Senior Beleidsregisseur

Doelen realiseren op complex en gezichtsbepalend beleidsterrein

Werken bij Gemeente

Amersfoort Amersfoort is een stad met ruim 157.000 inwoners. Zij ontwikkelt zich in hoog tempo en bruist van de initiatieven. De organisatie beweegt daarin mee. Met plezier zetten we onze kennis en kunde in voor steeds betere ondersteuning voor de stad, de inwoners, bedrijven en organisaties. We kennen elkaar, de lijnen zijn kort en we weten wat er speelt. Het opgaveteam Samen Leven in Diversiteit is een van de 12 opgaveteams van de afdeling Samen Leven. Belangrijke inhoudelijke aandachtsgebieden binnen de afdeling Samen Leven zijn welzijn, sport, armoede, arbeidsmarkt, onderwijs, diversiteit en (jeugd)zorg. Binnen het opgaveteam staan diversiteit, inclusie, toegankelijkheid, anti-discriminatie, asiel, inburgering, preventie radicalisering en polarisatie centraal. Hierbij werken we nauw samen met de betrokken partners en bewoners in de stad.

De baan

Als Senior Beleidsregisseur zorg je ervoor dat de doelen van het bestuur worden gerealiseerd op een complex en gezichtsbepalend beleidsterrein. Je bent accountmanager voor een of meerdere complexe organisaties en voert de regie hierop. Dit doe je in nauwe samenwerking met collega's binnen en buiten de afdeling en partners in het veld. Hiertoe onderhoudt je directe relaties met externe instellingen, netwerken in de stad en ben je op de hoogte van relevante ontwikkelingen.

Samen met de betrokken uitvoeringsorganisaties en netwerken in de stad, bepaal en bewaak je een meerjarige (verander) koers. Daarna evalueer je de effecten van de ingezette middelen. Je adviseert de wethouder en het college van B&W, bent actief in (het opzetten van) stedelijke, regionale en landelijke netwerken en in het onderhouden van relaties. Jaarlijks stel je een uitvoeringsagenda Inclusieve Stad op, voer je de regie en leg je jaarlijks verantwoording af over de voortgang op de eerdergenoemde diversiteitsthema's. Je bent in staat om de meer complexe strategische vraagstukken te analyseren, te verbinden en van een antwoord te voorzien. Bij dit alles hoor je de stem van de minderheid en neem je deze mee.

De wijze van werken wordt erdoor ingegeven dat we met elkaar bepalen welke prioriteiten we stellen. Dit doen we in overleg met en in opdracht van het bestuur en management. We werken vanuit de opgaven en niet vanuit vaststaande takenpakketten. In de komende jaren staan ons een aantal belangrijke opgaven te wachten. De invoering van de nieuwe wet inburgering, de opvang van asielzoekers en statushouders en de uitvoering van de uitvoeringsagenda's zijn daarvan goede voorbeelden. Dit betekent dat de exacte invulling van het takenpakket in overleg met het team plaatsvindt. Tegelijkertijd geldt dat we in verband met het vertrek van een van de collega's versterking nodig hebben. Belangrijk daarbij zijn kennis van- en ervaring met preventie radicalisering en polarisatie en de bijbehorende relevante interventies en netwerken.

Wat we van je vragen

Je denkt en werkt op academisch niveau. Kennis en ervaring of aantoonbare affiniteit met een of meerdere opgaven van het team Samenleven in Diversiteit is een voorwaarde. Kennis en affiniteit met preventie radicalisering en polarisatie is een duidelijke pré. Evenals ervaring met het werken in een gemeentelijke organisatie. Je hebt een brede maatschappelijke blik, kan omgaan met complexe strategische vraagstukken en benut dwarsverbanden met andere beleidsterreinen optimaal.

Wij werken talentgericht en zijn op zoek naar iemand die een aanvulling is op het team. Je brengt focus aan, je bent no-nonsense, kritisch, professioneel, proactief en betrokken. Je kan en wil graag projectmatig werken. Regulier werk en zorgen voor borging en continuïteit liggen je ook. Dit alles gaat je makkelijk af. Je hebt gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en kan functioneren in complexe netwerken. Nieuwe inzichten weet je enthousiast voor het voetlicht brengen en je weet mensen mee te krijgen. Je bent in staat verbanden te leggen en hebt een gezond portie 'pragmatisme' in huis. Breng je dan ook nog een gezonde dosis stressbestendigheid, humor en relativeringsvermogen mee? Dan pas jij in onze organisatie.

Dit kunnen we je bieden

Verantwoordelijk en maatschappelijk relevant werk in een informele organisatie die veel vraagt, maar ook veel mogelijk maakt. Amersfoort biedt ruimte om je talenten verder te ontwikkelen en investeert in je groei. Je salaris bedraagt maximaal € 5.872,- bruto per maand (schaal 12) bij een 36-urige werkweek. Daarnaast ontvang je maandelijks een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen passend bij jouw persoonlijke wensen. Amersfoort heeft goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden en ouderschapsverlof (50% doorbetaald).

Als je meer wilt weten

Met vragen over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Carole Sombroek, teammanager Samen Leven, telefoon (06) 5310 5529. Heb je vragen over de procedure, bel Jacqueline Meijer, HR-medewerker, telefoon (033) 469 4268 of (06) 5253 5565.

Zo kun je reageren

Wij ontvangen je sollicitatie graag digitaal. Door hieronder op 'Solliciteren' te klikken, kun je ons je contactgegevens, motivatiebrief en curriculum vitae toesturen.

SOLLICITEREN

Voor deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern geworven, daarbij hebben interne kandidaten een voorrangspositie.

Solliciteren kan tot en met zondag 23 januari 2022. De eerste gesprekken worden gevoerd in de week 1 februari 2022.

Amersfoort wil een diverse organisatie zijn, dus het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil maakt voor de stad.

Praktisch

32 - 36 uur

Schaal 12, (max. € 5.872,- bruto bij een 36-urige werkweek)

Vragen over de functie?

Carole Sombroek, teammanager Samen Leven, telefoon (06) 5310 5529

Vragen over de procedure?

Jacqueline Meijer, HR-medewerker, telefoon (033) 469 4268 of (06) 5253 5565

SOLLICITEREN

Solliciteren kan tot en met zondag 23 januari 2022.