Internal auditor / strategisch adviseur

Ambitieuze registeraccountant met overtuigingskracht

Waar ga je werken?

Amersfoort, een stad met ruim 155.0000 inwoners, ontwikkelt zich in hoog tempo, blijft groeien en bruist - ook in deze tijd - van de initiatieven. De organisatie beweegt daarin mee. Met plezier zetten we onze kennis en kunde in voor een steeds beter serviceniveau voor de stad, de inwoners, bedrijven en organisaties. Amersfoort heeft de combinatie van uitdagende grootstedelijke vraagstukken en een compacte ambtelijke organisatie. Collega’s weten elkaar snel te vinden, de lijnen zijn kort en je kunt hier echt verschil maken. Onze kernwaarden zijn ‘dichtbij, nieuwsgierig en aanspreekbaar’; dat is ons DNA.
 
Je gaat werken bij het team Planning, Control en Advies, een van de drie teams binnen de afdeling Financiën en Advies. In de komende jaren wordt het ambitieuze en risicogerichte audit- en controleplan verder uitgevoerd. Uiteindelijk doel is om gemeentebreed een ‘in-control-statement’ af te geven. ICT, informatiebeveiliging en risicomanagement zijn hierbij belangrijke  aandachtsgebieden. Er is veel expertise en gedrevenheid: we werken continu aan het verbeteren van de kwaliteit.

Wat ga je doen?

Je bent gesprekpartner en adviseur voor de manager financiën, managers lijnafdelingen, concerncontroller en directie. Inhoudelijk ben je eerste aanspreekpunt voor de accountant tijdens de coördinatie van de jaarlijkse interim- en jaarrekeningcontrole. Daarnaast verricht je zelfstandig (of geeft opdracht tot) onafhankelijke, objectieve onderzoeken naar de kwaliteit van de administratieve organisatie en interne beheersing van onder andere governance, risicomanagement en financiële rechtmatigheid van de gemeente.
 
Je coördineert, borgt en bewaakt de kwaliteit en voortgang van het werk van de vier medewerkers van Administratieve Organisatie en Interne Beheersing. Je hebt er plezier in om de administratieve, financiële organisatie naar een nog hoger plan te tillen.

Wat is je achtergrond?

  • Je hebt lef en creativiteit om ideeën te ontwikkelen en initiatieven te nemen.
  • Je bent een sterke persoonlijkheid met natuurlijke overtuigingskracht.
  • Academisch werk- en denkniveau: je bent registeraccountant of studeert bijna af als RA.
  • Je werkt zorgvuldig, doortastend, flexibel, pragmatisch en collegiaal.
  • Je kunt veranderingsprocessen in gang zetten en succesvol afronden.
  • Je schakelt makkelijk tussen verschillende werk- en denkniveaus.
  • Je adviseert helder en overtuigend.
  • Je hebt ervaring met gemeentelijke processen, interne controle, risicomanagement en gemeentefinanciën.

Wat bieden we je?

Verantwoordelijk en maatschappelijk relevant werk in een informele organisatie die veel vraagt, maar ook veel mogelijk maakt. Amersfoort biedt ruimte om je talenten verder te ontwikkelen en investeert in je groei. Je salaris bedraagt maximaal € 6.365,- bruto (schaal 13) per maand bij een 36-urige werkweek. Daarnaast ontvang je maandelijks een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen, passend bij jouw persoonlijke wensen. Amersfoort heeft goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden, een pensioenregeling en ouderschapsverlof (50% doorbetaald).

Hoe kun je reageren?

Wij ontvangen jouw sollicitatie graag digitaal. Door hieronder op ‘Solliciteren’ te klikken kun je jouw contactgegevens, motivatiebrief en curriculum vitae toesturen.

SOLLICITEREN

Voor deze vactaure werven wij gelijktijdig in- en extern. Daarbij hebben interne medewerkers een voorrangsposite. De reactietermijn sluit op donderdag 5 november 2020.

Vragen?

Heb je vragen over de functie, bel dan met Wim Groen, afdelingsmanager Financiën en Advies, via 06 52 53 55 47. Vragen over de procedure? Mail dan met Jacqueline Meijer, hr-medewerker, via J.Meijer@amersfoort.nl.

Amersfoort wil een diverse organisatie zijn, dus het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil maakt voor de stad.

Amersfoort regenboogstad

Praktisch

36 uur

Schaal 13 (max. 6.365,- per maand bij 36 uur per week)

Vragen over de functie?

Wim Groen, afdelingsmanager Financiën en Advies, 06 52 53 55 47

Vragen over de procedure?

Jacqueline Meijer, hr-medewerker: J.Meijer@amersfoort.nl

SOLLICITEREN

De reactietermijn sluit op donderdag 5 november 2020.
.