Teammanager Technologie en Services

Richting geven, ruimte bieden en resultaten behalen!

Werken bij Gemeente Amersfoort

Amersfoort – een stad met ruim 157.000 inwoners – ontwikkelt zich in hoog tempo; we koesteren wat van waarde is en vernieuwen volop. De gemeentelijke organisatie beweegt daarin mee.

De opgaven in het IV werkveld zijn stevig de komende jaren, zeker ook in het licht van de ambities richting de stad. 'Amersfoort transformeert digitaal' is de strategische agenda waarmee krachtig wordt ingezet op het doorontwikkelen van de (digitale) dienstverlening en het slimmer inrichten van de bedrijfsvoering. We zien volop kansen en mogelijkheden als het gaat om data gestuurd werken. Continuïteit en veiligheid van de IV voorzieningen zijn daarbij randvoorwaardelijk.

Deze ambitie vraagt om een wendbare IV organisatie waar de focus ligt op voor wie we het doen. De richting voor de nieuwe organisatie is recent bepaald, we gaan starten met de transitie waarbij nog volop ruimte is voor de inkleuring.

De baan

Bij de afdeling Informatievoorziening werken ca. 120 medewerkers verdeeld over drie teams. Het team Technologie en Services (ca. 30 medewerkers) richt zich op alle activiteiten rond de technologie-aspecten van de informatievoorziening. Dit varieert van architectuur, advies, data tot beheer en regievoering. Wij denken vanuit 'oplossingen' in plaats vanuit specifieke producten. Denk bijvoorbeeld aan werkplek, integratie, datacenter en security. Jij zorgt er voor dat niet uit het oog wordt verloren voor wie we de dingen doen die we doen.

In de werkwijze gaat het niet om hoe we georganiseerd zijn, maar hoe we samenwerken.

De medewerkers van jouw team maken vaak onderdeel uit van (permanente) opgave- of projectteams. Het accent van aansturen ligt op het inzetten van de talenten en het ontwikkelen van deskundigheid van je medewerkers. Als teammanager zorg je er voor dat de medewerkers dit anders werken omarmen. In dit veranderproces ben jij de coach en facilitator. Met het nieuwe stadhuis in het vizier verwachten we dat je ook invulling gaat geven aan het werken in regie.

Wat we van je vragen

Jij bent allereerst een goede leidinggevende en coach met ruime werkervaring in het ICT werkveld. Je denkt strategisch en weet dit te vertalen naar praktisch handelen. Je bent iemand die vertrouwen geeft en investeert in de ontwikkeling van je mensen. Zo geef je ruimte aan het team om zich te ontwikkelen tot een top team, waarbij je een volwaardig gespreks- en sparringpartner bent op het gebied van technologie. Als lid van het managementteam Informatievoorziening vertaal je de plannen voor de IV organisatie naar een inrichting die aansluit op wat Amersfoort nodig heeft.

Je geeft richting waar dat nodig is, in een snel veranderend technologie landschap. Je hebt resultaatgerichtheid hoog in het vaandel staan. Vanuit je MT rol reflecteer je op je eigen handelen en dat van je collega's en leg je rekenschap af over de behaalde resultaten.

Dit kunnen we je bieden

Gemeente Amersfoort biedt je ruimte om je talenten verder te ontwikkelen en investeert in je groei. We bieden verantwoordelijk en maatschappelijk relevant werk in een informele professionele organisatie die veel vraagt maar ook veel mogelijk maakt. Je salaris bedraagt maximaal € 5.872,- bruto (schaal 12) per maand bij een 36-urige werkweek. Daarnaast ontvang je maandelijks een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen, passend bij je persoonlijke wensen. Amersfoort heeft goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden en ouderschapsverlof (50% doorbetaald).

Wij werken volgens het principe van 'Activiteit Gericht Werken'. Dit betekent dat het stadhuis onze thuisbasis is en daar zijn we zeker ca. twee tot drie dagen in de week. Afhankelijk van het type werk dat je te doen hebt maak je de afweging waar je dit het beste kunt doen: op het stadhuis of thuis. Je stelt daarbij iedere keer de vraag: 'wat heeft de organisatie, het team of ikzelf nodig'. Ons stadhuis van Amersfoort staat vlakbij de prachtige middeleeuwse binnenstad en is goed bereikbaar.

Zo kun je reageren

Door op 'Solliciteren' te klikken kun je ons je contactgegevens, motivatiebrief en curriculum vitae doorgeven.

SOLLICITEREN

De vacature staat open t/m zondag 5 december 2021. De eerste gesprekken staan gepland op 15 en 16 december 2021. Uiterlijk 13 december hoor je of je wel of niet voor een gesprek wordt uitgenodigd.

Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven, hierbij hebben interne kandidaten een voorrangspositie.

Een assessment maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Als je meer wilt weten

Met vragen over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Wim Vreeman, Afdelingsmanager Informatievoorziening, telefoon: 033 469 4566. Met vragen over de procedure kun je contact opnemen met Inge Parlevliet, HR-medewerker, telefoon: 06 5253 5727.

Amersfoort wil een diverse organisatie zijn, dus het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil maakt voor de stad.

Amersfoort wil een diverse organisatie zijn, dus het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij bijdraagt aan het welzijn van onze inwoners.

Praktisch

36 uur

Schaal 12, (max. € 5.872,- bruto bij een 36-urige werkweek)

Vragen over de functie?

Wim Vreeman, Afdelingsmanager Informatievoorziening, telefoon: 033 469 4566

Vragen over de procedure?

Inge Parlevliet, HR-medewerker, telefoon: 06 5253 5727.

SOLLICITEREN

Reageren kan tot en met zondag 5 december 2021.