Testlocaties

Heeft u ziekteverschijnselen die mogelijk duiden op corona. Dan is het belangrijk dat u zich zo snel mogelijk laat testen. In Amersfoort heeft de GGD regio Utrecht een testlocatie aan de Hardwareweg 11. Testen is gratis.

Een afspraak maken kan via telefoonnummer 0800 1202 of via de website www.coronatest.nl

De testlocatie is 7 dagen per week open van 09.00 uur ’s ochtends tot 17.00 uur ’s middags. Bij het kantoorpand is volop gratis parkeergelegenheid.

Testlocatie in Rijtuigenloods gesloten

Sinds juni 2020 was er een coronatestlocatie in de Rijtuigenloods aan het Piet Mondriaanplein. Met de opening van de testlocatie aan de Hardwareweg, wordt de locatie in de Rijtuigenloods gesloten. De Amersfoortse vaccinatielocatie blijft wel aan het Piet Mondriaanplein.

Handelswijze bij aanvraag (snel)teststraten corona

Er zijn door bedrijven op enkele plaatsen in Amersfoort tijdelijke corona-(snel)teststraten ingericht. Omdat er mogelijk aanvragen komen voor meer teststraten, is er een proces op welke manier hiervoor een aanvraag kan worden ingediend. Dit proces staat beschreven in het document Handelswijze tijdelijke corona (snel)teststraten in Amersfoort (pdf 101 KB).

De bestemming van de locatie staat veelal niet toe dat op de desbetreffende plek een teststraat wordt ingericht. Gelijktijdig is door het coronavirus sprake van zeer uitzonderlijke situatie die de volksgezondheid hard treft en is er een grote behoefte aan zekerheid op de vraag of personen het virus wel of niet bij zich dragen. Voor deze bijzondere situatie is daarom een tijdelijk proces ingericht om snel te kunnen handelen. Bovendien zijn enkele basisregels geformuleerd, die onderaan het document zijn opgenomen.