Advocaat in dienstverband

Een vakkundige en flexibele meedenker

Werken bij Gemeente

Amersfoort is een stad met ruim 157.000 inwoners op het middelpunt van Nederland. Een dynamische stad die zich volop ontwikkelt, met veel innovaties en initiatieven. Een groeiende stad ook, waar de druk op de beschikbare ruimte toeneemt. Hiermee staan we voor de uitdaging om Amersfoort toekomstbestendig te maken. Als regiegemeente werken we nauw samen met diverse externe partijen. Zo werken we in een informele cultuur resultaatgericht aan grootstedelijke vraagstukken. Collega’s weten elkaar snel te vinden en je kunt hier echt het verschil maken. Werken voor Amersfoort doe je vanuit je DNA: dichtbij, nieuwsgierig en aanspreekbaar.

De baan

Als advocaat ga je werken binnen de afdeling Juridische Dienstverlening en Advies (JDA). Deze afdeling bestaat uit 38 medewerkers die werken in de teams Bezwaar & Beroep, Team Advies &  Ontwikkeling, Administratief Juridische Ondersteuning en de clusters Aansprakelijkheid & Verzekeringen en Privacy. Jij gaat werken binnen het Team Advies & Ontwikkeling. Dit team bestaat inclusief het cluster privacy uit 11 juridisch adviseurs en nog één andere advocaat met wie je regelmatig zult overleggen en samenwerken.

Je adviseert in (complexe) juridische vraagstukken. Binnen de gemeente zijn dit meestal zaken waar grote belangen mee zijn gemoeid of waarvan de zaak politiek gevoelig ligt. Je bereidt specialistische juridische besluiten/overeenkomsten voor, je toetst overeenkomsten en/of stelt deze op en je onderhandelt over contractuele verplichtingen. Je werkt zowel binnen het Sociaal Domein als het Fysiek Domein en voor een groot deel richt je jouw advies op het privaatrecht en dan met name op het contractenrecht. En soms word je ook gevraagd om op andere rechtsgebieden te adviseren en te procederen.

Daarnaast ben je, zoals alle juristen binnen het Team Advies & Ontwikkeling, contactpersoon voor een aantal andere afdelingen. Vanuit die rol weet je wat er speelt binnen de afdelingen en wat voor JDA relevant kan zijn om op te acteren. Je laat je senioriteit gelden omdat je de organisatie laat ervaren hoe belangrijk strategisch juridisch advies aan het begin van een proces kan zijn. Hiermee help je om de afdeling JDA neer te zetten in haar rol van meedenkende adviseurs.

Als advocaat vertegenwoordig je tenslotte natuurlijk ook de organisatie, onder meer door te procederen in (civiele) procedures op verschillende rechtsgebieden.

Wat we van je vragen

Na je studie Nederlands recht heb je de beroepsopleiding voor advocaten afgerond en heb je een paar jaar gewerkt als advocaat. Als je ervaring binnen een overheidsorganisatie hebt opgedaan, is dat een voordeel. Daarnaast heb je in ieder geval trainingen en opleidingen gevolgd op het gebied van het contractenrecht. Op dit rechtsgebied heb je ook ruime advieservaring. Kennis op het gebied van het staatssteunrecht, de Wet markt en overheid en het intellectueel eigendomsrecht, dan wel de bereidheid om die rechtsgebieden je eigen te maken, is een voordeel.

Naast het feit dat je inhoudelijk weet waar je het over hebt, vaar je als mens een stevige eigen koers. Je vindt het daarnaast leuk en je bent flexibel om te schakelen binnen de diverse rechtsgebieden.

Je bent vindingrijk en helpt je klant het doel te bereiken. Hierbij wacht je niet af tot de vraag wordt gesteld, maar signaleer je al vroeg wat nodig is voor het gewenste resultaat. Je bent een advocaat die duidelijk en onderbouwd aangeeft welke risico’s er spelen. Iemand die daarnaast niet alleen zegt wat er niet kan, maar vooral wat er wel kan. Je bent goed in het doorvragen om tot passende oplossingen te komen. Je creëert draagvlak en acceptatie en blijft betrokken en in contact met de klant, ook wanneer een oplossing wordt gekozen die afwijkt van het gegeven advies.

Dit kunnen we je bieden

Een afwisselende en altijd verrassende functie waarin je veel naar eigen inzicht handelt. Het salaris bedraagt maximaal € 5.872,- bruto per maand (schaal 12) bij een 36-urige werkweek. Daarnaast ontvang je maandelijks een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% dat je vrij kunt besteden aan beschikbare doelen, passend bij jouw persoonlijke wensen. Amersfoort heeft goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden en ouderschapsverlof (50% doorbetaald) en een uitstekende pensioenregeling.

Als je meer wilt weten

Heb je vragen over de inhoud van deze functie? Neem dan contact op met Manon Knoops, teammanager JDA, telefoon 033 469 4319, 06 4694 8563 of mail m.knoops@amersfoort.nl. Voor vragen over de sollicitatieprocedure neem je contact op met Anna Heeres, HR-medewerker, telefoon 06 2816 3490.

Zo kun je reageren

Enthousiast? Door op ‘Solliciteren’ te klikken, kun je ons jouw contactgegevens, motivatiebrief en curriculum vitae toesturen.

SOLLICITEREN

Voor deze functie wordt gelijktijdig intern en extern geworven, waarbij voor interne en regionale kandidaten een voorrangspositie geldt. Hierdoor kan het voorkomen dat de planning van de eerste sollicitatiegesprekken voor externe kandidaten afwijkt, wanneer interne en/of regionale kandidaten hebben gesolliciteerd op deze functie. Uiteraard houden wij je hiervan op de hoogte.

De reactietermijn sluit op zondag 30 januari 2022. Let op! We ontvangen je sollicitatie graag. Wegens het coronavirus worden sollicitatiegespreken mogelijk (deels) online gevoerd. De eerst ronde gesprekken vindt plaats in de week van 7 februari 2022.

Amersfoort wil een diverse organisatie zijn, dus het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil maakt voor de stad.

Praktisch

24 - 28 uur

Schaal 12, (max. € 5.872,- bruto bij een 36-urige werkweek)

Vragen over de functie?

Manon Knoops, teammanager JDA, telefoon (06) 4694 8563 of (033) 469 4319, mail m.knoops@amersfoort.nl

Vragen over de procedure?

Anna Heeres, HR-medewerker, telefoon (06) 2816 3490

SOLLICITEREN

Solliciteren kan tot en met zondag 30 januari 2022.