Handhaver openbare ruimte (BOA)

Dienstverlenende toezichthouder voor een veilige en leefbare wijk

Werken bij de Gemeente Amersfoort

Amersfoort (ruim 157.000 inwoners) ontwikkelt zich in hoog tempo, ook in deze tijd. Onze stad heeft regionaal een belangrijke uitgaansfunctie door veel uitgangsgelegenheden en evenementen. Door de gevolgen van corona en de maatregelen, zoeken ondernemers mogelijkheden om deze moeilijke tijd door te komen. De gemeente ondersteunt waar mogelijk en zet zich met ondernemers en inwoners in om een fijne en veilige stad te zijn. Bij de afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving (VTH) werken circa 25 handhavers in een prettige sfeer samen. Zij zijn onze ogen en oren in de stad en zetten zich wijkgericht in voor een veilige en prettige leefomgeving.

De baan

Als handhaver werk je in een flexibel en relatief jong team van handhavers. Je houdt tijdens wisselende diensten in duo’s toezicht in een wijk. Je zorgt voor een sterke verbinding met interne en externe partners. Samen met je collega casemanager en de bouwinspecteur van het gebied werk je aan de veiligheid en leefbaarheid. Je hebt veel contact met inwoners en ondernemers en hebt een signalerende rol. Bij overlast of kleine ergernissen weet je op de juiste manier te handelen. Je ziet erop toe dat wetgeving (waaronder de Wegenverkeerswet, APV en Afvalstoffenverordening) in de openbare ruimte wordt nageleefd. Ook ga je aan de slag met meldingen of klachten die bij de gemeente binnenkomen. Waar nodig schakel je andere instanties in. Het delen van informatie met collega’s en externe partners is een belangrijk onderdeel van deze functie.

  Wat we van je vragen

  Wij zoeken een handhaver met enkele jaren werkervaring. Je hebt minimaal mbo-niveau, kennis van wet- en regelgeving voor de openbare ruimte en een geldig BOA en RTGB-3 certificaat. Het is een extra pluspunt als je ervaring hebt als handhaver met werken in de horeca en als je beschikt over het certificaat Drank en Horeca (of je bent bereid dit te halen).
  Je kunt mensen inschatten, je in hen verplaatsen en overziet situaties. Je voelt je verantwoordelijk en neemt de regie, vanuit een praktische en dienstverlenende instelling. Een waarschuwend gesprek voeren kun je net zo gemakkelijk als het uitvoeren van lik-op-stukbeleid. Je kunt helder uitleg geven om begrip te kweken en schrikt niet van weerstand bij inwoners. Je werkt actief samen binnen het team en helpt bij te dragen aan het realiseren van de doelstellingen van de gemeente.

   Dit kunnen we je bieden

   Een afwisselende en altijd verrassende baan waarin je veel naar eigen inzicht handelt, maar er niet alleen voor staat.  Eenmaal een ervaren handhaver kan bij ons wijkverantwoordelijke worden. Het salaris van een handhaver bedraagt maximaal € 3.176,- bruto per maand (schaal 7) bij een 36-urige werkweek, plus onregelmatigheidstoeslag. Daarnaast ontvang je maandelijks een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% dat je vrij kunt besteden aan beschikbare doelen, passend bij jouw persoonlijke wensen. Amersfoort heeft goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden en ouderschapsverlof (50% doorbetaald) en een uitstekende pensioenregeling.

   Zo kun je reageren

   Door hieronder op ‘Solliciteren’ te klikken, kun je ons je contactgegevens, motivatiebrief en curriculum vitae toesturen.

   SOLLICITEREN

   De reactietermijn sluit op woensdag 30 juni 2021. Voor deze vacature werven wij gelijktijdig intern en extern, waarbij interne kandidaten een voorrangspositie hebben.

   Als je meer wilt weten

   Bel voor vragen over de functie met teammanager Ernst-Jan Scheffer via telefoonnummer (033) 469 57 75. Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met hr-medewerker Anna Heeres via telefoonnummer (033) 469 57 50.

   Amersfoort wil een diverse organisatie zijn, dus het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil maakt voor onze stad.

   Praktisch

   32-36 uur

   Schaal 7 (max. € 3.176,- per maand bij 36 uur per week)

   Vragen over de functie?

   Ernst-Jan Scheffer, teammanager, telefoonnummer: (033) 469 57 75

   Vragen over de procedure?

   Anna Heeres, hr-medewerker, telefoonnummer: (033) 469 57 50

   SOLLICITEREN

   Solliciteren kan tot en met woensdag 30 juni 2021