Gebiedsmanager

Netwerker met focus op resultaat

Waar ga je werken?

De stad Amersfoort heeft een uitdaging voor je: een impuls geven aan gebiedsgericht werken met focus op leefbare en vitale buurten en wijken. Amersfoort (bijna 160.000 inwoners) is een groeiende stad met veel dynamiek, innovaties en initiatieven. Als gemeente willen we nog beter aansluiten op de behoeften van onze bewoners en ondernemers. Vanuit onze kernwaarden dichtbij, nieuwsgierig en aanspreekbaar pakken we vraagstukken op het juiste schaalniveau op: dat van buurt, wijk of gebied.
 
Werken als gebiedsmanager in Amersfoort is extra aantrekkelijk vanwege de combinatie van grootstedelijke vraagstukken met een relatief kleine ambtelijke organisatie. Door de schaal is de organisatie toegankelijk en zijn er korte lijnen; collega’s weten elkaar snel te vinden en je kunt hier echt verschil maken.

Wat ga je doen?

Samen met de stad, collega’s en bestuur werk je aan een prettige leefomgeving. Je weet wat er speelt in ‘jouw’ gebieden op fysieke, sociale en veiligheidsthema’s. Met het ene been sta je in de gemeentelijke organisatie en met het andere in jouw wijken en buurten. Signalen van inwoners en ondernemers weet jij als geen ander te beoordelen en om te zetten in acties. Ook word je ingezet op urgente en thematische integrale vraagstukken in de wijken; van de begeleiding van Oud en Nieuw en de kermis tot de verbetering van het verblijfsklimaat in winkelcentra en complexgerichte aanpak.
 
Je stuurt op wat er nodig is en bent daarmee het middelpunt van samenwerkingsrelaties in het gebied. Je coördineert een kernteam van frontlijnwerkers, partners -zoals politie en maatschappelijke organisaties- en van gemeentelijke afdelingen. Je agendeert belangrijke vragen en onderwerpen uit het gebied en schaalt voor prioriteiten en bij conflicterende belangen gemakkelijk op binnen de organisatie.
 
Als gebiedsmanager ben je verantwoordelijk voor het opstellen, realiseren en actualiseren van het Plan van Aanpak voor het gebied (gebiedscyclus). Dit doe je samen met collega’s van verschillende afdelingen en partners. Je bent aanspreekbaar op de gebiedscyclus en op de te behalen resultaten. In Amersfoort heb je als gebiedsmanager een afwisselende baan.
 
Onze voorkeur gaat uit naar een kandidaat die binnen het team van 5 gebiedsmanagers een coördinerende en coachende rol kan invullen. Je houdt de balans in het oog tussen maatwerk richting de verschillende gebieden en voldoende rode draad in onze aanpak van gebiedsgericht werken. Je bent binnen de organisatie voor gebiedsgericht werken het eerste aanspreekpunt.

   Wat is je achtergrond?

   Enthousiasme voor deze uitdaging, dat is het eerste wat je meebrengt. Je hebt ruime ervaring met fysieke, sociale en veiligheidsopgaven in buurten en wijken en een academisch denk- en werkniveau. Je bent gewend te werken binnen de dynamiek van de wijk, buiten op straat, veelal samen met partners op allerlei niveaus. Je beschikt over uitstekende sociale vaardigheden, waarmee je kunt verbinden en flexibel kunt handelen. Je hebt het lef om initiatieven te nemen en een goed ontwikkelde bestuurlijke sensitiviteit. Je kunt processen vormgeven, doelgericht sturen en verschillende invalshoeken integreren, doordat je analytisch denkt en strategisch kunt handelen. Hiernaast breng je ook nog een gezonde dosis slagvaardigheid en relativeringsvermogen mee. Aanvullend beschik je over de ervaring en capaciteiten voor een coördinerende en coachende rol, je kunt binnen het team inspireren en richting geven.

    Wat bieden wij je?

    Leuk en afwisselend werk in een organisatie die volop in ontwikkeling is. Dit doe je vanuit de afdeling Leefomgeving, die beheer openbare ruimte, archeologie en gebiedsgericht werken omvat. Werken voor Amersfoort betekent werken in een levendige stad die hoog scoort op de aspecten prettig wonen en werken, waarin wij onze ambitie vertalen naar de praktijk.
     
    Op basis van je kennis en ervaring wordt je salaris maximaal € 5.520,- bruto per maand (schaal 12) bij een 36-urige werkweek. Daarnaast ontvang je maandelijks een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen, passend bij jouw persoonlijke wensen. Amersfoort heeft goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden, opleidingsmogelijkheden en ouderschapsverlof (50% doorbetaald).

    Hoe kun je reageren?

    Zie jij deze functie als jouw volgende baan, dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie. Door hieronder op ‘Solliciteren’ te klikken, kun je ons je contactgegevens, motivatie en curriculum vitae toesturen. 

    Vragen?

    Zie jij deze functie als jouw volgende baan, dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie. Door hieronder op ‘Solliciteren’ te klikken, kun je ons je contactgegevens, motivatie en curriculum vitae toesturen. 
     
    Met vragen over de inhoud van de opgave en de functies kun je contact opnemen met afdelingsmanager Tom van Nijen telefoon 033 469 46 14. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, bel dan met Jacqueline Hakstege, P&O-assistent, telefoon 033 469 4498.

    De reactietermijn sluit op 29 september 2019.

    De eerste gesprekken zullen plaatsvinden op 11 oktober 2019.

    SOLLICITEREN

    Voor deze functie wordt gelijktijdig intern, regionaal en extern geworven, waarbij eerst voor interne en daarna voor regionale kandidaten een voorrangspositie geldt.

    Amersfoort wil een diverse organisatie zijn, dus het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil maakt voor de stad.

    Praktisch

    36 uur

    Schaal 12 (max € 5.520,- per maand)

    Vragen over de functie?

    Tom van Nijen, afdelingsmanager, telefoon: (033) 469 4614.

    Vragen over de procedure?

    Jacqueline Hakstege, P&O-assistent, telefoon: (033) 469 4498.

    SOLLICITEREN

    De reactietermijn sluit op 29 september 2019.