Kwaliteitsbeheerder klantbeheer

Een creatieve materiedeskundige

Werken bij Gemeente Amersfoort

Amersfoort is een stad met ruim 157.000 inwoners die zich volop ontwikkelt en bruist van de initiatieven. Bij de gemeente is het niet anders. Doordat onze gemeentelijke organisatie relatief klein is, zijn de lijnen kort, kennen we elkaar en weten we wat er speelt. Samen willen we onze inwoners zo goed mogelijk van dienst zijn.

Het team klantbeheer binnen de afdeling Werk, Inkomen en Zorg (WIZ) richt zich daarbij op het verstrekken van uitkeringen, minimaregelingen en andere vormen van ondersteuning in de vorm van maatwerk. Binnen het team van circa 80 collega’s zijn er drie kwaliteitsbeheerders.

De baan

Als kwaliteitsbeheerder bij klantbeheer ben je verantwoordelijk voor de vakinhoudelijke kwaliteitscontrole. Daarvoor beoordeel je de inhoud en processen van het werk van het team en de rechtmatigheid van de besluiten. Je analyseert de verkregen informatie en bespreekt de uitkomsten met je collega’s. Dit alles met het doel om de kwaliteit van ons werk te verbeteren. Daarbij hoort ook het bijhouden van wet- en regelgeving en ontwikkelingen binnen het sociaal domein.

Je adviseert over in te zetten scholing en helpt bij het verzorgen van opleidingen en instructie voor medewerkers. Bij ingewikkelde zaken denk je mee over maatwerkoplossingen. Je levert een bijdrage aan managementrapportages en bereidt het werk voor ten behoeve van de jaarrekeningcontrole. Je bent dan aanspreekpunt voor de accountant. Daarnaast help je bij de invoering van nieuwe manieren van werken en neem je initiatief tot ontwikkeling van beleid en processen. Dit doe je zelfstandig; je stemt uiteraard wel af met je teamcoördinator.

Wat we van je vragen

Een blik gericht op klanten, zowel de interne als externe. Dat is wat we van je verwachten. Je hebt een afgeronde opleiding op hbo-niveau, het liefst met aanvullende training op het gebied van kwaliteitsmanagement. Je hebt een uitstekende kennis van de Participatiewet en voorliggende voorzieningen. Je weet hoe de regelingen in elkaar zitten, bent bekend met zowel landelijk als plaatselijk beleid en jurisprudentie, en begrijpt als geen ander hoe je kunt handelen in de geest van de wet.

Je bent energiek, neemt gemakkelijk het initiatief en hebt ideeën over hoe het werk nog beter kan worden aangepakt. Analyseren gaat jou gemakkelijk af, evenals erover vertellen. Je bent echter ook bereid van anderen te leren. Je bent gewend om je eigen werk te plannen en te organiseren en kunt goed zelfstandig werken. Daarnaast vind je het fijn om samen te werken met je naaste collega’s binnen het team en denk je graag met hen mee.

Dit kunnen we je bieden

We bieden je ruimte om je talenten verder te ontwikkelen en investeren in je groei. Het salaris is maximaal €4.048,- bruto per maand (schaal 9) bij een 36-urige werkweek. Daarnaast ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen, passend bij jouw persoonlijke wensen. Amersfoort heeft goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden en ouderschapsverlof (50% doorbetaald).

Zo kun je reageren

Spreekt deze functie je aan? We maken graag kennis. Laat ons dan weten wat jij kunt bijdragen. Stuur ons je contactgegevens, motivatie en curriculum vitae door op 'Solliciteren' te klikken.

SOLLICITEREN

Voor deze functie wordt gelijktijdig intern en extern geworven, waarbij voor interne kandidaten een voorrangspositie geldt. Reageren kan tot en met woensdag 1 december 2021. De kennismakings- en selectiegesprekken zijn gepland op maandag 13 en woensdag 15 december 2021.

Als je meer wilt weten

Heb je vragen over de inhoud van deze functie? Neem contact op met John Berendsen, (teamcoördinator WIZ) via 06 51 00 88 11 of met Odilia Hafkenscheid (teammanager) via 06 52 53 56 62.

Vragen over de sollicitatieprocedure? Bel dan met Anna Heeres (hr-medewerker) via 06 28 16 34 90.

Amersfoort wil een diverse organisatie zijn, dus het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij bijdraagt aan het welzijn van onze inwoners.

Praktisch

36 uur

Schaal 9 (max. € 4.048,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek)

Vragen over de functie?

John Berendsen, teamcoördinator, telefoon 06 51 00 88 11

Odilia Hafkenscheid, teammanager, telefoon 06 52 53 56 62

Vragen over de procedure?

Anna Heeres, hr-medewerker, telefoon: 06 28 16 34 90

SOLLICITEREN

Reageren kan tot en met woensdag 1 december 2021.