Beleidsregisseur Specialistische Ondersteuning Jeugd (16 uur voor 2 jaar)

Over de vacature

Sluitingsdatum
3 maart 2024

Voor ons sociaal domein zijn we op zoek naar een collega die het opgaveteam Specialistische Ondersteuning Jeugd Amersfoort (SOJA) komt versterken. Dit team zet zich in voor de jeugdigen die extra ondersteuning nodig hebben om gezond, veilig en kansrijk op te groeien naar zelfstandigheid.

Jouw rol

Je schakelt moeiteloos tussen onderwijs, zorg en maatschappelijke organisaties zoals Integratiewerk, NIDOS en COA. Met directeuren en medewerkers ga je gemakkelijk in gesprek en krijg je zaken voor elkaar vanuit verbinding. Je bent geïnteresseerd in de achtergronden van jongere nieuwkomers zoals alleenstaande minderjarige vluchtelingen (AMV’s) en jongvolwassenen. Je snapt de keuzes die ze maken en zoekt actief naar oplossingen bij integratie in combinatie met leren, schoolverzuim, psychische problemen en andere zaken waar zij in Nederland tegenaan lopen. Als je vanuit eigen ervaring kunt meepraten over deze thema’s, dan kan dat een groot voordeel zijn in je werk.

Je begeeft je daar waar het gebeurt en gaat vanuit jezelf in gesprek met onze partners in de stad. Resultaten en oplossingen die het verschil maken, dat is waar jij voor gaat. De onderwerpen waar jij mee te maken hebt zijn complex en vragen inzet van verschillende partners. Denk daarbij aan de toename van analfabeten onder jongeren, een hoog schoolverzuim en het ontwikkelen van passende (onderwijs)trajecten. Jij zorgt ervoor dat zij een goede start in het volwassen leven kunnen maken en bent daarbij de contactpersoon tussen organisaties, beleid en praktijk.

De prioriteiten hebben we reeds in kaart gebracht, in opdracht van en in overleg met het bestuur en management. De opgaven waar we de komende tijd voor staan zijn het hoge schoolverzuim van AMV’s, wachtlijsten op het ISK (Internationale Schakelklas: voortgezet onderwijs voor nieuwkomers) en een gebrekkige aansluiting tussen ISK en MBO. Je werkt nauw samen met de opgaveteams Samenleven in Diversiteit (waar onder ander inburgering is gepositioneerd), Opvoeden en Opgroeien en het team Vluchtelingen. Samen met hen bepaal je prioriteiten in jouw takenpakket.

Jouw werkweek

Bijvoorbeeld verdeel je jouw 16 uur over 3 dagen. Op maandag heb je een weekstart met je team en een projectoverleg waar jij een update geeft over je afspraken met het MBO. Daarna schuif je aan bij een overleg met het ISK en je collega’s van Leerplicht om het hoge schoolverzuim te bespreken. Dinsdag bezoek je Pro33 om nader te verkennen hoe je de begeleiding van niet-onderwijs gerelateerde vragen bij jongeren kan organiseren. Daarna fiets je snel naar het stadhuis om met de wethouder te spreken over een subsidie voor een pilot door NIDOS en COA. Donderdag werk je thuis en heb je een Teams-meeting georganiseerd voor samenwerkingspartners. Jullie zoeken naar oplossingen om de moeizame overgang van ISK naar MBO te verbeteren. Jij zorgt ervoor dat alle neuzen dezelfde kant op komen te staan. Nog even met je collega bellen over de wachtlijsten op het ISK en dan heb je jouw werkzaamheden voor Amersfoort deze week weer afgerond. 

Hier ga je aan de slag 

Amersfoort is een groeiende stad met ruim 160.000 inwoners, die zich in hoog tempo ontwikkelt. Een stad vol duurzame en sociale initiatieven, waarin iedereen mee kan doen. In 2023 levert dat ons zelfs de internationale titel European City of the Year op. Zo’n 1.500 collega’s zorgen ervoor dat Amersfoort een geweldige stad blijft om in te wonen, werken en leven. Dat doen we samen met de stad: met inwoners, ondernemers, vrijwilligers en partners. Collega’s waarderen de positieve, resultaatgerichte en collegiale werksfeer: we doen het samen. Daarbij krijg je alle ruimte om jouw functie en ontwikkeling zelf vorm te geven.

