Teamcoördinator bij Werk en Participatie

Veelzijdige duizendpoot en coach

Werken bij de Gemeente Amersfoort

Bij Werk, Inkomen en Zorg kunnen inwoners van Amersfoort terecht voor voorzieningen en vragen op het terrein van hun inkomen, werk, dagactiviteiten, onderwijs en zorg. De afdeling WIZ bestaat uit de afdelingen Arbeidsintegratie, Klantbeheer, Zorg en Administratief Beheer.

Het beleid is  gericht op het bevorderen zelfredzaamheid en participatie voor die inwoners die om uiteenlopende redenen en omstandigheden de weg naar werk en of participatie niet kunnen vinden.

Het team Arbeidsintegratie, waarin je komt te werken, bestaat uit ruim 80 collega’s: trajectbegeleiders werk  en dagbesteding en minimacoaches, accountmanagers en recruiters van het Werkgeversservicepunt (WSP) en het Leerwerkloket. Ook leerplichtambtenaren, trajectbegeleiders van het RMC Jongerenloket en ondersteunende collega’s vallen onder dit team. Het grote team is opgedeeld in subteams van ca. 20 mensen en elk team heeft een eigen teamcoördinator.

De functie van teamcoördinator bij Arbeidsintegratie kent een specifiek takenpakket. Er is grondige kennis vereist van de re-integratiepraktijk omdat een belangrijke taak is trajectbegeleiders te ondersteunen bij de afweging in het maken van de juiste stap in het traject. Maatwerk staat centraal. Kernwaarde is: uitgaan van ontwikkelingskansen en het begeleiden naar zelfstandigheid en zelfredzaamheid.

Je geeft samen met de teammanager en drie collega teamcoördinatoren leiding aan de afdeling. Als teamcoördinator van een team bij Arbeidsintegratie coach, begeleid en faciliteer je ongeveer 20 medewerkers in de uitvoering van hun werk. Je bent mee verantwoordelijk voor de voortgang, de kwaliteit en de personele bezetting van het team.
Je draagt de visie en koers van de afdeling uit en stuurt daarop. Je zorgt ervoor dat je team werkt volgens onze visie en de leidende gedragsprincipes.

Je bent scherp op wijzigingen in wet- en regelgeving en geeft de uitvoeringsgevolgen van beleidskeuzes aan. Je geeft feedback aan medewerkers over hun functioneren en bespreekt verbeterpunten. Je stemt actief af met andere teams, afdelingen en externe partners waarmee we samenwerken. Je signaleert veranderingen en knelpunten in werkprocessen en instrumenten en draagt bij aan de ontwikkeling ervan. Je neemt deel aan projecten en casuïstiekbesprekingen en je initieert en begeleidt deze ook zelf.

Dit vragen we van je

Een afgeronde HBO-opleiding, minimaal 5 jaar ervaring op het taakgebied re-integratie in de breedste zin van het woord. Je hebt ruime ervaring in het coachen en begeleiden van collega’s. Je beschikt over uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden en hebt overtuigingskracht. Je bent proactief, creatief, servicegericht en flexibel. Je denkt in verbinden en oplossen en bent vertrouwd met zorgvuldige oordeelsvorming op het snijvlak van recht en zorg. Je toont persoonlijk leiderschap en daarmee verantwoordelijkheid voor het werk van de hele afdeling. Breng je dan ook nog een hands-on mentaliteit, een gezonde dosis stressbestendigheid, humor en relativeringsvermogen mee dan pas jij in ons plaatje.

Dit bieden we je

Leuk en afwisselend werk in een organisatie die volop in ontwikkeling is. Werken voor Amersfoort betekent werken in een levendige stad die hoog scoort op de aspecten prettig wonen en werken, waarin wij onze ambitie vertalen naar de praktijk.

Op basis van je kennis en ervaring wordt je salaris maximaal € 5.169,- bruto per maand (schaal 11) bij een 36-urige werkweek. Daarnaast ontvang je maandelijks een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen, passend bij jouw persoonlijke wensen.

Amersfoort heeft goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden, opleidingsmogelijkheden en ouderschapsverlof (50% doorbetaald).

Door hieronder op ‘Solliciteren’ te klikken, kun je ons je contactgegevens, motivatie en curriculum vitae toesturen.

Voor deze functie wordt gelijktijdig intern en extern geworven, waarbij voor interne en regionale kandidaten een voorrangspositie geldt. Hierdoor kan het voorkomen dat de planning van de eerste sollicitatiegesprekken voor externe kandidaten afwijkt, wanneer interne en/of regionale kandidaten hebben gesolliciteerd op deze functie. Uiteraard houden wij u hiervan op de hoogte.

Heb je aantoonbaar ontwikkelstappen gezet in de richting van deze functie, vermeld dat expliciet in je brief. Je hebt dan – net als werknemers van de eigen afdeling - voorrang ten opzichte van andere kandidaten.

Met vragen over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Hillegonde Kiewiet, Teammanager Arbeidsintegratie, telefoon: (033) 469 5686. Heb je vragen over de procedure, dan kun je contact opnemen met Anna Heeres, HR-medewerkers, telefoon: (033) 469 5750.

De reactietermijn sluit op zondag 18 april 2021. De gesprekken vinden plaats op 28 en 29 april 2021. Een assessment maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

32-36 uur

Hillegonde Kiewiet, Teammanager Arbeidsintegratie, telefoon: (033) 469 5686

Anna Heeres, HR-medewerkers, telefoon: (033) 469 5750.

De reactietermijn sluit op zondag 18 april 2021.