Bouwinspecteur Vergunningen, Toezicht en Handhaving

Vakbekwaam, stevig, communicatief en pragmatisch.

Over de vacature

Sluitingsdatum
Bij de juiste match
Uren per week
36
Salarisindicatie
Schaal 9 (max. € 4.208,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek)

Werken bij Gemeente Amersfoort

Amersfoort -een stad met ruim 157.000 inwoners- ontwikkelt zich in hoog tempo en bruist van initiatieven. Belangrijk is dat inwoners, ondernemers en de gemeente daarbij samen optrekken voor een fijne en veilige stad. De afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving (VTH) onderzoekt mogelijkheden en volgt technologische en wettelijke ontwikkelingen om inwoners en ondernemers te ondersteunen. We werken gebiedsgericht. Vanuit het gebiedsteam, waar alle onderdelen in het proces zijn vertegenwoordigd, werken we aan een veilige en prettige leefomgeving voor iedereen.

De baan

Als bouwinspecteur zie je er, samen met de collega bouwinspecteurs in jullie team, op toe dat werken waarvoor een vergunning is afgegeven, veilig en volgens afspraak worden uitgevoerd. Je voert controles uit, legt bevindingen vast en kijkt of wet- en regelgeving rondom de WABO en Bouwbesluit wordt nageleefd met de casemanager(s) en de constructeur. Waar daar aanleiding toe is – al dan niet in overleg met de juristen – ga je over tot handhavend optreden. Onze bouwinspecteurs zijn tevens actief betrokken in de afhandeling van handhavingsverzoeken en meldingen. Samen met je collega's ben je van A tot Z verantwoordelijk voor de gemeentelijke rol met betrekking tot veiligheid en kwaliteit. Samenwerking met andere disciplines is hierbij dus vanzelfsprekend.
De afdeling investeert veel in digitalisering, automatisering en de eenduidigheid van de nieuwe toezichtprocessen. Als je hierover mee kunt denken en werken om zo je eigen werk verder vorm te geven, dan zit je bij VTH in Amersfoort goed.
Tegelijk zet Amersfoort als werkgever sterk in op het welzijn en de (persoonlijke) ontwikkeling van haar medewerkers en ieder z'n specifieke talenten.
Amersfoort is een stad waar veel diversiteit in het werk bestaat. Monumenten, nieuwbouw, transitieprojecten, inbrei-locaties en volkswijken die aan de huidige tijd aangepast moeten worden; het is er allemaal. Tenslotte: VTH is een afdeling van zo'n 70 mensen, waarin iedereen elkaar kent en in beeld is.

Wat we van je vragen

Je beschikt over een HBO-opleiding op het gebied van bouwen, milieu of veiligheid, bijvoorbeeld HBO Bouwkunde. Je hebt kennis van alle relevante wet- en regelgeving, ervaring met casemanagement en bent voorbereid op de WKB. Je hebt bij voorkeur 2-3 jaar relevante werkervaring in een gemeente, zodat je weet wat er in een gemeente speelt met haar politiek bestuur, de Welstand, etc. Je maakt makkelijk verbinding en levert een concrete bijdrage aan de samenwerking binnen het team. Je communiceert mondeling en schriftelijk met open vizier duidelijk over je bevindingen, zowel binnen als buiten de gemeente. Je bent meedenkend, hetgeen je ook naar je collega's uitstraalt. Daarbij heb je overtuigingskracht en stelligheid. Je begrijpt dat er in je werk altijd tegengestelde belangen zijn, waarbij je altijd klantgericht en omgevingsbewust handelt. Met andere woorden: je bent hard op de inhoud en zacht op de relatie. Je houdt ervan om de regie te pakken en je staat stevig in je schoenen.

Dit kunnen we je bieden

Verantwoordelijk en maatschappelijk relevant werk in een informele organisatie die hoge eisen aan je stelt. Amersfoort ondersteunt ontwikkelingswensen en investeert in jouw groei. Je salaris bedraagt maximaal € 4.208,- bruto per maand (schaal 9) bij een 36-urige werkweek. Een hogere beloning is mogelijk wanneer je voor ons extra waardevolle kwaliteiten of ervaring meebrengt. Daarnaast ontvang je maandelijks een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen, passend bij jouw persoonlijke wensen. De gemeente Amersfoort heeft goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden en ouderschapsverlof (50% doorbetaald).

Zo kun je reageren

Door op 'Solliciteren' te klikken, kun je ons jouw contactgegevens, motivatie en curriculum vitae toesturen.
Voor deze functie wordt gelijktijdig intern en extern geworven, waarbij voor interne en regionale kandidaten een voorrangspositie geldt. Hierdoor kan het voorkomen dat de planning van de eerste sollicitatiegesprekken voor externe kandidaten afwijkt, wanneer interne en/of regionale kandidaten hebben gesolliciteerd op deze functie. Uiteraard houden wij jou hiervan op de hoogte.

Als je meer wilt weten

Met vragen over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met teammanager Kim Zwezerijn via telefoonnummer 06 3457 4838. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure?  Bel dan met Cathy Cats, telefoon 06 4117 4202.

Voel je thuis in Amersfoort, je bent welkom zoals je bent. Onze kwaliteiten vasthouden en versterken, daar zetten we ons samen voor in. We zijn blij dat iedereen uniek is en zijn nieuwsgierig naar jouw talent