Medewerker dienstverlening Burgerzaken

Een afwisselende baan dicht bij de Amersfoortse inwoners

Werken bij de Gemeente Amersfoort

Je gaat werken voor de stad en het bestuur van Amersfoort bij de afdeling Burgerzaken. Amersfoort ontwikkelt zich ook in deze tijd in hoog tempo. De organisatie beweegt daarin mee. Voor een stad met ruim 157.000 inwoners die snel groeit, zijn we een relatief kleine organisatie. De lijnen zijn kort, we kennen elkaar en we weten wat er speelt.

De baan

De afdeling Burgerzaken helpt de inwoners bij het regelen van reisdocumenten, rijbewijzen, vestigingen maar ook bij levensgebeurtenissen zoals huwelijk en partnerschap, geboorte, overlijden en naturalisaties. In projectvorm organiseren wij de verkiezingen. Ook zorgen we ervoor dat de kwaliteit van onze basisregistratie Personen goed is. De afdeling Burgerzaken staat dicht bij de Amersfoortse inwoners. Jij en je collega’s zorgen ervoor dat zij zich welkom en geholpen voelen. Daarbij werken we ook aan het voorkomen en bestrijden van fraude.

Als medewerker dienstverlening burgerzaken ben je met ongeveer twintig directe collega’s verantwoordelijk voor het verstrekken van producten en diensten aan de balie. Jij doet verhuisaangiften, emigraties, hervestigingen en je verwerkt alles in een geautomatiseerd bestand. Ook verzorg je de aanvraag en verstrekking van rijbewijzen en reisdocumenten.

Andere taken in jouw werkpakket:

  • het behandelen van betalingsregelingen van gemeentelijke belastingen;

  • behandelen van aanvragen voor VOG, uittreksels, legalisaties, akten, garantstellingen, vergunningen voor straatmuzikanten;

  • het behandelen van postverzoeken;

  • het opnemen van adresonderzoeken;

  • het aanleveren van gegevens voor (management)overzichten en statistieken;

  • het signaleren van knelpunten;

  • het bijdragen aan vernieuwing en verbetering van kwaliteit;

  • jaarlijks meehelpen bij de verkiezingen.

Wat we van je vragen

We zoeken een collega die ordelijk werkt en taken zowel zelfstandig als in teamverband oppakt. We vragen minimaal een opleidingsniveau mbo 4, ruim aangevuld met praktijkervaring. Je bent zorgvuldig en servicegericht. Je hebt oog voor verbeteringen en je bent communicatief vaardig. In de ander inleven is voor jou vanzelfsprekend. Verder ben je een kei in het werken met (nieuwe) digitale programma’s. Je weet de mogelijkheden die er zijn binnen je vak te benutten. Je staat stevig in je schoenen en je bent leergierig. Jij en je collega’s doen het werk volgens een rooster, met koopavond.

Dit kunnen we je bieden

We bieden verantwoordelijk en maatschappelijk relevant werk in een informele professionele organisatie die veel vraagt en veel mogelijk maakt. Amersfoort biedt ruimte om je talenten verder te ontwikkelen en investeert in je groei. Je salaris bedraagt maximaal € 3.176,- bruto (schaal 7) per maand bij een 36-urige werkweek.

Daarnaast ontvang je maandelijks een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen, passend bij je persoonlijke wensen. Amersfoort heeft goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals ouderschapsverlof (50% doorbetaald).Het stadhuis van Amersfoort staat vlakbij de prachtige middeleeuwse binnenstad en is goed bereikbaar.

Zo kun je reageren

Door hieronder op ‘Solliciteren’ te klikken, kun je ons je contactgegevens, motivatiebrief en curriculum vitae toesturen.

SOLLICITEREN

De reactietermijn sluit op maandag 28 juni 2021. De sollicitatiegesprekken staan gepland op donderdag 29 en vrijdag 30 juli 2021.

Voor deze vacature werven wij gelijktijdig intern en extern, waarbij interne kandidaten een voorrangspositie hebben.

Als je meer wilt weten

Bel voor vragen over de functie met Sharon de Haas, teamleider Burgerzaken, via telefoonnummer (033) 469 43 14. Vragen over de procedure kun je mailen naar Anna Heeres, hr-medewerker, via AM.Heeres@amersfoort.nl.

Amersfoort wil een diverse organisatie zijn, dus het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil maakt voor onze stad.

Praktisch

24-36 uur

Schaal 7 (max. € 3.176,- per maand bij 36 uur per week)

Vragen over de functie?

Sharon de Haas, teamleider Burgerzaken, telefoonnummer: (033) 469 43 14

Vragen over de procedure?

Anna Heeres, hr-medewerker, e-mail: AM.Heeres@amersfoort.nl

SOLLICITEREN

Solliciteren kan tot en met maandag 28 juni 2021