Storing in de straatverlichting

Werkt de straatverlichting bij u in de buurt niet? Eén lantaarnpaal of meerdere lantaarnpalen? Dan kunt u dit melden.

Het komt soms voor dat de straatverlichting in Amersfoort niet brandt. De gemeente wil storingen graag zo snel mogelijk verhelpen. U kunt daarbij helpen door kapotte verlichting direct te melden bij het Meldpunt Woonomgeving. Geef bij een kapotte lantaarnpaal ook

  • het nummer van de lantaarnpaal (staat op ooghoogte op de paal), of
  • de exacte locatie van de lantaarnpaal door

MELDING DOEN

Of bel 14 033.

Buiten kantooruren kunt u grote storingen van één of meer straten doorgeven aan het meldpunt van onderhoudsaannemer Van Gelder, telefoon 088 115 4113.

Oorzaken storing

Storingen kunnen verschillende oorzaken hebben. Soms is de lamp kapot en werkt de verlichting weer als de lamp is vervangen. Als in een of meerdere straten alle lantaarnpalen niet branden, is er waarschijnlijk iets mis met een zekering in een transformatorhuisje. Ook kan er door werkzaamheden een breuk in de kabel in de grond ontstaan. Het duurt dan soms even voordat deze breuk gevonden is. U hoeft de storing dan niet opnieuw te melden.

Ook kan sprake zijn van een storing in het elektriciteitsnetwerk van netbeheerder Stedin. Deze netstoringen zijn helaas meestal niet direct te verhelpen en duren vaak meerdere dagen. Bijvoorbeeld omdat Stedin eerst de omwonenden wil informeren over de geplande stroomonderbreking wanneer het elektriciteitsnet wordt gerepareerd.

Verlichting brandt overdag

Bij een storing kan het gebeuren dat verlichting ook overdag brandt. Dit komt door een zekering die niet goed werkt, waardoor de verlichting niet uit gaat. Ook wordt soms de verlichting overdag handmatig aangezet om de oorzaak van de storing te kunnen opsporen.