Trajectbegeleider RMC/Jongerenloket

Samen met de jongeren werken aan een startkwalificatie en werk

Werken bij de gemeente Amersfoort

Amersfoort - een stad met ruim 157.000 inwoners - ontwikkelt zich in hoog tempo op tal van gebieden. Ook op het gebied van onderwijs en arbeidsmarkt. Midden in het centrum werkt Arbeidsintegratie aan de problemen van kwetsbare jongeren rondom voortijdig schoolverlaten en het vinden van werk. Als trajectbegeleider RMC/Jongerenloket werk je regionaal met gedreven professionals van diverse disciplines, binnen en buiten de organisatie. Het hele netwerk is je werkomgeving; je zet het in en breidt het uit.

De baan

Net als in het hele land geldt ook in Amersfoort dat voor jongeren soms een vangnet nodig is. Als trajectbegeleider RMC/Jongerenloket streef je ernaar om zoveel mogelijk jongeren te begeleiden naar een startkwalificatie of werk. Lukt dat niet dan ondersteun je ze tijdens de zoektermijn die vooraf gaat aan een uitkering.

Hoe help je hen om na uitval om weer gemotiveerd te raken? Welke stap brengt hen dichter bij de doelstelling om terug te gaan naar school of het vinden van een leuke baan?

Je werkt nauw samen met de ROC’s in de regio en de regiogemeenten. Je hebt een belangrijke rol in het in beeld krijgen en houden van de jongeren. Vanuit de landelijke en wettelijke kaders en je actieve betrokkenheid weet je wat er speelt. Het krachtenveld rondom RMC trajectbegeleiding is in ontwikkeling. We investeren in een zo sluitend mogelijke aanpak. Je hebt een belangrijke rol, waarbij je de ontwikkelingen en jouw positie daarin weet te versterken. Werkzaamheden zijn onder meer:

  • vanuit een persoonlijke benadering opsporen en onderzoeken wat wenselijke en haalbare perspectieven zijn voor jongeren;
  • ondersteunen bij oriëntatie op opleidingen en uitvoeren van beroepskeuzetrajecten;
  • opbouwen van een relevant netwerk en afstemmen met de contactscholen;
  • invullen van de zoektermijn voor jongeren tot 27 jaar; toeleiden van jongeren naar werk; overleggen met zorgadvies- en gebiedsteams;
  • registreren en rapporteren.

Wat we van je vragen

Enthousiasme, plezier en een opleiding op hbo-niveau, bij voorkeur een agogische opleiding, met kennis van de bijbehorende instrumenten rondom voortijdig schoolverlaten en aanverwante wet- en regelgeving. Met, bij voorkeur, ervaring als trajectbegeleider RMC of re-integratie weet je flexibel en klantgericht handelen te combineren met het bewaken van grenzen. Je schakelt snel, denkt creatief en je bent analytisch. Ook ben je een doorzetter, initiatiefrijk en communicatief sterk. Netwerken en de samenwerking opzoeken: voor jou is dat vanzelfsprekend.

Dit kunnen we je bieden

Een zelfstandige functie in een dynamische werkomgeving in een regionaal netwerk en een enthousiast team waarin we streven naar een zo sluitend mogelijke aanpak rondom jongeren. Op basis van je kennis en ervaring wordt je salaris maximaal €4.048,- bruto per maand (schaal 9) bij een 36-urige werkweek. Daarnaast ontvang je maandelijks een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen, passend bij jouw persoonlijke wensen. Amersfoort heeft goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden, opleidingsmogelijkheden en ouderschapsverlof (50% doorbetaald).

Zo kun je reageren

Wij ontvangen je sollicitatie graag digitaal. Door hieronder op ‘Solliciteren’ te klikken, kun je ons je contactgegevens, motivatiebrief en curriculum vitae toesturen.

SOLLICITEREN

Als je meer wilt weten

Met vragen over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Hillegonde Kiewiet, teammanager, telefoon (033) 469 5686.

Heb je vragen over de procedure kun je contact opnemen met Anna Heeres, HR-medewerker, telefoon (033) 469 5611.

De reactietermijn sluit op 17 mei 2021. De eerste gesprekken vinden plaats op 28 & 31 mei 2021.

Amersfoort wil een diverse en inclusieve organisatie zijn, dus het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en jouw bijdrage aan ons team.

Praktisch

32 uur

Schaal 9 (max. € 4.048,- per maand bij 36 uur per week)

Vragen over de functie?

Hillegonde Kiewiet, teammanager, telefoon (033) 469 5686

Vragen over de procedure?

Anna Heeres, HR-medewerker, telefoon (033) 469 5611

SOLLICITEREN

De reactietermijn sluit op 17 mei 2021.