Adviseur contracten integraal beheer (36 uur)

Voor de vernieuwer die graag oppakt, doorpakt en afrondt

Werken bij Gemeente Amersfoort

Amersfoort is een stad met bijna 160.000 inwoners op het middelpunt van Nederland. Een stad met een rijke historie, waar de eeuwenoude Koppelpoort naast het moderne Eemhuis staat. Een stad met veel jonge mensen die ook in deze tijd groeit en zich ontwikkelt, met veel dynamiek, innovaties en initiatieven.

Werken in Amersfoort is extra aantrekkelijk vanwege de combinatie van grootstedelijke vraagstukken met een relatief kleine ambtelijke organisatie. Door de schaal is de organisatie toegankelijk en zijn er korte lijnen; collega’s weten elkaar snel te vinden en je kunt hier echt verschil maken. Amersfoort is een regiegemeente, wat betekent dat we veel samenwerken met marktpartijen als aannemers en adviesbureau’s.

De afdeling Leefomgeving werkt voor het gemeentebestuur en met inwoners, partners en collega’s aan een prettige leefomgeving om in te wonen, te werken en te recreëren. Een belangrijk taakveld van de afdeling is het beheer van de openbare ruimte. In ons beheer spelen we in op diverse relevante ontwikkelingen en ambities, zoals klimaatverandering, vergroening, biodiversiteit, duurzaamheid en circulaire economie. Voor ons als regiegemeente is contractvorming essentieel om de bestuurlijke ambities te realiseren. Er is dus volop ruimte voor innovatie en creativiteit in de beheercontracten.

De baan

Als adviseur contracten ben je van begin tot eind verantwoordelijk voor de contracten voor het beheer van de openbare ruimte, zoals raamovereenkomsten, beeldbestekken en werkomschrijvingen. Je coördineert, faciliteert en realiseert contracten die je meestal Nationaal of Europees openbaar aanbesteedt.

Je werkt veel samen met inkoop- en contractadviseurs en de gegevensbeheerders. Als geen ander weet je dat gegevens de basis zijn van een goed contract. Daarom ben je zeer alert op de kwaliteit en actualiteit van de gegevens. Je hebt nauw contact met de vakspecialisten die de uitvoering van de contracten begeleiden. Zo ben je steeds in staat wensen en ambities te vertalen naar concrete werkzaamheden en contractafspraken. Je zoekt actief naar verbeterkansen en vindt het ook interessant om samen met bewonersgroepen innovatieve contracten op te zetten. In deze afwisselende baan komen jouw talenten voor gedegen planning en organisatie samen met vernieuwde resultaten.

Andere werkzaamheden in je takenpakket:

  • Signaleren en onderzoeken van relevante trends en ontwikkelingen en deze vertalen naar innovatieve contractvormen;
  • Initiëren, kaders stellen en bewaken van de voortgang en budgetten van opdrachten voor beheer- en onderhoudscontracten;
  • Genereren van management- en bestuurlijke informatie en rapportages over bijv. prijs- en kwaliteitsontwikkeling;
  • Zorgdragen voor een adequate administratieve afhandeling en archivering van alle belangrijke aanbestedingsdocumenten;
  • Adviseren vanaf de eerste fase van (integrale) projecten en ruimtelijke ontwikkelingen op het gebied van de leefomgeving, verbinden van de verschillende taakvelden binnen de afdeling en gebruiken van specialistische kennis om te komen tot het beste generieke resultaat.
  • Optreden als vertegenwoordiger bij bijvoorbeeld bewonersbijeenkomsten en netwerkevents.

Wat we van je vragen

Een vakgerichte opleiding op hbo-niveau, bijvoorbeeld Management van de Leefomgeving (HAS Den Bosch of Larenstein Velp), aangevuld met minimaal 3 jaar werkervaring. Je werkt precies, ziet het grotere plaatje en hebt er plezier in om tussen verschillende niveaus en disciplines te schakelen. Eigenlijk heb je twee specialisaties: contracten en (groen)beheer. Daarbij ben je in staat wetgeving, (gemeentelijk) beleid en de dagelijkse beheerpraktijk te verbinden in contracten. Je hebt ervaring in het opstellen en uitvoeren van RAW-bestekken en de UAV 2012. Daarnaast vind je het leuk een bijdrage te leveren aan de interne kennis op gebied van bestekken en contracten en dit op een proactieve wijze te delen. Je werkt projectmatig, bent communicatief vaardig en hebt lef. Ervaring met integraal werken in het vakgebied is een grote pre.

Dit kunnen we je bieden

Verantwoordelijk en maatschappelijk relevant werk in een informele organisatie die veel vraagt maar ook veel mogelijk maakt. Amersfoort biedt ruimte om je talenten verder te ontwikkelen en investeert in je groei. Je salaris bedraagt maximaal € 4494,- bruto per maand (schaal 10) bij een 36-urige werkweek. Daarnaast ontvang je maandelijks een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen passend bij jouw persoonlijke wensen. Amersfoort heeft goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden en ouderschapsverlof (50% doorbetaald).

Zo kun je reageren

Door hieronder op ‘Solliciteren’ te klikken, kun je ons je contactgegevens, motivatie en curriculum vitae toesturen.

SOLLICITEREN

Als je meer wilt weten

Heb je vragen over de inhoud? Bel Ton de Jong of Marc Tammens, contractadviseurs Leefomgeving, telefoon 14 033.

Heb je vragen over de procedure, bel Anna Heeres, HR-medewerker, telefoon 06 2816 3490.

De reactietermijn sluit op zondag 3 oktober 2021. De eerste gesprekken vinden plaats op woensdag 13 oktober, de tweede gesprekken op donderdag 28 oktober.

Amersfoort wil een diverse organisatie zijn, dus het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil maakt voor de stad.

Praktisch

36 uur

Schaal 10 (max. € 4494,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek)

Vragen over de functie?

Bel Ton de Jong of Marc Tammens, contractadviseurs Leefomgeving, telefoon 14 033

Vragen over de procedure?

Anna Heeres, HR-medewerker, telefoon 06 2816 3490

SOLLICITEREN

De reactietermijn sluit op zondag 3 oktober 2021.