Adviseur contracten integraal beheer

Voor de contractspecialist die graag oppakt, doorpakt en afrondt

Werken bij Gemeente Amersfoort

Amersfoort is een stad met ruim 157.000 inwoners op het middelpunt van Nederland. Een dynamische stad die zich volop ontwikkelt, met veel innovaties en initiatieven. Een groeiende stad ook, waar de druk op de beschikbare ruimte toeneemt. Hiermee staan we voor de uitdaging om Amersfoort toekomstbestendig te maken. Als regiegemeente werken we nauw samen met diverse externe partijen. Zo werken we in een informele cultuur resultaatgericht aan grootstedelijke vraagstukken. Collega’s weten elkaar snel te vinden en je kunt hier echt het verschil maken. Werken voor Amersfoort doe je vanuit je DNA: dichtbij, nieuwsgierig en aanspreekbaar.

Op de afdeling Leefomgeving (70 medewerkers) werk je met inwoners, partners en collega’s aan een prettige leefomgeving om in te wonen, te werken en te recreëren. Een belangrijk onderdeel is het beheer van de openbare ruimte. We werken aan actuele ontwikkelingen en ambities, zoals klimaatverandering, vergroening, biodiversiteit, duurzaamheid en circulaire economie.

De baan

Als adviseur contracten ben je van begin tot eind verantwoordelijk voor de contracten voor het beheer van de openbare ruimte, zoals raamovereenkomsten, beeldbestekken en werkomschrijvingen. Je coördineert, faciliteert en realiseert contracten die je meestal Nationaal of Europees openbaar aanbesteedt. In grote lijnen bestaan je werkzaamheden uit:

  • Zelfstandig op (laten) stellen van besteksdocumenten en inschrijfleidraad, e.e.a. op basis van input welke in overleg met de interne klant (collega’s) wordt vastgesteld;
  • Begeleiden van het gehele aanbestedingsproces (via TenderNed) inclusief verwerken van nota van inlichtingen, coördineren van de beoordelingsfase en opstellen van de overeenkomst(en);
  • Zorgdragen voor een adequate administratieve afhandeling en archivering van alle belangrijke aanbestedingsdocumenten;
  • Inhoudelijk (vaak op basis van de RAW/UAV) adviseren van de collega’s welke belast zijn met de uitvoering van de contracten. Bijvoorbeeld bij verschillen van inzicht met de aannemer.

Andere werkzaamheden zijn het signaleren en onderzoeken van relevante trends en ontwikkelingen en deze vertalen naar innovatieve contractvormen. Je initieert, stelt kaders en bewaakt de voortgang en budgetten van opdrachten voor beheer- en onderhoudscontracten. Tenslotte genereer je management- en bestuurlijke informatie en rapportages over bijv. prijs- en kwaliteitsontwikkeling.

Je werkt veel samen met inkoop- en contractadviseurs en de gegevensbeheerders. Als geen ander weet je dat gegevens de basis zijn van een goed contract. Daarom ben je zeer alert op de kwaliteit en actualiteit van de gegevens. Je hebt nauw contact met de vakspecialisten die de uitvoering van de contracten begeleiden. Zo ben je steeds in staat wensen en ambities te vertalen naar concrete werkzaamheden en contractafspraken. Je zoekt actief naar verbeterkansen. In deze afwisselende baan komen jouw talenten voor gedegen planning en organisatie samen met vernieuwde resultaten.

Wat we van je vragen

Een vakgerichte opleiding op hbo-niveau, bijvoorbeeld Management van de Leefomgeving (HAS Den Bosch of Larenstein Velp), aangevuld met minimaal 3 jaar werkervaring. Je werkt precies, ziet het grotere plaatje en hebt er plezier in om tussen verschillende niveaus en disciplines te schakelen. Eigenlijk heb je twee specialisaties: contracten en (groen)beheer. Daarbij ben je in staat wetgeving, (gemeentelijk) beleid en de dagelijkse beheerpraktijk te verbinden in contracten. Je hebt ervaring in het opstellen en uitvoeren van RAW-bestekken en de UAV 2012. Daarnaast vind je het leuk een bijdrage te leveren aan de interne kennis op gebied van bestekken en contracten en dit op een proactieve wijze te delen. Je werkt projectmatig, bent communicatief vaardig en hebt lef. Ervaring met integraal werken in het vakgebied is een grote pre.

Dit kunnen we je bieden

Verantwoordelijk en maatschappelijk relevant werk in een informele organisatie met prettige collega’s en een fijne werksfeer. Amersfoort ondersteunt ontwikkelingswensen en investeert in jouw groei. Je salaris is afhankelijk van kennis en ervaring en maximaal €4.494,- bruto per maand (schaal 10) bij een 36-urige werkweek. Daarnaast ontvang je maandelijks een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen, passend bij jouw persoonlijke wensen. Amersfoort heeft goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden en ouderschapsverlof (50% doorbetaald).

Als je meer wilt weten

Heb je vragen over de inhoud van deze functie? Bel dan 14 033 en vraag naar Ton de Jong of Marc Tammens, contractadviseurs Leefomgeving.

Voor vragen over de sollicitatieprocedure neem je contact op met Anna Heeres, HR-medewerker; telefoon +31 6 28 16 34 90 of met Inge Parlevliet, HR-medewerker; telefoon +31 6 5253 5727

Zo kun je reageren

Enthousiast? Door op ‘Solliciteren’ te klikken, kun je ons jouw contactgegevens, motivatiebrief en curriculum vitae toesturen.

SOLLICITEREN

De reactietermijn sluit op zondag 23 januari 2022. Let op! We ontvangen je sollicitatie graag. Wegens het coronavirus worden sollicitatiegesprekken mogelijk (deels) online gevoerd. De eerste ronde gesprekken vindt plaats op dinsdag 25 januari 2022, de tweede ronde op woensdag 2 februari.

Amersfoort wil een diverse organisatie zijn, dus het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil maakt voor de stad.

Praktisch

36 uur

Schaal 10, (max. €4.494,- bruto bij een 36-urige werkweek)

Vragen over de functie?

Bel dan 14 033 en vraag naar Ton de Jong of Marc Tammens, contractadviseurs Leefomgeving.

Vragen over de procedure?

Anna Heeres, HR-medewerker; telefoon +31 6 28 16 34 90 of met Inge Parlevliet, HR-medewerker; telefoon +31 6 5253 5727

SOLLICITEREN

De reactietermijn sluit op zondag 23 januari 2022.