Senior projectmanager

Omgevingsbewust, dichtbij en direct

Waar ga je werken?

Amersfoort is een stad die zich met hoge snelheid ontwikkelt, vol projecten en initiatieven. De organisatie beweegt daarin mee. Als regiegemeente hebben we een compacte ambtelijke organisatie en zijn de lijnen kort. Bij de afdeling Programma’s en Projecten (P&P) ga je binnen het team Projectrealisatie Openbare Ruimte (POR) projecten leiden met andere projectmanagers. Als projectmanager in Amersfoort werk je altijd aan een duidelijke opdracht die je in samenwerking met vele anderen uitvoert, zowel in- als extern. Collega’s zijn nieuwsgierig naar de kennis en beweegredenen van onze partners en aanspreekbaar op hun rol in het proces. Niet voor niets zijn onze kernwaarden ‘dichtbij, nieuwsgierig en aanspreekbaar’, dat is ons DNA. We werken dichtbij de opgave en bij de stad.

Wat ga je doen?

Als senior projectmanager POR heb je naast projectsturing ook een ontwikkelende rol. Je neemt initiatief in de ontwikkeling van het team. Daarbij zorg je voor vooruitgang in de professionalisering en introduceer en implementeer je innovaties en ontwikkelingen die ons vakgebied raken vanuit techniek, maatschappelijke veranderingen of wetgeving. Je hebt een voortrekkersrol, onder andere richting het bestuur, dus een goede bestuurlijke antenne, en je beweegt je met gemak in de uitgebreide netwerken rond een project. Je stemt veel direct af, zowel met de verantwoordelijke wethouder(s) en ambtelijk opdrachtgever(s) als met marktpartijen en bewoners. Amersfoort zet sterk in op communicatie en participatie, als projectmanager werk je daarom samen met beleids- en communicatieadviseurs aan verbindingen tussen gemeente, partijen en inwoners. Binnen het portfolioteam vullen projectmanagers elkaars kennis en ervaring aan om het project tot een goed einde te brengen. Het team is samen verantwoordelijk voor resultaten. Jij bent verantwoordelijk voor jouw bijdrage aan een goed proces. Onze werkwijze zet maximaal in op ieders expertise en talent.

Wat is je achtergrond?

Je geniet van het leiden van meerdere complexe projecten en bent daarbij ook in staat is om het team te ondersteunen en te coachen. Je hebt het talent om complexe materie om te zetten in (strategische) adviezen en begrijpelijke oplossingsrichtingen. Daarbij ben je flexibel genoeg om opdrachtgevers, eindgebruikers en andere in- en extern betrokkenen het eindresultaat te laten bepalen, dat vinden we belangrijk. Je kan snel schakelen van keukentafel gesprekken met bewoners naar onderhandelingen met commerciële partijen of naar een richtinggevend gesprek aan de bestuurlijke tafel. Daarnaast zorg je voor vooruitgang in de professionalisering van het team en introduceer en implementeer je innovaties en ontwikkelingen die ons vakgebied raken, vanuit techniek, maatschappelijke veranderingen of wetgeving.
 
Naast een afgeronde HBO of WO opleiding vragen we een ruime werkervaring in een vergelijkbare functie in het publieke domein op het gebied van Civiele Techniek of Cultuurtechniek. Deze ervaring is voor een deel opgebouwd bij een overheidsinstantie, bij voorkeur bij een middelgrote of grote gemeente. De dynamiek rond de bestuurlijke inbedding van projecten ken je goed. Je bent coachend, communicatief sterk en hebt kennis van verschillende disciplines.

Wat bieden we je?

Verantwoordelijk en maatschappelijk relevant werk in een informele organisatie die hoge eisen aan je stelt. Amersfoort ondersteunt ontwikkelingswensen en investeert in jouw groei. Je salaris bedraagt maximaal € 5.814,- bruto per maand (schaal 12) bij een 36-urige werkweek. Daarnaast ontvang je maandelijks een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen, passend bij jouw persoonlijke wensen. De gemeente Amersfoort heeft goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden en ouderschapsverlof (50% doorbetaald).

Hoe kun je reageren?

Door hieronder op ‘Solliciteren’ te klikken, kun je ons jouw contactgegevens, motivatie en curriculum vitae toesturen.

SOLLICITEREN

De reactietermijn sluit op 30 augustus 2020. De gesprekken vinden plaats in week 37 of 38.

Vragen over de functie?

Met vragen over de inhoud van de functie kun je vanaf 3 augustus contact opnemen met Remco Limburg, afdelingsmanager Programma’s en Projecten, 06 5581 4106. Vanaf 13 augustus met Ludwig Temme, teammanager POR, 06 5251 3005.  

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je in week 30, 34 en 35 contact opnemen met Inge Parlevliet, HR-medewerker, 06 5253 5727. In week 31, 32 en 33 met Dennis Wouters, HR-medewerker, 06 8301 5238.

Amersfoort wil een diverse organisatie zijn, dus het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil maakt voor de stad.

Praktisch

36 uur

Schaal 12 (max € 5.814,- per maand bij 36 uur per week)

Vragen over de functie?

Remco Limburg: 06 55 81 41 06. Vanaf 13 augustus:
Ludwig Temme: 06 52 51 30 05.

Vragen over de procedure?

Inge Parlevliet, 06 52 53 57 27. In week  31, 32 en 33:
Dennis Wouters, 06 83 01 52 38.

SOLLICITEREN

De reactietermijn sluit 30 augustus 2020