Voor de nieuwe Denktank Inclusieve Stad zoeken we leden!

Weet jij wat er leeft onder Amersfoorters? Vind jij het belangrijk dat iedereen mee kan doen? Heb je interesse in sociale thema’s? Dan zoeken we jou!

 Voor de nieuwe Denktank Inclusieve Stad zoeken we leden!

Veel mensen zijn zich niet bewust van de invloed van het beleid van de gemeente op hun leven. Terwijl bijna iedereen ermee te maken heeft of krijgt. Bij sociale thema’s is dat voorbeeld als je hulp nodig hebt bij het opvoeden van je kinderen of als je schulden hebt. Als je een maatje zoekt of mantelzorger bent. Of als je te maken hebt met racisme of geen passend werk kunt vinden.

Over de Denktank Inclusieve Stad

Gemeente Amersfoort vindt de ervaringen van inwoners belangrijk bij het verbeteren van beleid en de uitvoering daarvan. De Denktank Inclusieve Stad is opgericht zodat inwoners die interesse hebben in sociale thema’s hun ervaringen kunnen delen. De Denktank Inclusieve Stad neemt initiatief om thema’s onder de aandacht te brengen en denkt mee over nieuw beleid en beslissingen die genomen moeten worden. Met als doel: een inclusieve stad. Een plek waar iedereen op zijn eigen manier mee kan doen en waar passende hulp is, als dat nodig is.

Wie we zoeken

Wie jij bent en waar je vandaan komt maakt ons uit! Iedereen is daarom van harte uitgenodigd om te reageren. Samen weten we beter wat er leeft. We vinden het belangrijk dat je:

 • in Amersfoort woont,

 • nieuwsgierig bent naar wat er leeft in jouw omgeving. Bijvoorbeeld in je eigen buurt, de
  sportclub, kerk, moskee of op het schoolplein,

 • op vrijwillige basis graag je eigen ervaringen en de ervaringen van anderen wilt delen.

  Wat we van je vragen

  De Denktank Inclusieve stad zoekt zowel mensen die intensief betrokken willen zijn bij diverse thema’s (kernteam) als mensen die nu en dan over een specifiek thema ervaringen delen (flexibele schil). Wat bij jou past hangt af van jouw interesse en hoeveel tijd je hebt.

  • Het kernteam komt met 8 tot 12 actieve leden regelmatig bij elkaar. Op basis van signalen uit de stad gaat het team in gesprek met inwoners en brengt onderwerpen in bij de gemeente. Ook vraagt de gemeente het kernteam om advies over belangrijke ontwikkelingen. Het kost je gemiddeld 3 tot 4 uur per week. Hiervoor ontvangen de leden een vrijwilligersvergoeding.

  • De flexibele schil bestaat uit mensen die zich meer verbonden voelen met een specifiek thema. Zij weten daar veel van, hebben rondom dat thema een netwerk en willen hun kennis en ervaring graag delen.

  Neem contact op

  Wil jij samen met stadsgenoten bijdragen aan een Amersfoort waar iedereen meedoet?

  We horen graag bij welk thema jouw hart ligt of waar je zelf ervaring mee hebt. Bijvoorbeeld kansengelijkheid, toegankelijkheid of onderwijs. We zijn ook benieuwd naar je talenten. Houd je van bijeenkomsten organiseren of gesprekken begeleiden? Of juist van adviezen schrijven? Of af en toe meedenken? Wat wil jij bijdragen?

  Neem voor vragen contact op met Sélène Brinkhof, coördinator van de Denktank
  Inclusieve Stad: 06 – 21 19 11 34 of inclusievestad@amersfoort.nl.

   Online vragenuur bijwonen of langs komen? We ontmoeten je graag!

   • Online vragenuur: op 16 en 18 november kun je van 20.00 tot 21.00 uur je vragen stellen. Meld je aan via inclusievestad@amersfoort.nl zodat we je een link kunnen sturen voor Teams. Vermeld in de mail je naam en de datum van de bijeenkomst die je online wilt bijwonen.

   • Liever langskomen voor een vrijblijvend gesprek? Dat kan!
    Kom op 25 november tussen 19.30 – 21.00 uur langs bij MBO Amersfoort,
    Leusderweg 30- 34, 3817 KB Amersfoort. Let op: Door de aangescherpte maatregelen gaat deze bijeenkomst online door.

    Of op 30 november tussen 14.30 – 16.00 uur bij Het Zwaluwnest, Zwaluwenstraat 9, 3817 KB Amersfoort.

    Daar ontmoet je mensen die nu al deel uitmaken van de Denktank Inclusieve Stad, mensen van de gemeente en andere geïnteresseerden. Fijn als je je aanmeldt via inclusievestad@amersfoort.nl. Vermeld in de mail je naam en de datum van de bijeenkomst die je wilt bijwonen.

   We houden ons tijdens de bijeenkomsten aan de coronamaatregelen. Heb je je aangemeld voor een bijeenkomst en verandert er iets aan bovenstaande informatie, dan laten we je dit op tijd per mail weten.

    Aanmelden

    Wil je je aanmelden voor de Denktank Inclusieve Stad? Stuur Sélène Brinkhof dan uiterlijk 8 december 2021 een mail met je motivatie naar inclusievestad@amersfoort.nl.

    Vragen?

    Sélène Brinkhof,
    coördinator van de Denktank
    Inclusieve Stad

    Telefoonnummer:
    06 – 21 19 11 34 of mail inclusievestad@amersfoort.nl.

    Reageren kan tot 9 december.

    Zie ook: www.amersfoort.nl/denktank

    Aanmelden