Stage lopen? Ga aan de slag bij Gemeente Amersfoort!

“Ik dacht echt niet aan een overheidsinstantie voor mijn stage. Maar ik zag bij Gemeente Amersfoort dat het om uitdagende thema’s gaat en dat er ruimte is voor vernieuwing. Ik ben met open armen ontvangen en merk dat ik serieus wordt genomen. Inmiddels werk ik als HR-medewerker bij de afdeling Organisatie & Talentontwikkeling aan de loopbaan van anderen.” - Anna (Heeres), oud stagiaire

Wil jij relevante werkervaring opdoen en tegelijkertijd écht iets betekenen voor Amersfoort? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Tijdens een stage bij Gemeente Amersfoort krijg je de kans om te laten zien wat je in huis hebt. Elke dag maken wij ons hard voor ruim 157.000 Amersfoorters. Samen met hen werken we aan een stad om trots op te zijn.

Wij zijn regelmatig op zoek naar leergierige VMBO, MBO, HBO of WO studenten van diverse opleidingen. Je kunt bij ons terecht voor verschillende soorten stages bij verschillende afdelingen. Van meewerkstages tot onderzoeksstages, in de richting van onder andere HR, duurzaamheid, communicatie of handhaving. We kijken graag of er een stageplek is die bij je past.

Werken bij de gemeente saai? Dat bepaal je helemaal zelf! Werken bij onze gemeente biedt veel mogelijkheden en kansen. Er is op verschillende vlakken expertise en ervaring in huis. Omdat jouw takenpakket niet vaststaat, kun je samen met je stagebegeleider en collega’s ontdekken wat je leuk vindt. En… Wij zijn ook nieuwsgierig naar jouw ideeën. Laten we van elkaar leren!

Waarom stage lopen bij Gemeente Amersfoort?

• Een uitdagende en afwisselende stage;
  • Je kunt zelf ontdekken wat bij je past;
  • Een plek waar je veel kunt leren en hier ook de mogelijkheid voor krijgt;
  • Een informele werkplek met volop samenwerking;
  • Je krijgt één vaste begeleider waar je altijd bij terecht kunt;
  • Er is ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling;
  • Een boost voor je CV door relevante werkervaring.

Krijg ik een vergoeding?

Je ontvangt een stagevergoeding als je bij ons stage loopt. Deze vergoeding hangt af van je opleidingsniveau en het aantal uur dat je stage loopt.

Voor een stage van 36 uur p.w. voor minimaal 3 maanden geldt:

VMBO of MBO/HBO/WO 1e en 2e studiejaar € 175,- per maand
MBO/HBO/WO vanaf het derde studiejaar € 350,- per maand

Voor een stage korter of gelijk aan 3 maanden geldt:

Alle opleidingsniveaus € 60,- per maand

Enthousiast geworden?

We ontvangen graag je CV met sollicitatiebrief. Laat ons weten wat voor stage je precies zoekt, dan kunnen we gericht voor je zoeken. Hoe duidelijker je bent, hoe beter! Zorg ervoor dat je onderstaande informatie meeneemt in je sollicitatiebrief:

• Opleiding en studiejaar;
  • Wat voor stage je zoekt (onderzoek/meeloop/afstudeer);
  • Wanneer je stage wil lopen, hoe lang en hoeveel uur per week;
  • Wat je wil doen en leren;
  • Waarom je stage wil lopen bij Gemeente Amersfoort

Solliciteren maar!

Door op 'soliciteren' te klikken, kun je ons jouw contactgegevens, motivatie en CV toesturen. Je krijgt van ons een ontvangstbevestiging en we gaan meteen voor je op zoek. We proberen binnen 10 werkdagen bij je terug te komen.

We kunnen niet garanderen dat we een stageplek voor je hebben. Wij doen natuurlijk wel ons uiterste best!
Door de coronamaatregelen werk je voor een deel vanuit huis.

Net als Anna ook werkervaring opdoen door stage te lopen bij de gemeente? Solliciteren maar!