Medewerker invordering gemeentelijke belastingen

Een afwisselende baan met betrokkenheid op alle onderdelen van het proces.

Werken bij de gemeente Amersfoort

Amersfoort is groen, ligt centraal en ontwikkelt zich in hoog tempo, ook in deze tijd. De stad scoort hoog als het gaat om een prettige woon- en werkomgeving. De afdeling Belastingen is een team van ca. 30 professionals met oog en oor voor de belangen van de belastingplichtige en de gemeente.

Binnen de afdeling werk je met circa 12 collega’s in het team Heffing en Invordering. Gezien de verregaande digitalisering, de basisregistraties en het gemeentebrede dienstverleningsconcept is er volop samenwerking met andere afdelingen. Collega’s weten elkaar snel te vinden en helpen elkaar verder. Ook jij bent sociaal en gaat makkelijk om met andere mensen zowel binnen als buiten de gemeente.

De baan

Als ervaren invorderingsmedewerker verzorg je de financiële belastingadministratie. Amersfoort werkt met het totale proces van aanslag tot het inzetten van de deurwaarder: je bent betrokken bij alle onderdelen. Je taken lopen uiteen van het afhandelen van bezwaarschriften, het beoordelen van kwijtscheldingsverzoeken, (telefonisch) klantencontact tot het verzorgen van de financiële belastingadministratie. Je levert een bijdrage aan de manier van werken, bijvoorbeeld hoe het proces van invorderen en dat van kwijtschelden kan worden verbeterd. In deze baan heb je een afwisselend werkpakket waarin je met veel collega’s samenwerkt.

Wat we van je vragen

Je bent een kei in het werken met cijfers en nieuwe digitale programma’s. Je hebt oog voor de digitale mogelijkheden die er zijn binnen je vak en je weet die te benutten. Verder vind je het leuk om mee te denken over de vraag of en hoe het beter kan. Als ervaren invorderingsmedewerker heb je minstens twee jaar ervaring binnen het domein van de publieke invordering. Je hebt naast een mbo-diploma ook een diploma van een vakgerichte opleiding gevolgd, zoals HALO of IVA. Ook als je nog geen vakgerichte opleiding hebt en deze graag wilt volgen, is je reactie welkom.
We zoeken een collega die ordelijk werkt en taken zowel zelfstandig als in teamverband oppakt. Kun je bovendien goed omgaan met deadlines die het werk soms meebrengt? Dan kijken we uit naar jouw sollicitatie.

Dit kunnen we je bieden

Verantwoordelijk en maatschappelijk relevant werk in een informele organisatie die hoge eisen aan je stelt. Amersfoort ondersteunt ontwikkelingswensen en investeert in jouw groei. Je salaris bedraagt maximaal € 3.591,- bruto per maand (schaal 8) bij een 36-urige werkweek. Daarnaast kennen we een Individueel Keuze Budget van 17,05%, dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen passend bij jouw persoonlijke wensen. Amersfoort heeft goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden en ouderschapsverlof (50% doorbetaald).

Zo kun je reageren

Wij ontvangen jouw sollicitatie graag digitaal. Via onderstaande knop kun je ons je contactgegevens, motivatiebrief en curriculum vitae toesturen.

SOLLICITEREN

Als je meer wilt weten

Met vragen over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Martine Roest, afdelingsmanager Belastingen, telefoon (033) 469 5333.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Bel dan met Inge Parlevliet, HR-medewerker, telefoon 06 5253 5727.

De reactietermijn sluit op zondag 9 mei 2021. De eerste gesprekken vinden plaats op maandag 17 mei 2021.

Voor deze procedure wordt gelijktijdig intern en extern geworven. Hierbij hebben interne kandidaten een voorrangspositie.

Amersfoort wil een diverse organisatie zijn, dus het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil maakt voor de stad.

Praktisch

36 uur

Schaal 8 (max. € 3.591,- per maand bij 36 uur per week)

Vragen over de functie?

Martine Roest, afdelingsmanager, (033) 469 5333

Vragen over de procedure?

Inge Parlevliet, HR-medewerker, 06 5253 5727

SOLLICITEREN

De reactietermijn sluit op 9 mei 2021.