Beleidsregisseur Psychisch Kwetsbaren

De ideale plek voor iemand met een hart voor complexe maatschappelijke vraagstukken

Werken bij de Gemeente Amersfoort

Amersfoort ontwikkelt zich in hoog tempo en bruist van de initiatieven. De organisatie beweegt daarin mee. Met plezier zetten we onze kennis en kunde in voor een steeds beter serviceniveau. Dit doen we voor de stad, inwoners, bedrijven en organisaties.

Als beleidsregisseur Psychische Kwetsbaren kom je te werken op de afdeling Samen Leven in het opgaveteam Psychisch Kwetsbaarheid. Hierin worden opgaven rond beschermd wonen, maatschappelijke opvang, OGGZ en sociale veiligheid opgepakt. Belangrijke, inhoudelijke aandachtsgebieden binnen de afdeling zijn de basisinfrastructuur, sport, armoede, arbeidsmarkt, onderwijs, diversiteit, WMO en (jeugd)zorg. Naargelang de werkzaamheden, kan op termijn en na overleg verschuiving naar een ander opgaveteam plaatsvinden.

De baan

Samen met je collega’s zorg je ervoor dat de doelen van het bestuur worden gerealiseerd op een complex en gezichtsbepalend beleidsterrein. Je ontwikkelt en vertaalt beleid naar uitvoering en voert de regie hierop in nauwe samenwerking met collega’s en partners in het veld en in de regio. Hiertoe onderhoud je directe relaties met externe instellingen, organisaties en betrokkenen/ervaringsdeskundigen. Je bent op de hoogte van relevante ontwikkelingen en adviseert de wethouder en het college van B&W. In de stad ben je actief met (het opzetten van) regionale netwerken en met het onderhouden van relaties. Als het nodig is, voer je discussies met stakeholders om te komen tot een gezamenlijke koers.  

Onze werkwijze

Wij werken in zelforganiserende opgaveteams. In een team wordt gewerkt aan de realisatie van meerdere opgaven. Je hebt dus niet een eigen, afgebakend takenpakket. In een team bepalen we met elkaar hoe de opdracht van het bestuur en management wordt uitgevoerd en welke prioriteiten we stellen. Dat moet je liggen en aantrekkelijk vinden.
 
In 2021 staat ons een aantal belangrijke opgaven te wachten. Dit betreft onder andere de transformatie en doordecentralisatie van beschermd wonen en maatschappelijke opvang, en de hieruit voortkomende inkoop.

Dit vragen we van je

Je denkt en werkt op academisch niveau, en hebt gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen. Je bent no-nonsense, optimistisch, hands-on, professioneel, proactief en betrokken. Samen en opgavegericht werken gaat je makkelijk af. Zowel mondeling als schriftelijk weet je goed en enthousiast (nieuwe) inzichten voor het voetlicht te brengen en je weet mensen mee te krijgen. Je bent in staat verbanden te leggen en hebt een gezonde portie ‘pragmatisme’ in huis. Kennis van het sociaal domein is een pre, in het bijzonder beschermd wonen/maatschappelijk opvang en bij een gemeentelijke organisatie. Evenals ervaring met account- en contractmanagement. Je hebt een brede maatschappelijke blik en benut dwarsverbanden met andere beleidsterreinen optimaal.

Dit bieden we je

Verantwoordelijk en maatschappelijk relevant werk in een informele organisatie die veel vraagt maar ook veel mogelijk maakt. Gemeente Amersfoort biedt ruimte om je talenten verder te ontwikkelen en investeert in je groei. Je salaris bedraagt maximaal € 5.169,- bruto per maand (schaal 11) bij een 36-urige werkweek. Daarnaast ontvang je maandelijks een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen passend bij jouw persoonlijke wensen. Gemeente Amersfoort heeft goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden en ouderschapsverlof (50% doorbetaald).

Zo kun je reageren

Wij ontvangen jouw sollicitatie graag digitaal. Door hieronder op ‘Solliciteren’ te klikken, kun je ons je contactgegevens, motivatiebrief en curriculum vitae toesturen.

SOLLICITEREN

Als je meer wilt weten

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Herm Kuipers, afdelingsmanager Samen Leven, via telefoonnummer 06 11 39 46 92. Of met Carole Sombroek, teammanager, via telefoonnummer 06 53 10 55 29. Heb je vragen over de procedure, mail dan naar hr-medewerker Jacqueline Meijer via J.Meijer@amersfoort.nl.

De reactietermijn sluit op woensdag 14 april 2021.

Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben daarbij een voorrangspositie.

Amersfoort wil een diverse organisatie zijn, dus het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil maakt voor de stad.

Praktisch

36 uur

Schaal 11 (max. € 5.169,- per maand bij 36 uur per week)

Vragen over de functie?

Herm Kuipers, afdelingsmanager Samen Leven, telefoon: 06 11 39 46 92

Carole Sombroek, teammanager, telefoon: 06 53 10 55 29

Vragen over de procedure?

Jacqueline Meijer, hr-medewerker, e-mail: j.meijer@amersfoort.nl

SOLLICITEREN

De reactietermijn sluit op woensdag 14 april 2021.