Met wie werk je samen 

Je gaat werken bij het opgaveteam Specialistische Ondersteuning Jeugd Amersfoort, onderdeel van de afdeling Samen Leven. Binnen de afdeling werken wij samen vanuit kleine, zelfsturende opgaveteams op het gebied van welzijn, sport, gezondheid, armoede, arbeidsmarkt, onderwijs, diversiteit, inburgering, vluchtelingen, Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en (jeugd)hulp.

In het sociaal domein werk je met partners, professionals, vrijwilligers en inwoners aan gelijke kansen, preventie, zorg en ondersteuning in de wijken.

Dit bieden we jou

Werk dat er echt toe doet: hier kun je verschil maken voor de stad. Bij Gemeente Amersfoort werk je in een compacte organisatie aan grote opgaven. We bieden alle ruimte om je talenten verder te ontwikkelen en investeren in je groei. Je krijgt veel vertrouwen en verantwoordelijkheid, in een organisatie die veel van je vraagt maar ook veel mogelijk maakt. Je kunt rekenen op: 

  • Een salaris van maximaal € 5.997,- bruto per maand (schaal 11 van de CAO Gemeenten) op basis van een 36-urige werkweek.
  • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% als aanvulling op je salaris. Hiermee kies je zelf voor extra geld, meer verlofuren, fiscaal voordeel op een deel van de kosten voor je sportschool of andere voordelen. 
  • Flexibele werktijden met uitstekende thuiswerkmogelijkheden en -middelen, voor een goede balans tussen werk en privé.  
  • Een mobiele telefoon, laptop en databundel.  
  • Een volledige ov-reiskostenvergoeding voor je woon-werkverkeer (2e klas) of een fietsregeling. 
  • Alle ruimte voor jouw ontwikkeling: we werken vanuit talent met jouw persoonlijke talentprofiel (CliftonStrengths) en je kunt rekenen op een uitgebreid opleidingsaanbod, een coachpool, een inwerkbuddy en goede doorgroeimogelijkheden. 
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 194,4 verlofuren (op basis van een 36-urige werkweek), een thuiswerk- en internetvergoeding, een goede pensioenregeling en 50% betaald ouderschaps- en zorgverlof. 

Dit breng je mee

Het gaat om een functie op hbo werk- en denkniveau, maar we vinden jouw specifieke achtergrond of opleiding minder belangrijk dan dat wat je meebrengt. Belangrijk is dat je geïnteresseerd bent in alles wat er speelt rond jongeren en jongvolwassenen met een migratieachtergrond; alleenstaande minderjarige vluchtelingen in het bijzonder. Je kunt signaleren wat er nodig is, agenderen, aanpakken wat aangepakt moet worden, afmaken en borgen. Als je vanuit je werk of persoonlijke ervaring al te maken hebt gehad met deze onderwerpen, is dat een pluspunt.

Verder ben je nieuwsgierig, betrokken, proactief en kritisch. Je legt gemakkelijk contact met mensen op alle niveaus, bent daadkrachtig en resultaatgericht met focus. Je kunt beweging krijgen bij organisaties en samen met collega’s kun je prioriteren (en pauzeren). 

Als je meer wilt weten

Voor vragen over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Agnes Reitsma van het team Specialistische Ondersteuning Jeugd Amersfoort via telefoonnummer 06 4805 7090 of Carole Sombroek, teammanager Samen Leven, via telefoonnummer 06 5310 5529.

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je bellen of een WhatsApp sturen naar Martine Jonkers, Recruitmentmedewerker via 06 3931 9398.

Zo kun je reageren

We horen graag van je! Door op ‘Solliciteren’ te klikken, kun je ons je contactgegevens, motivatiebrief en curriculum vitae doorgeven.

Je kunt op de vacature reageren tot en met zondag 3 maart 2024.
De eerste gesprekken staan gepland in de week van 18 maart 2024.

Voel je thuis in Amersfoort, je bent welkom zoals je bent. Onze kwaliteiten vasthouden en versterken, daar zetten we ons samen voor in. We zijn blij dat iedereen uniek is en zijn nieuwsgierig naar jouw talent.