Beleidsregisseur sociaal domein (Jeugdzorg en Wmo)

Gedreven accountmanager met hart voor complexe maatschappelijke vraagstukken

Waar ga je werken?

Je gaat werken voor de stad en het bestuur van Amersfoort, bij de themagroep Jeugdzorg en Wmo, één van de vijf themagroepen op de afdeling Samen Leven. Amersfoort -een stad met ruim 155.000 inwoners- ontwikkelt zich in hoog tempo en bruist van de initiatieven. De organisatie beweegt daarin mee. Met plezier zetten we onze kennis en kunde in voor een steeds beter serviceniveau, voor de stad, de inwoners, bedrijven en organisaties. Met zo’n 900 medewerkers zijn we een relatief kleine organisatie De lijnen zijn kort, we kennen elkaar en we weten wat er speelt.

Belangrijke inhoudelijke aandachtsgebieden binnen de afdeling zijn de basisinfrastructuur, sport, armoede, arbeidsmarkt, onderwijs, diversiteit,  WMO en (jeugd)zorg. Jij komt te werken in de themagroep ‘Jeugdzorg en WMO’. Jouw taken maken onderdeel van deze themagroep uit.

Wat ga je doen?

Je zorgt ervoor dat de doelen van het bestuur worden gerealiseerd op een complex en gezichtsbepalend beleidsterrein. Je bent accountmanager, gesprekspartner, ontwikkelt en vertaalt beleid naar uitvoering. Je voert de regie hierop in nauwe samenwerking met collega’s en partners in het veld. Hiertoe onderhoud je directe relaties met externe instellingen en organisaties en ben je op de hoogte van relevante ontwikkelingen.

Je bepaalt en bewaakt een meerjarige (verander)strategie voor de aansturing van betrokken uitvoeringsorganisaties en je evalueert de effecten van ingezette middelen Je adviseert de wethouder en het college van B&W. Je bent actief in de stad, in (het opzetten van) regionale en landelijke netwerken en in het onderhouden van relaties. Als het nodig is, voer je discussies met stakeholders om te komen tot een gezamenlijke koers.

In jouw takenpakket ligt de focus op dagactiviteiten, een aantal WMO-accounts en het beleid rond ‘de eigen bijdrage Wmo’. Daarnaast ben je samen met een aantal collega’s en partners in het veld verantwoordelijk voor het leveren van een belangrijke bijdrage aan het ontwikkelen en implementeren van een aantal maatregelen die er voor moeten zorgen dat we de jeugdzorg en Wmo betaalbaar houden. Voor jou ligt in eerste instantie de focus op het ‘alternatief’ vormgeven van dagactiviteiten. Op termijn is het ook mogelijk dat je voor andere onderwerpen van de afdeling wordt ingezet.

Wat breng je mee?

Je bent een inspirerende, daadkrachtige gesprekspartner, no-nonsense, kritisch, professioneel, pro-actief en betrokken, en je bent een netwerker pur sang. Je kunt nieuwe inzichten enthousiast voor het voetlicht brengen en je weet hoe je mensen mee kunt krijgen. Je hebt de creativiteit om vernieuwende ideeën te ontwikkelen en het lef om initiatieven te nemen. Je hebt gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen. Je voedt jezelf voortdurend met de nieuwste ontwikkelingen en maakt snel de vertaalslag van buiten naar binnen.

Je hebt ervaring als accountmanager (bij voorkeur in het sociaal domein) die analytisch denkt en complexe materie snel weet te doorgronden. Projectmatig werken gaat je makkelijk af, net als het monitoren van resultaten. Kennis van het sociaal domein en een gemeentelijke organisatie is een pre, evenals kennis van de WMO. Je hebt een brede maatschappelijke blik en je benut dwarsverbanden met andere beleidsterreinen optimaal. Je denkt en werkt op academisch niveau en hebt ruime ervaring met werken in regie.

Breng je dan ook nog een gezonde dosis stressbestendigheid, humor en relativeringsvermogen mee? Dan pas jij in onze organisatie.

Wat bieden we je?

Verantwoordelijk en maatschappelijk relevant werk in een informele organisatie die veel vraagt maar ook veel mogelijk maakt. Amersfoort biedt ruimte om je talenten verder te ontwikkelen en investeert in je groei. Je salaris bedraagt maximaal € 5.017,- bruto per maand (schaal 11) bij een 36-urige werkweek. Daarnaast ontvang je maandelijks een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen passend bij jouw persoonlijke wensen. Amersfoort heeft goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden en ouderschapsverlof (50% doorbetaald).

Bel Nynke Dijkstra, senior beleidsregisseur Samen Leven, telefoon (033) 469 4486 of (06) 5053 9531 of Carole Sombroek, plaatsvervangend afdelingsmanager Samen Leven, telefoon (033) 469 46 19 of (06) 5310 5529. Heb je vragen over de procedure, bel Jacqueline Meijer, HR-medewerker, telefoon (033) 469 4268.

Hoe kun je reageren?

Door hieronder op ‘Solliciteer’ te klikken, kun je ons je contactgegevens, motivatiebrief en curriculum vitae toesturen.

De reactietermijn sluit op zondag 24 november 2019.

SOLLICITEER

Voor deze functie wordt gelijktijdig intern, regionaal en extern geworven, waarbij eerst voor interne en daarna voor regionale kandidaten een voorrangspositie geldt.

32-36 uur

Schaal 11 (max € 5.017,- per maand)

Jacqueline Meijer, HR-medewerker, telefoon (033) 469 4268

De reactietermijn sluit op 24 november 2019.