Teammanager Leefomgeving

Met je team naar de toekomst

Werken bij Gemeente Amersfoort

Amersfoort is een stad met ca.157.000 inwoners op het middelpunt van Nederland. Een dynamische stad met veel jonge mensen die zich volop ontwikkelt, met veel dynamiek, innovaties en initiatieven. Een groeiende stad ook, waar de druk op de beschikbare ruimte toeneemt. Hiermee staan we voor een uitdaging: Amersfoort toekomstbestendig te maken.

De combinatie van grootstedelijke vraagstukken en een platte ambtelijke organisatie maakt het werk voor Amersfoort aantrekkelijk. Collega’s weten elkaar snel te vinden en je kunt hier echt verschil maken. Werken voor Amersfoort doe je vanuit je DNA: dichtbij, nieuwsgierig en aanspreekbaar.

 De afdeling Leefomgeving werkt met inwoners, partners en collega’s aan een prettige leefomgeving om in te wonen, te werken en te recreëren. Een belangrijk taakveld van de afdeling is het beheer van de openbare ruimte. Hierbij spelen we in op actuele ontwikkelingen en ambities, zoals klimaatverandering, vergroening, biodiversiteit, duurzaamheid en circulaire economie. Andere taakvelden van de afdeling zijn archeologie en gebiedsgericht werken. Leefomgeving telt in totaal ruim 70 medewerkers.

De baan

Samen met de andere teammanager en de afdelingsmanager geef je leiding aan de afdeling Leefomgeving. Dit doen jullie voor het bestuur, in nauw overleg met vakwethouder. Je stuurt de teams met wijkbeheerders, gegevensbeheerders, en adviseurs en projectmanagers groen/bomen/spelen direct aan: je bent verantwoordelijk voor resultaat, mensen, middelen en werkprocessen. Vakinhoudelijk ben je in staat om als sparringpartner voor je medewerkers op te treden. Naast vaktechnische kwaliteit van ons werk leggen we vooral nadruk op afstemming met onze inwoners en op aansluiting bij hun wensen. Amersfoort is een regiegemeente; we werken veel en intensief samen met marktpartijen als aannemers en adviesbureaus.

  Wat we van je vragen

  Enthousiasme voor deze uitdaging, dat is het eerste wat je meebrengt. Je vindt het leuk om voor en met de stad te werken en hebt affiniteit met dagelijks beheer en onderhoud van groen. Je bent een geboren, energieke leider die op een strategische manier kan denken en werken, een visie weet te vertalen naar de praktijk en mensen daarin meeneemt. Je hebt ruime, aantoonbare ervaring met leidinggeven aan professionals en het geeft je voldoening om vanuit een talentgerichte insteek het beste uit je medewerkers te halen. Je hebt sterke sociale competenties, waarmee je beurtelings en soms tegelijkertijd verbinder, klankbord, overtuiger en onderhandelaar kunt zijn. Je denkt en werkt op academisch niveau en beschikt bij voorkeur over inhoudelijke kennis over het beheer van de openbare ruimte. Omdat je analytisch denkt en strategisch handelt, kun je processen vormgeven en vertalen in uitvoering met concrete resultaten. Voor deze functie zijn flair, creativiteit, doorzettingsvermogen en humor mooi meegenomen. Heb je ervaring met het werken voor de overheid en voel je je thuis in een politiek-bestuurlijke omgeving? Reageer dan snel.

   Dit kunnen we je bieden

   We bieden interessant, zinvol en afwisselend werk in een informele organisatie die volop in ontwikkeling is. Werken voor Amersfoort betekent werken in een levendige stad die hoog scoort op de aspecten prettig wonen en werken. Het stadhuis van Amersfoort staat vlakbij de prachtige middeleeuwse binnenstad en is goed bereikbaar. Ook als de landelijke regels versoepelen zal er ruimte zijn om een deel van het werk vanuit huis te doen. Amersfoort ondersteunt ontwikkelingswensen en investeert in persoonlijke groei. Afhankelijk van je kennis en ervaring bedraagt je salaris maximaal €6365,-. bruto per maand (schaal 13) bij een 36-urige werkweek. Daarnaast ontvang je maandelijks een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen, passend bij jouw persoonlijke wensen. Amersfoort heeft goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden en ouderschapsverlof (50% doorbetaald).

   Zo kun je reageren

   Solliciteer door via onderstaande knop je contactgegevens, motivatiebrief en curriculum vitae te versturen.

   SOLLICITEREN

   Als je meer wilt weten

   Met vragen over de inhoud van de functie neem je contact op met afdelingsmanager Tom van Nijen, telefoon (033) 469 46 14, of met teammanager Eric van Duijn, telefoon (033) 469 43 32. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, bel dan met Anna Heeres, HR-medewerker, telefoon (033) 469 57 50.

   Amersfoort wil een diverse organisatie zijn, dus het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil maakt voor onze stad.

   Praktisch

   36 uur

   Schaal 13 (max. € 6.365,- per maand bij 36 uur per week)

   Vragen over de functie?

   Afdelingsmanager Tom van Nijen, telefoon (033) 469 46 14

   Teammanager Eric van Duijn, telefoon (033) 469 43 32

   Vragen over de procedure?

   HR-medewerker Anna Heeres, telefoon (033) 469 57 50

   SOLLICITEREN