Adviseur Informatietechnologie

“Verbinder” met een visie op (cloud-)technologie

Waar ga je werken?

Amersfoort is een stad waar het prettig is om te wonen en te werken. Een groene stad, die volop groeit en ontwikkelt. De organisatie ontwikkelt mee. Op sommige onderdelen zijn we landelijk koploper en op andere vlakken staan we aan het begin, zoals bijvoorbeeld regie op IT diensten. In alle gevallen hebben we mooie en interessante IT uitdagingen om gemeentelijke opgaven en ambities te realiseren.

Als IT’-er bij de gemeente werk je voor bestuur en stad, voor collega’s, inwoners en ondernemers. Dat doen we samen met andere gemeenten, bedrijven en onderaannemers. De afdeling IT-Dienstverlening en Advies (ITDA) is op zoek naar een ervaren Adviseur Informatietechnologie met een frisse blik, een gezonde portie doorzettingsvermogen en creativiteit. Of het nu gaat om de werkplek, de back-end-infrastructuur of de mogelijkheden op het vlak van cloud technologie, jij hebt er verstand van en een mening over! Je directe collega’s zijn de andere adviseurs Informatietechnologie, de informatiearchitect, projectmanagers, collega’s van het team Realisatie en Beheer en van het team Functionaliteiten en Gegevensbeheer. Je maakt deel uit van het team Informatiemanagement.

Wat ga je doen?

Werken als Adviseur Informatietechnologie betekent veel afwisseling en continu prioriteiten stellen. Je bent ‘het geweten’ en aanspreekpunt waar het gaat om de transitie naar een regie-organisatie. Dit wil zeggen je hebt en houdt het overzicht over architectuur en de gebruikte producten/applicaties. De gemeente wil de komende jaren de slag maken naar de cloud. Dit betekent o.a. infrastructuur-diensten als een ‘service’ aan de markt vragen. Jij geeft advies hierover en beoordeelt voorstellen van bijvoorbeeld leveranciers. Je onderhoudt je netwerk met (IT-) onderaannemers, volgt de trends maar zorgt ook voor vernieuwing. Ook draag je bij aan landelijke initiatieven in gemeenteland, zoals Common Ground. Deze vertaal je naar Amersfoort-specifieke kansen. Natuurlijk geef je gevraagd en ook ongevraagd advies binnen diverse projecten en opgaven, waarbij je altijd het grotere plaatje in beeld houdt. Je schakelt voortdurend tussen de realiteit van alle dag en de doelen voor de langere termijn.

Wat is je achtergrond?

Je beschikt over een stevige en brede inhoudelijke kennis op het gebied van informatietechnologie met daarnaast de vaardigheden om een volwaardig adviseur te zijn. Zo weet je helder aan te geven wat bepaalde keuzes betekenen voor het beheer en de regie op de IT-infrastructuur. Je weet de strategie te ondersteunen en uitdagingen binnen informatietechnologie te duiden. Bestuurlijke en ambtelijke sensitiviteit is van belang. Je begrijpt de verhoudingen en weet goed in te schatten wat de technische haalbaarheid van je adviezen is. Ook heb je ervaring met projectmatig werken en ben je een goede gesprekspartner op het tactische en operationele niveau.

Specifieke eisen

  • Hbo/wo-niveau met minimaal 5 jaar relevante werkervaring op het gebied van advies over Informatietechnologie opgaven en keuzes. Aantoonbare ervaring in het adviseren over sourcing- en cloud-opgaven;
  • Ervaring met het werken in projecten waar agile/scrum gebaseerd wordt gewerkt;
  • Kennis en ervaring met (gemeentelijke) architectuur is een pré;
  • Kennis en ervaring met leveranciers- en licentiemanagement is een pré.

Wat bieden we je?

Een afwisselende baan waarin je over de volle breedte van het IT werkveld aan het werk gaat. Je salaris is afhankelijk van je kennis, opleiding en ervaring maximaal € 4.859,- per maand (schaal 11 bij een 36-urige werkweek). We hanteren flexibele werktijden en de mogelijkheid tot thuiswerken. Na het eerste jaar wordt, afhankelijk van het functioneren en gemaakte afspraken daarover, je aanstelling omgezet in een vast dienstverband.

Wij zijn een moderne werkgever. Wij kennen uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van verlof- en pensioenregelingen en studiefaciliteiten. Daarnaast beschik je als medewerker over een Individueel Keuze Budget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er vakantie uren van te kopen.

Hoe kun je reageren?

Wij ontvangen jouw sollicitatie graag digitaal. Door hieronder op ‘Solliciteren’ te klikken, kun je ons je contactgegevens, motivatiebrief en curriculum vitae toesturen.

SOLLICITEREN

Met vragen over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Bauke Keulen, teammanager Informatiemanagement, telefoon 033 469 4485 of Wim Vreeman, afdelingsmanager ITDA, telefoon 033 469 4566. In verband met vakanties is in week 30, 31 en 32 Paul Barends, interim teammanager Realisatie & Beheer, bereikbaar voor vragen, telefoon (033) 469 5184.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, neem dan contact op met Inge Parlevliet, HR-medewerker, telefoon (033) 469 4631.

De reactietermijn sluit op zondag 1 september 2019.

Amersfoort wil een diverse organisatie zijn, dus het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil maakt voor de stad.

Praktisch

36 uur

Schaal 11 (max. € 4.859,-)

Vragen over de functie?

Bauke Keulen, 033 469 4485 of Wim Vreeman, 033 469 4566

Vragen over de procedure?

Inge Parlevliet, 033 469 4631

SOLLICITEREN

De reactietermijn sluit op zondag 1 september 2019