Toegankelijke openbare ruimte

Voor de toegankelijkheid van de openbare gebouwen werken wij samen met Ongehinderd. Zij beoordelen onze bestaande gebouwen op basis van het Nederlandse Keurmerk voor Toegankelijkheid (NLKT). Voor nieuwe gebouwen, zoals he zwembad Amerena moet worden voldaan aan de Integrale Toegankelijkheid Standaard (ITS).

Toegankelijke openbare ruimte
Ongehinderd

De openbare gebouwen en de stemlocaties die al zijn beoordeeld door Ongehinderd, zijn opgenomen in de Ongehinderd App. Wij zouden het fijn vinden als u helpt om de Ongehinderd App actueel te houden en nieuwe locaties toevoegt en beoordeeld. Meer informatie is ook te vinden op www.ongehinderd.nl.

Universele Openbare Toiletten

Wist u dat Amersfoort op de 6de plaats staat als het gaat om toegankelijke toiletten? De behoefte aan toegankelijke universele toiletten, die ook na sluitingstijd van winkels en horeca te gebruiken zijn is uitermate belangrijk voor vele mensen. Wij werken dan ook aan een verbetering hiervan. Wilt u weten waar u naar het toilet kunt bij hoge nood? De App Hoge Nood is een handig hulpmiddel of kijk op de website Hogenood.

Speeltuinen

Wist u dat wij zo’n 500 speelplekken hebben in Amersfoort, 8 speeltuinen en 13 natuurspeeltuinen? Er zijn buitenkasten van Welzin die het buiten spelen nog leuker maken. Ook zijn wij actief bezig om samen spelen mogelijk te maken en speeltuinen toegankelijker te maken. De speeltuin in park Randenbroek is hiervan een mooi voorbeeld. Wij werken hiervoor samen met de Speeltuinbende in Soest.

Contact

Contactpersonen gemeente: Jean-Paul Aarsen, Marina Aalbers en Manuel Gijsbers.

Mail: toegankelijk@amersfoort.nl

14033