Juridisch Adviseur Fysiek Domein

Doelgerichte, creatieve adviseur met ambitie

Waar ga je werken?

Amersfoort –een stad met ruim 155.000 inwoners- ontwikkelt zich in hoog tempo en is misschien wel de meest veelzijdige stad van Nederland. We eindigen hoog op allerlei lijsten en bruisen van energie. Voor de gemeentelijke organisatie geldt dit ook: er wordt met frisse ideeën en nieuw elan gewerkt door een diversiteit aan professionals. Er is aandacht voor continue verbetering en samenwerken, dwars door onderwerpen en afdelingen heen, waardoor de lijnen kort zijn. We staan voor grote opgaven als duurzaamheid en wonen, en onze ambities zijn hoog maar reëel. De invoering van de Omgevingswet, de energietransitie: we hebben er zin in!

Je gaat werken op de vernieuwde afdeling Juridische Dienstverlening en Advies (JDA), samen met de andere juristen van het jonge adviesteam. Je hebt een eigen portefeuille met vaste samenwerkingspartners, projecten en afdelingen.

De ene dag ben je bij de afdeling waar je voor adviseert, de andere dag ga je samen met je team in het stadhuis aan de slag of werk je thuis: dit betekent een flexibele werkplek en -werktijden. Werken voor de stad betekent werken aan een maatschappelijk belang. Bij het fysiek domein zijn je inspanningen bovendien rechtstreeks zichtbaar – iets om trots op te zijn.

Wat ga je doen?

Je werkgebied is het fysiek domein: je houdt je bezig met juridisch advies over de fysieke openbare ruimte en gebiedsontwikkeling. In eerste instantie richt je je vooral op het ruimtelijke bestuursrecht en het omgevingsrecht. Je adviseert en ondersteunt de verschillende ontwikkelingen en projecten in de gemeente en ondersteunt deze vanuit je juridische
dienstverlenende rol. Je denkt bijvoorbeeld mee over de implementatie van de omgevingswet en de energietransitie. Een afwisselend en veelzijdig takenpakket!

Je helpt elkaar met lastige dossiers en deelt successen. Het kan hectisch zijn, maar er is ook tijd voor reflectie en ruimte om je ideeën uit te werken. Samen met je collega’s werk je toe naar het doel, waarbij je denkt in mogelijkheden in plaats van in restricties. Juridische knelpunten zie je als een uitdaging en je hebt snel door waar processen handiger, beter of efficiënter kunnen. Juridische dienstverlening: de naam van de afdeling zegt het al.

   Wat breng je mee?

   Je hebt een afgeronde opleiding Nederlands Recht op hbo- of wo-niveau en ervaring als juridisch adviseur. Je bent vertrouwd met de wetten en het beleid in het fysiek domein en je voelt je thuis in een politiek-bestuurlijke omgeving. Je bent open en enthousiast, hebt een praktische instelling en kunt goed en professioneel samenwerken in (project)teams.

   Verder ben je zichtbaar en zorg je ervoor dat jouw expertise aan tafel vertegenwoordigd is. Je weet wat er speelt, zowel binnen als buiten (nieuwe wetgeving, politieke ontwikkelingen), en wat relevant is zet je in. Je bent van nature nieuwsgierig en oplossingsgericht, en naast overtuigend spreken kan je ook goed luisteren.

   Dichtbij, nieuwsgierig en aanspreekbaar: dat zijn onze kernwaarden en jij herkent je daarin.

    Wat bieden wij je?

    Verantwoordelijk en maatschappelijk betrokken werk in een informele zakelijke organisatie.
    Amersfoort geeft je de ruimte om je talenten verder te ontwikkelen en investeert in je groei. Het salaris bedraagt maximaal € 4.541,- bruto per maand (schaal 11) bij een 36-urige werkweek. Daarnaast ontvang je maandelijks een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen, passend bij jouw persoonlijke wensen. Amersfoort heeft goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden en ouderschapsverlof
    (50% doorbetaald), en een uitstekende pensioenregeling.

    Hoe kun je reageren?

    Heb je er ook zin in? We komen graag met je in gesprek om je wensen en ambities te bespreken.

    Via de button hieronder kun je ons je contactgegevens, motivatiebrief en curriculum vitae toesturen.

    Vragen?

    Met vragen over de inhoud van de functie bel je met Monica Wamelink, afdelingsmanager Juridische Dienstverlening en Advies, telefoon 06 5253 5744. Heb je vragen over de procedure, neem dan contact op met Jacqueline Hakstege, HR-medewerker, telefoon (033) 469 4498.

    SOLLICITEREN


    De reactietermijn sluit op woensdag 25 september.

    Voor deze functie wordt gelijktijdig intern, regionaal en extern geworven, waarbij eerst voor interne en daarna voor regionale kandidaten een voorrangspositie geldt.

    Amersfoort wil een diverse organisatie zijn, dus het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil maakt voor de stad.

    Praktisch

    28 uur

    Schaal 11 (max € 4.541,- per maand)

    Vragen over de functie?

    Monica Wamelink, afdelingsmanager, telefoon: (06) 5253 5744.

    Vragen over de procedure?

    Jacqueline Hakstege, HR-medewerker, telefoon: (033) 469 4498.

    SOLLICITEREN

    De reactietermijn sluit op woensdag 25 september 2019.

    Collega's aan het woord

    Vier collega’s delen in een video hoe het voor hen is om te werken bij Amersfoort.