Testlocaties

Heeft u ziekteverschijnselen die mogelijk duiden op corona. Dan is het belangrijk dat u zich zo snel mogelijk laat testen. In Amersfoort heeft de GGD regio Utrecht een testlocatie aan de Hoefseweg 9. Testen is gratis.

Afspraak maken

Een afspraak maken kan via telefoonnummer 0800 1202 of via de website www.coronatest.nl

Testlocatie Amersfoort

De testlocatie in Amersfoort is op de Hoefseweg 9. Deze locatie is 7 dagen per week open met een vrije inloop van 09.00 uur ’s ochtends tot 16.30 uur ’s middags. Testen op afspraak kan daar op maandag tot en met zondag van 9.00 tot 17.00 uur.

Bij het kantoorpand is volop gratis parkeergelegenheid.

Testlocatie Leusden

In Leusden is de testlocatie in Fort 33 op de Bavoortseweg 25. Testen op afspraak kan daar op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Handelswijze bij aanvraag (snel)teststraten corona

Er zijn door bedrijven op enkele plaatsen in Amersfoort tijdelijke corona-(snel)teststraten ingericht. Omdat er mogelijk aanvragen komen voor meer teststraten, is er een proces op welke manier hiervoor een aanvraag kan worden ingediend. Dit proces staat beschreven in het document Handelswijze tijdelijke corona (snel)teststraten in Amersfoort (pdf 101 KB).

De bestemming van de locatie staat veelal niet toe dat op de desbetreffende plek een teststraat wordt ingericht. Gelijktijdig is door het coronavirus sprake van zeer uitzonderlijke situatie die de volksgezondheid hard treft en is er een grote behoefte aan zekerheid op de vraag of personen het virus wel of niet bij zich dragen. Voor deze bijzondere situatie is daarom een tijdelijk proces ingericht om snel te kunnen handelen. Bovendien zijn enkele basisregels geformuleerd, die onderaan het document zijn opgenomen.