Senior medewerker financiële administratie

Een teamspeler in een veranderende organisatie

Let op! Heb je gereageerd of wil je reageren op deze vacature? We ontvangen je sollicitatie graag. Wegens het coronavirus worden lopende sollicitatiegesprekken online gevoerd of uitgesteld, afhankelijk van de berichtgeving van het Rijk.

Waar ga je werken?

Amersfoort is een stad die zich met hoge snelheid ontwikkelt. De gemeentelijke organisatie beweegt hierin mee. Je komt te werken binnen de afdeling Financiën en Advies; een afdeling met circa 55 medewerkers. Onderdeel daarvan is de Financiële Administratie waar jij gaat werken in een team van zestien collega’s. Het is één van de drie teams van de afdeling Financiën en Advies. Net als de stad is de afdeling volop in beweging. Er is veel expertise en gedrevenheid: continu werken we aan het verbeteren van de kwaliteit en de service.

Wat ga je doen?

Als senior medewerker financiële administratie ben je verantwoordelijk voor de inrichting, bewaking en controle van de centrale financiële administratie. Je verricht complexe administratieve werkzaamheden en bent ook in staat om afwijkingen en opmerkelijke zaken te signaleren. Jouw controles zorgen ervoor dat aangeleverde administratieve stromen correct worden verwerkt in het systeem. Dan hebben we het over onder andere stamgegevens, bankboekingen, betalingen, facturatie en memoriaalboekingen. Verder krijg je te maken met bedrijfsvoeringrapportages en projectmatige administratieve werkzaamheden. Je bent nauw betrokken bij werkzaamheden rondom de jaarrekening en begroting. Waar nodig adviseer je interne- en externe partijen. We verwachten hierbij van je dat je kwaliteit levert, zelf actief werkprocessen beoordeelt en met voorstellen komt ter verbetering. Uiteraard ben je ook betrokken bij het realiseren hiervan. We werken hier met verschillende werkpakketten, die periodiek rouleren. Kortom: een afwisselende en uitdagende functie.

Wat is je achtergrond?

Administratief en cijfermatig ben je een kei. Daarbij ben je van nature nauwkeurig, resultaatgericht, zelfstandig en doortastend. In je werk ben je kritisch en in staat om proactief actie te ondernemen als je zaken wilt oplossen. Je hebt een afgeronde hbo-opleiding op het gebied van administratie en hebt de nodige kennis en ervaring opgedaan in het vakgebied. Ervaring met programma’s als het boekhoudkundig programma Decade (Unit4), het rapportage programma LIAS en Excel, is een pre.
 
Verder ben je een teamspeler die van aanpakken weet. Je staat stevig in je schoenen en bent je daarnaast terdege bewust van wat het werken met privacygevoelige informatie betekent. Ook gedij je goed in een veranderende organisatie.

Wat bieden we je?

Verantwoordelijk en maatschappelijk betrokken werk in een informele organisatie die veel vraagt maar ook veel mogelijk maakt. Amersfoort ondersteunt ontwikkelingswensen en investeert in jouw persoonlijke groei. Je salaris bedraagt maximaal € 3.968,- bruto per maand (schaal 9) bij een 36-urige werkweek. Daarnaast ontvang je maandelijks een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen, passend bij jouw persoonlijke wensen. Amersfoort heeft goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden en ouderschapsverlof (50% doorbetaald).

Hoe kun je reageren?

Met vragen over de inhoud van de functie kun je bellen met Bas Ligthart, teammanager, telefoonnummer 06 - 52 53 57 88. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, mail dan met Jacqueline Meijer, HR-medewerker via j.meijer@amersfoort.nl

Wij ontvangen jouw sollicitatie graag digitaal. Door hieronder op ‘Solliciteren’ te klikken, kun je ons je contactgegevens, motivatiebrief en curriculum vitae toesturen.

SOLLICITEREN

Voor deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern geworven, daarbij hebben interne kandidaten een voorrangspositie.
De reactietermijn sluit op maandag 1 juni 2020.

De eerste gesprekken zijn gepland van 8 t/m 11 juni 2020.

Amersfoort wil een diverse organisatie zijn, dus het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil maakt voor de stad.

Praktisch

36 uur

Schaal 9 (max €3.968,- per maand)

Vragen over de functie?

Bas Ligthart, teammanager, 06 - 52 53 57 88

Vragen over de procedure?

Jacqueline Meijer, HR-medewerker, j.meijer@amersfoort.nl

SOLLICITEREN

De reactietermijn sluit 1 juni 2020.