Adviseur kwaliteit Burgerzaken

Werken bij de Gemeente Amersfoort

Je gaat werken voor de stad en het bestuur van Amersfoort bij de afdeling Burgerzaken. Amersfoort ontwikkelt zich ook in deze tijd in hoog tempo. De organisatie beweegt daarin mee. Voor een stad met ruim 157.000 inwoners die snel groeit, zijn we een relatief kleine organisatie. De lijnen zijn kort, we kennen elkaar en we weten wat er speelt. Amersfoort is een stad met een grote diversiteit aan culturele achtergronden en daar zijn we blij mee. Met elkaar zorgen we dat iedereen zich welkom voelt en wordt geholpen.

De baan

De afdeling Burgerzaken helpt de inwoners bij het regelen van reisdocumenten, rijbewijzen, vestigingen maar ook bij levensgebeurtenissen zoals huwelijk en partnerschap, geboorte, overlijden en naturalisaties. In projectvorm organiseren wij de verkiezingen. Ook zorgen we ervoor dat de kwaliteit van onze Basisregistratie Personen goed is. De afdeling Burgerzaken staat dicht bij de Amersfoortse inwoners.

Of het contact nu via de balie verloopt of digitaal, jij hebt een belangrijke rol in het bewaken van de kwaliteit. Natuurlijk kunnen inwoners hun zaken met ons steeds meer en steeds makkelijker, online regelen. Jij volgt het digitale werkproces, lost knelpunten op en voert onderzoeken uit. Zo bewaak je de kwaliteit van Basisregistratie Personen door het uitvoeren van kwaliteitsmetingen en stuur je waar nodig bij. Je toetst, controleert en evalueert werkzaamheden van collega’s en biedt hen ondersteuning. Ook het organiseren van activiteiten die bijdragen aan de deskundigheidsbevordering en kwaliteit van de Basisregistratie Personen, hoort bij jouw takenpakket. Raakvlakken met landelijke en regionale ontwikkelingen zijn belangrijk in ons werk. Jij weet dat en draagt bij aan overleggroepen die zijn gericht op kwaliteitsbeheer. Waar relevant vertaal je ontwikkelingen naar specifiek beleid voor Amersfoort.

Takenpakket

Je takenpakket is als volgt.

 • Adviseren m.b.t. de uitvoering en tot het kwaliteitsniveau van de uitvoering.

 • Onderzoek doen naar en meten van de kwaliteit van gegevens en processen, signaleren van knelpunten en het adviseren over aanpassingen van werkwijzen en processen door middel van audits en steekproeven. Verantwoordelijk voor de uitvoering van zelfevaluatie.

 • Toetsen, controleren en evalueren van werkzaamheden en coachen van collega’s.

 • Ondersteunen van medewerkers door middel van kennisoverdracht, deskundigheidsbevordering en door het begeleiden van de uitvoering van nieuwe werkwijzen en processen.

 • Beheren van applicaties en releases, betrokkenheid bij de selectie en het beheer van geschikte leveranciers.

 • Participeren in landelijke en regionale overleggroepen gericht op kwaliteitsbeheer.

 • Signaleren en vertalen van landelijke ontwikkelingen naar beleid specifiek voor de Gemeente Amersfoort.

Volop afwisseling dus. Een baan die goed bij jou kan passen. Een deel van je werkpakket bepalen we in overleg met de geschikte kandidaat. Amersfoort werkt talentgericht en we sluiten graag aan bij jouw kennis en ervaring.

Wat we van je vragen

We vragen een academisch of hbo-opleidingsniveau op het terrein van Burgerzaken, aangevuld met zeer ruime ervaring in een kwaliteitsfunctie Publieks- of Burgerzaken. Kennis van wetgeving, (gemeentelijk) beleid, procedures op onderdelen van het terrein Burgerzaken en het kunnen toepassen hiervan.

 • Je kunt goed zelfstandig werken, zonder veel vastgestelde kaders.
 • Je schakelt makkelijk van relatief eenvoudige naar complexe zaken.
 • Je deinst niet terug voor situaties met grote financiële belangen of politieke consequenties.
 • Je bent iemand met overtuigingskracht en impact op je omgeving, die zorgt voor gezamenlijkheid.

Dit kunnen we je bieden

We bieden verantwoordelijk en maatschappelijk relevant werk in een informele, professionele organisatie die veel vraagt en veel mogelijk maakt. Amersfoort biedt ruimte om je talenten verder te ontwikkelen en investeert in je groei. Je salaris bedraagt maximaal € 4.494,- bruto (schaal 10) per maand bij een 36-urige werkweek.

Daarnaast ontvang je maandelijks een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen, passend bij je persoonlijke wensen. Amersfoort heeft goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden en ouderschapsverlof (50% doorbetaald).
Burgerzaken werkt niet op afstand, maar op het stadhuis van Amersfoort dat vlak bij de prachtige middeleeuwse binnenstad ligt en goed bereikbaar is. In overleg kan (op termijn) worden thuisgewerkt voor een deel van de werktijd.

Zo kun je reageren

Door hieronder op ‘Solliciteren’ te klikken, kun je ons je contactgegevens, motivatiebrief en curriculum vitae toesturen.

SOLLICITEREN

De reactietermijn sluit op maandag 28 juni 2021. De sollicitatiegesprekken staan gepland op woensdag 11 en vrijdag 13 augustus 2021.

Voor deze vacature werven wij gelijktijdig intern en extern, waarbij interne kandidaten een voorrangspositie hebben.

Als je meer wilt weten

Bel voor vragen over de functie met Charlotte van der Ree, afdelingsmanager Burgerzaken, via telefoonnummer (033) 469 50 49.

Vragen over de procedure kun je mailen naar Anna Heeres, hr-medewerker, via AM.Heeres@amersfoort.nl.

Amersfoort wil een diverse organisatie zijn, dus het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil maakt voor onze stad.

Praktisch

36 uur

Schaal 10 (max. € 4.494,- per maand bij 36 uur per week)

Vragen over de functie?

Charlotte van der Ree, afdelingsmanager Burgerzaken, telefoonnummer: (033) 469 50 49

Vragen over de procedure?

Anna Heeres, hr-medewerker, e-mail: AM.Heeres@amersfoort.nl

SOLLICITEREN

Solliciteren kan tot en met maandag 28 juni 2021