Adviseur proces Burgerzaken

Werken bij de Gemeente Amersfoort

Je gaat werken voor de stad en het bestuur van Amersfoort bij de afdeling Burgerzaken. Amersfoort ontwikkelt zich ook in deze tijd in hoog tempo. De organisatie beweegt daarin mee. Voor een stad met ruim 157.000 inwoners die snel groeit, zijn we een relatief kleine organisatie. De lijnen zijn kort, we kennen elkaar en we weten wat er speelt. Amersfoort is een stad met een grote diversiteit aan culturele achtergronden en daar zijn we blij mee. Met elkaar zorgen we dat iedereen zich welkom voelt en wordt geholpen.

De baan

De afdeling Burgerzaken helpt de inwoners bij het regelen van reisdocumenten, rijbewijzen, vestigingen maar ook bij levensgebeurtenissen zoals huwelijk en partnerschap, geboorte, overlijden en naturalisaties. In projectvorm organiseren wij de verkiezingen. Ook zorgen we ervoor dat de kwaliteit van onze Basisregistratie Personen goed is. De afdeling Burgerzaken staat dicht bij de Amersfoortse inwoners. Jij en je collega’s zorgen ervoor dat zij zich welkom en geholpen voelen. Daarbij werken we ook aan het voorkomen en bestrijden van fraude.

Van de twee adviseurs proces en beleid ben jij leidend in contract- en gegevensbeheer, het beoordelen van verzoeken voor gegevensselectie, inzageverzoeken en privacybeheer op genoemde taken.

Takenpakket

Je takenpakket is als volgt.

 • Vertalen van nieuwe wet- en regelgeving en nieuw uitvoeringsbeleid naar richtlijnen en werkinstructies.
 • Je doet voorstellen met betrekking tot het ontwikkelen of wijzigen van processen, procesvoering, plannen en instrumenten.
 • Initiëren, organiseren en uitvoeren van projecten, denk aan projectleiderschap van grote projecten zoals bijvoorbeeld de verkiezingen.
 • Onderhouden en uitbouwen van netwerken.
 • Initiëren, organiseren en deelnemen aan externe en interne overlegverbanden en het binnen aangegeven kaders uitdragen van de standpunten van de organisatie.
 • Genereren en realiseren van management- en bestuurlijke informatie en rapportages over de voortgang van proces en beleid.
 • Coördineren van de jaarlijkse zelfevaluatie.
 • Beheer van het intergemeentelijke berichtenverkeer.
 • Initiëren en uitvoeren van kennisoverdracht aan medewerkers.
 • (Mede) zorgdragen voor de uitvoering van verbeterplannen en het begeleiden van medewerkers daarbij.

Een baan volop afwisseling dus en een baan die goed bij jou kan passen. Een deel van je werkpakket bepalen we in overleg met de geschikte kandidaat. Amersfoort werkt talentgericht en we sluiten graag aan bij jouw kennis en ervaring.

  Wat we van je vragen

  We vragen een academisch of hbo-opleidingsniveau op het terrein van Burgerzaken, aangevuld met zeer ruime specialistische vorming. Kennis van wetgeving, (gemeentelijk) beleid, procedures op onderdelen van het terrein Burgerzaken en het kunnen toepassen hiervan.

  • Je kunt goed zelfstandig werken, zonder veel vastgestelde kaders.

  • Je schakelt makkelijk van relatief eenvoudige naar complexe zaken.

  • Je deinst niet terug voor situaties met grote financiële belangen of politieke consequenties.

  • Je bent iemand met overtuigingskracht en impact op je omgeving, die zorgt voor gezamenlijkheid.

  Dit kunnen we je bieden

  We bieden verantwoordelijk en maatschappelijk relevant werk in een informele professionele organisatie die veel vraagt en veel mogelijk maakt. Amersfoort biedt ruimte om je talenten verder te ontwikkelen en investeert in je groei. Je salaris bedraagt maximaal € 4.494,- bruto (schaal 10) per maand bij een 36-urige werkweek.

  Daarnaast ontvang je maandelijks een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen, passend bij je persoonlijke wensen. Amersfoort heeft goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden en ouderschapsverlof (50% doorbetaald).
  Burgerzaken werkt niet op afstand maar op het stadhuis van Amersfoort dat vlakbij de prachtige middeleeuwse binnenstad ligt en  goed bereikbaar is. In overleg kan (op termijn) worden thuisgewerkt voor een deel van de werktijd.

  Zo kun je reageren

  Door hieronder op ‘Solliciteren’ te klikken, kun je ons je contactgegevens, motivatiebrief en curriculum vitae toesturen.

  SOLLICITEREN

  De reactietermijn sluit op maandag 28 juni 2021. De sollicitatiegesprekken staan gepland op woensdag 11 en vrijdag 13 augustus 2021.

  Voor deze vacature werven wij gelijktijdig intern en extern, waarbij interne kandidaten een voorrangspositie hebben.

  Als je meer wilt weten

  Bel voor vragen over de functie met Charlotte van der Ree, afdelingsmanager Burgerzaken, via telefoonnummer (033) 469 50 49. Vragen over de procedure kun je mailen naar Anna Heeres, hr-medewerker, via AM.Heeres@amersfoort.nl.

  Amersfoort wil een diverse organisatie zijn, dus het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil maakt voor onze stad.

  Praktisch

  36 uur

  Schaal 10 (max. € 4.494,- per maand bij 36 uur per week)

  Vragen over de functie?

  Charlotte van der Ree, afdelingsmanager Burgerzaken, telefoonnummer: (033) 469 50 49

  Vragen over de procedure?

  Anna Heeres, hr-medewerker, e-mail: AM.Heeres@amersfoort.nl

  SOLLICITEREN

  Solliciteren kan tot en met maandag 28 juni 2021