende stad, die zich in hoog tempo ontwikkelt. Een stad vol duurzame en sociale initiatieven, waarin iedereen mee kan doen. In 2023 leverde dat ons zelfs de internationale titel European City of the Year op. Zo'n 1.500 collega's zorgen dat Amersfoort een geweldige stad blijft om in te wonen, werken en leven. Dat doen we samen met de stad: met inwoners, ondernemers, vrijwilligers en partners. Collega's waarderen de positieve, resultaatgerichte en collegiale werksfeer: we doen het samen. Daarbij krijg je alle ruimte om jouw functie en ontwikkeling zelf vorm te geven.

Als je meer wil weten

Heb je vragen over de inhoud van de functie? Bel met Kim Zwezerijn, Teammanager, via telefoonnummer 06 3457 4838. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je bellen of een Whatsapp sturen naar Cathy Cats, Recruitment medewerker, telefoonnummer 06 4117 4202.

Zo kun je reageren

We horen graag van je! Klik op 'Solliciteren' en geef ons je contactgegevens, motivatiebrief en curriculum vitae door.

We sluiten de wervingsprocedure zodra we de juiste match gevonden hebben.

Voel je thuis in Amersfoort, je bent welkom zoals je bent. We willen een werkomgeving bieden waar je het beste uit jezelf kunt halen en waar ruimte is voor verschillen. Want juist diversiteit brengt ons bij betere oplossingen voor de opgaven waar we voor staan. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent, ongeacht waar je bent geboren, van wie je houdt of waar je in gelooft. En als je een (arbeids)beperking hebt, dan­­­­ kijken we samen wat er mogelijk is en wat jij nodig hebt om je werk goed te kunnen doen.