Senior Medewerker Analyse & Proces (tijdelijk voor twee jaar)

Complexe vraagstukken – praktische oplossingen: flexibel schakelen tussen beleid en uitvoering

Werken bij de gemeente Amersfoort

Amersfoort ontwikkelt zich in hoog tempo en bruist van de initiatieven, ook in deze tijd. De organisatie beweegt daarin mee. We streven naar een sociale stad waar iedereen mee kan doen. De afdeling Samen Leven zet zich in voor welzijn, zorg, sport, werk en inkomen, jeugd, onderwijs en diversiteit. Op deze afdeling werken we samen in teams aan verschillende opgaven; ieder vanuit zijn eigen talenten, vaardigheden, deskundigheid en rol. De lijnen zijn kort, we kennen elkaar en we weten wat er speelt.

Binnen het opgaveteam ‘Bestaanszekerheid en participatie’ werken we aan het verder ontwikkelen van beleid en regievoeren op de uitvoering van de Participatiewet, Wsw en de Wet gemeentelijk schuldhulpverlening, het bestrijden van armoede en de regievoering op het minimabeleid en het arbeidsmarktbeleid. Ook het implementeren van de uitvoeringsplannen Laaggeletterdheid en Volwasseneducatie staan centraal.

Je zorgt voor verbinding tussen beleid en uitvoering, en de implementatie hiervan. Vanuit deze verbindende rol draag je bij aan de stabiliteit in het opgaveteam en in de teamprocessen. Je overlegt met je teamgenoten over de opdracht, aanpak, planning en organisatie. Je ondersteunt projecten in samenwerking met organisaties in de stad en in reguliere overleggen. Je bewaakt een goede en tijdige uitvoering en spreekt hier zo nodig in- en externe partners op aan. Gevraagd en ongevraagd neem je het initiatief om kwaliteit te houden en te verbeteren. Verder lever je een actieve bijdrage aan de ontwikkeling en groei van de hele afdeling. Je adviseert waar wijzigingen nodig zijn, implementeert verbeteringen en evalueert resultaten.

We zijn steeds samen met een opgave bezig, maar eenieder vanuit zijn eigen competenties, vaardigheden, deskundigheid en rol. De prioriteiten bepalen we samen, in overleg met-  en in opdracht van het bestuur en management. Daarnaast werken we vanuit de opgaven, niet vanuit de vaststaande takenpakketten. Dat moet je liggen en aantrekkelijk vinden. Afspraken over jouw taken maken we in het opgaveteam.

Je bent een doener en je vindt het leuk om zaken te organiseren en te regelen. Je bent analytisch sterk, en je houdt ervan om vraagstukken te vertalen naar een praktische uitwerking. Daarbij ben je er niet vies van om de handen uit de mouwen te steken. Je anticipeert en denkt mee, maar als het nodig is ook tegen. Je bent flexibel inzetbaar binnen het team op de verschillende opgaven, zonder een vastomlijnd takenpakket.

Onze voorkeur gaat uit naar iemand met al enige kennis van- en ervaring met een van de genoemde thema’s. Je hebt een HBO werk- en denkniveau, en een brede maatschappelijke blik. Agile en data-gedreven werken gaan je gemakkelijk af. Je bent resultaatgericht en beschikt over uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden. Breng je dan ook nog een gezonde dosis stressbestendigheid, lef, humor en relativeringsvermogen mee? Reageer dan snel!

Verantwoordelijk en maatschappelijk relevant werk in een informele organisatie die hoge eisen aan je stelt. Amersfoort ondersteunt ontwikkelingswensen en investeert in jouw groei. Je salaris bedraagt maximaal € 4.494,- bruto per maand (schaal 10) bij een 36-urige werkweek. Daarnaast kennen we een Individueel Keuze Budget van 17,05%, dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen passend bij jouw persoonlijke wensen. Amersfoort heeft goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden en ouderschapsverlof (50% doorbetaald). Het gaat hier om een functie voor de duur van twee jaar.

Wij ontvangen jouw sollicitatie graag digitaal. Door hieronder op ‘Solliciteren’ te klikken, kun je ons je contactgegevens, motivatiebrief en curriculum vitae toesturen.

Met vragen over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met beleidsregisseur Alwin van Steenis, telefoon: 06 1434 0478 of teammanager Carole Sombroek, telefoon 06 5310 5529.

Heb je vragen over de procedure, bel met Jacqueline Meijer, HR-medewerker, telefoon 033 469 4268.

De reactietermijn sluit op woensdag 5 mei 2021.

Voor deze procedure wordt gelijktijdig intern en extern geworven. Hierbij hebben interne kandidaten een voorrangspositie.

Alwin van Steenis, telefoon: 06 1434 0478

Carole Sombroek (teammanager), telefoon 06 5310 5529.

Jacqueline Meijer, HR-medewerker, telefoon 033 469 4268.

De reactietermijn sluit op 5 mei 2021.