Juridisch Adviseur Privacy Sociaal Domein

De perfecte baan voor een daadkrachtige en verbindende jurist

Werken bij de Gemeente Amersfoort

Amersfoort is een ambitieuze stad die hoog scoort als het gaat om een fijne leef- en werkomgeving. Het is een stad die zich met hoge snelheid ontwikkelt, vol innovaties en initiatieven. Veranderende wet- en regelgeving zorgen voor een dynamische omgeving. De afdeling Juridische Dienstverlening en Advies (JDA) ontwikkelt mee en bedient de hele organisatie en het gemeentebestuur met juridisch advies, kwaliteitszorg en het thema privacy. De afdeling staat middenin een belangrijke ontwikkelopgave: het stevig positioneren en uitbouwen van de afdeling als vertrouwde adviseur voor de organisatie.

Het integraal en ontschot werken in het sociaal domein en het daarbij beschermen van persoonsgegevens staat bij Amersfoort hoog in het vaandel. De afgelopen jaren is er in het kader van de implementatie van de AVG en de transformatie in het sociaal domein veel werk verzet. Voor de komende jaren hebben we onszelf de nodige ambities en uitdagingen gesteld als het gaat om privacy in relatie tot de doorontwikkeling van het sociaal domein. Samen met je team, de collega’s in het sociaal domein, de sleutelpersonen PIB van andere afdelingen en de Functionaris Gegevensbescherming lever jij daar graag een bijdrage aan.

Als jurist met de portefeuille privacy werk je primair in het Sociaal Domein waaronder welzijn, ondersteuning en zorg, werk en inkomen, jeugd, onderwijs en sport. Het Sociaal Domein is onderverdeeld in de afdelingen Samen Leven, (SL), Werk, Inkomen en Zorg (WIZ) en de Stichting Sociale Wijkteams Amersfoort (SWA). Hierbinnen worden vaak (bijzondere) persoonsgegevens verwerkt en spelen er ingewikkelde privacyvraagstukken binnen de regelgeving die op zichzelf (vaak) al complex is.

Met enthousiasme los je in overleg met collega’s en in de uitvoering van beleid privacyvraagstukken op en adviseer je over het opstellen en implementeren van uitvoeringsbeleid en -regelgeving op privacy-gebied, stel je het privacybeleid 2022-2024 op, behandel je AVG-verzoeken, maak je de juiste afspraken bij het samenwerken met derden en adviseer je over de uitvoering van DPIA’s. Natuurlijk vervul je een brugfunctie naar vakgebieden zoals informatiebeheer en -beveiliging en geef je gevraagd en ongevraagd advies over specifieke onderwerpen uit de AVG aan collega’s in de gehele organisatie en bij verbonden partijen.

Dit vragen we van je

Je bent autonoom, werkt graag samen en zoekt de persoonlijke verbinding. Wij zoeken nadrukkelijk iemand  die van denken naar doen kan schakelen en het dus leuk vindt om kennis tot uitvoering te brengen. Hierbij wacht je niet af tot de vraag wordt gesteld, maar signaleer je al vroeg wat nodig is voor het gewenste resultaat. Je bent iemand die met een ‘hoe het wel kan’ oplossing komt. Je staat in nauwe verbinding met de uitvoeringspraktijk van het Sociaal Domein.

Bij voorkeur heb je een afgeronde juridische opleiding op WO-niveau en aantoonbare ervaring met de AVG, contractenrecht en procedures op grond van de Awb. Daarnaast heb je kennis van en affiniteit met informatiebeveiliging. Als je in de rol van privacy officer hebt gewerkt (het liefst bij een gemeentelijke organisatie), dan is dat een duidelijke pré.

Naast je kennis van en ervaring binnen het sociale domein is je instelling en gedrag belangrijk. Je zoekt altijd naar het optimum tussen gegevensbescherming, dienstverlening en werkbaarheid. Hierbij wacht je niet tot de vraag wordt gesteld, maar signaleer je vroeg wat nodig is voor het gewenste resultaat. Je helpt je collega’s om bewuste keuzes te maken, je gaat gemakkelijk met de verschillende ‘niveaus’ in de organisatie in gesprek en weet jouw boodschap praktisch en kernachtig over te brengen.

Dit bieden we je

Verantwoordelijk en maatschappelijk relevant werk in een organisatie die hoge eisen aan je stelt maar ook kansen geeft voor persoonlijke ontwikkeling. De lijnen zijn kort en informeel en je kunt terugvallen op een team van ervaren collega’s vanuit diverse disciplines. We willen een wendbare organisatie en een aantrekkelijke werkgever zijn. De kernwaarden Dichtbij, Nieuwsgierig en Aanspreekbaar zijn daarbij onze leidraad.

Amersfoort ondersteunt ontwikkelingswensen en investeert in jouw groei. Je salaris bedraagt maximaal 5.169 euro bruto per maand (schaal 11) bij een 36-urige werkweek. Daarnaast ontvang je maandelijks een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen, passend bij jouw persoonlijke wensen. Amersfoort heeft goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden en ouderschapsverlof (50% doorbetaald).

Door hieronder op ‘Solliciteren’ te klikken, kun je ons je contactgegevens, motivatiebrief en curriculum vitae toesturen.

Met vragen over de inhoud van de functie kun je bellen met Serena Kramer, jurist Privacy telefoon: +31 6 1442 9226. Heb je vragen over de procedure, neem dan contact op met Anna Heeres, HR-medewerker, telefoonnummer (033) 469 5750

De reactietermijn sluit op 20 april 2021. De eerste ronde van de selectiegesprekken vindt plaats op donderdagochtend 29 april.

Serena Kramer, jurist Privacy telefoon: +31 6 1442 9226

Anna Heeres, HR-medewerker, telefoonnummer (033) 469 5750

De reactietermijn sluit op dinsdag 20 april 2021.