Juridisch Adviseur Privacy Sociaal Domein

De perfecte baan voor een daadkrachtige en verbindende jurist

Werken bij de gemeente Amersfoort

Amersfoort scoort hoog als het gaat om een fijne leef- en werkomgeving. De stad groeit en er zijn volop initiatieven. Met ca. 1000 collega’s sluit de organisatie daarbij aan. Ook veranderende wet- en regelgeving draagt bij aan een dynamische omgeving.

Je komt te werken bij de afdeling Juridische Dienstverlening en Advies (JDA), een ambitieus team die de hele organisatie en het gemeentebestuur bedient met juridisch advies, kwaliteitszorg en advies rond het thema privacy. De afdeling staat middenin een belangrijke ontwikkelopgave: het stevig positioneren en uitbouwen van de afdeling als vertrouwde adviseur voor de organisatie.

Het integraal werken en het beschermen van persoonsgegevens staat bij Amersfoort hoog in het vaandel. De afgelopen jaren is er in het kader van de implementatie van de AVG en de transformatie in het sociaal domein veel werk verzet. Ook voor de komende jaren willen we vanuit de afdeling JDA de  uitdagingen aan als het gaat om privacy in relatie tot de doorontwikkeling van het sociaal domein. Samen met je team, de collega’s in het sociaal domein, de sleutelpersonen PIB van andere afdelingen en de Functionaris Gegevensbescherming lever jij daar een belangrijke bijdrage aan.

Als jurist met de portefeuille privacy werk je primair in het Sociaal Domein; welzijn, ondersteuning en zorg, werk en inkomen, jeugd, onderwijs en sport.  Het Sociaal Domein is bij ons onderverdeeld in de afdelingen Samen Leven,  (SL), Werk, Inkomen en Zorg (WIZ)  en de Stichting Sociale Wijkteams Amersfoort (SWA). Hierbinnen worden vaak (bijzondere) persoonsgegevens verwerkt en spelen er ingewikkelde privacyvraagstukken binnen de regelgeving die op zichzelf (vaak) al complex is.

Met collega’s in de uitvoering en die van beleid los je privacyvraagstukken op en adviseer je over uitvoeringsbeleid en -regelgeving op privacy-gebied. Je stelt het privacybeleid 2022-2024 op, behandelt AVG-verzoeken, maakt afspraken rond de samenwerking met derden en adviseert over de uitvoering van DPIA’s.

In deze baan vervul je een brugfunctie naar vakgebieden zoals informatiebeheer en –beveiliging. Je werkt aan een breed scala van specifieke onderwerpen uit de AVG en adviseert collega’s in de gehele organisatie en partners bij verbonden partijen. Ben jij iemand die de uitdagingen aan gaat en oplossingen zoekt?

Wij zoeken nadrukkelijk iemand  die van denken naar doen kan schakelen en het dus leuk vindt om kennis tot uitvoering te brengen. Hierbij wacht je niet af tot de vraag wordt gesteld, maar signaleer je al vroeg wat nodig is voor het gewenste resultaat. Je bent autonoom, werkt graag samen en zoekt de persoonlijke verbinding. Daarbij is je uitgangspunt ‘hoe het wel kan’. Natuurlijk sta je in nauwe verbinding met de uitvoeringspraktijk van het Sociaal Domein.

We vragen een afgeronde juridische opleiding op WO-niveau of soortgelijk, en aantoonbare ervaring met de AVG, contractenrecht en procedures op grond van de Awb. Daarnaast heb je kennis van en affiniteit met informatiebeveiliging of ambitie om dit op te pakken. Als je in de rol van privacy officer hebt gewerkt (het liefst bij een gemeentelijke organisatie), dan is dat een grote pré.

Verantwoordelijk en maatschappelijk relevant werk in een organisatie die hoge eisen aan je stelt maar ook kansen geeft voor persoonlijke ontwikkeling. De lijnen zijn kort en informeel en je kunt terugvallen op een team van ervaren collega’s vanuit diverse disciplines. We willen een wendbare organisatie en een aantrekkelijke werkgever zijn.

Niet voor niets zijn onze kernwaarden Dichtbij, Nieuwsgierig en Aanspreekbaar. Amersfoort ondersteunt ontwikkelingswensen en investeert in jouw groei. Je salaris bedraagt maximaal € 5.169 bruto per maand (schaal 11) bij een 36-urige werkweek.

Daarnaast ontvang je maandelijks een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen, passend bij jouw persoonlijke wensen. Amersfoort heeft goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden en ouderschapsverlof (50% doorbetaald).

Door hieronder op ‘Solliciteren’ te klikken, kun je ons je contactgegevens, motivatiebrief en curriculum vitae toesturen.

Neem gerust contact op voor een meer vrijblijvende kennismaking of als je vragen hebt over de inhoud van de functie. Dat kan met Serena Kramer, jurist Privacy, telefoonnummer: +31 6 1442 9226.

Heb je vragen over de procedure, neem dan contact op met Anna Heeres, HR-medewerker, telefoonnummer (033) 469 5750.

Neem contact op of solliciteer meteen. Solliciteren kan tot en met 4 juli 2021. De vacature sluit zodra we de geschikte kandidaat hebben. We pakken je sollicitatie direct op dus je krijgt ook snel reactie.

Serena Kramer, jurist Privacy, telefoonnummer: +31 6 1442 9226

Anna Heeres, HR-medewerker, telefoonnummer: (033) 469 5750

Solliciteren kan tot en met 4 juli 2021. We sluiten de vacature zodra we de match hebben gevonden.