Senior medewerker Financiën

Enthousiast persoon met interesse in gemeentefinanciën

Waar ga je werken?

Gemeente Amersfoort staat voor een toekomstbestendige stad waarin we willen blijven investeren. De opgaven waar de gemeente voor staat vragen daarbij om een toegesneden organisatie. De financiële situatie op de lange termijn vraagt dan ook om verscherpte aandacht en oplossingen.  Uitdagingen waar jij als senior medewerker Financiën je bijdrage aan levert. Je komt te werken binnen de afdeling Financiën en Advies bij het team Planning, Control en Advies (PCA). PCA is één van de drie teams van de afdeling en is onder  meer verantwoordelijk voor het geven van strategisch financieel advies en de totstandkoming van de Planning & Control-producten, de administratie organisatie en interne beheersing. Met plezier zet het team kennis en kunde in voor steeds betere service aan collega’s, bestuur en stad, inwoners, bedrijven en (partner-)organisaties.

Wat ga je doen?

Als senior medewerker ga je vooral werken aan de realisatie van de Planning & Control-producten (kadernota, begroting, zomerrapportage en jaarstukken) en aan managementinformatie. Je hebt een belangrijke rol bij de doorontwikkeling van deze producten en bij het efficiënter inrichten van het proces om tot deze producten te komen. Het accent van de werkzaamheden ligt op de financiële techniek en onderwerpen als begrotingswijzigingen, kostenverdeling, reserves en voorzieningen en activa. Hiervoor krijg je alle gelegenheid om je specialistische kennis op de relevante deelterreinen bij te houden en je verder te ontwikkelen. Zo weet je de adviseurs steeds weer te ondersteunen bij complexe vraagstukken. Binnen het team komt alle financiële informatie samen en jij checkt en analyseert samen met het team de gegevens voor de nodige vervolgstappen. Daarnaast lever je een proactieve en innovatieve bijdrage aan de ontwikkeling en uitvoering van processen binnen het team.

Wat breng je mee?

Je bent iemand die analytisch denkt en complexe materie snel weet te doorgronden en inzichtelijk te maken. Je hebt een hbo-opleiding afgerond met een accent op bedrijfseconomie. Daarnaast ben je zeer goed in Excel en vind je het  niet erg wanneer een aanzienlijk deel van je tijd gaat naar ingewikkelde spreadsheets.  Je legt gemakkelijk contact, bent communicatief vaardig en doortastend. Met jouw pragmatische, flexibele en collegiale instelling weet je van aanpakken en werk je zelfstandig. Natuurlijk ben je zorgvuldig en je bewust van privacy gevoelige informatie. Kan je werken met Decade (Unit4) en/of planning & control-tool Lias? Dan is dat een pré. Kennis van- of tenminste affiniteit met gemeentefinanciën, is erg belangrijk voor deze baan. Als je deze kennis al hebt, is dat een voordeel. Ontbreekt deze kennis dan weet je je hierin snel te ontwikkelen.

Wat bieden we je?

Verantwoordelijk en maatschappelijk relevant werk in een informele organisatie die veel vraagt maar ook veel mogelijk maakt. Amersfoort biedt ruimte om je talenten verder te ontwikkelen en investeert in je groei. Je salaris bedraagt maximaal € 4.406 bruto (schaal 10) per maand bij een 36-urige werkweek. Daarnaast ontvang je maandelijks een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen, passend bij jouw persoonlijke wensen. Amersfoort heeft goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden en ouderschapsverlof (50% doorbetaald).

Hoe kun je reageren?

Met vragen over de inhoud van de functie kun je bellen met Wim Groen, afdelingsmanager Financiën en Advies, telefoon: 033 469 46 30 of 06 5253 5547.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, bel dan met Jacqueline Meijer, HR-medewerker, 033 469 42 68.

Wij ontvangen je sollicitatie graag digitaal. Door hieronder op ‘Solliciteren’ te klikken, kun je ons je contactgegevens, motivatiebrief en curriculum vitae toesturen.

SOLLICITEREN

De reactietermijn sluit op dinsdag 28 januari 2020.

Amersfoort wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. Dus het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil maakt voor de stad.

Praktisch

36 uur

Schaal 10 (max € 4.406,- bruto per maand)

Vragen over de functie?

Wim Groen, afdelingsmanager Financiën en Advies, telefoon: 033 469 46 30 of 06 5253 5547

Vragen over de procedure?

Jacqueline Meijer, HR-medewerker, telefoon: 033 469 42 68

SOLLICITEREN

De reactietermijn sluit op zondag 28 januari 2020.