Betalingsregeling voor gemeentelijke belastingen

Wanneer u moeite heeft de gemeentelijke belasting(en) op tijd te betalen, kunt u kiezen voor betaling via automatische incasso. U betaalt de belastingen 2022 dan in tien termijnen in plaats van in twee. Heeft u nog openstaande bedragen over voorgaande jaren en u wilt dit in termijnen betalen, tref dan een betalingsregeling met de gemeente. Een regeling kan via de website met uw DigiD worden aangevraagd.

Betalingsregeling voor gemeentelijke belastingen

 

Voor dit formulier heeft u DigiD nodig.

Bij uw aanvraag vraagt de gemeente u om direct een eerste aanbetaling te doen via iDEAL. U krijgt daarna een e-mail met de bevestiging van uw aanvraag. Heeft u geen bevestiging gekregen? Neem dan contact op via telefoonnummer 14 033.

De afdeling Burgerzaken werkt alleen op afspraak, ook voor het betalen van gemeentelijke belastingen. Maak een afspraak via de pagina Contact.

Heeft u een laag netto-inkomen en weinig eigen vermogen? In sommige gevallen kan de gemeente de gemeentelijke belastingen kwijtschelden.

Voor het aanvragen van een betalingsregeling heeft u DigiD nodig. DigiD (spreek uit: ‘Diegiedee’) staat voor Digitale Identiteit; het is een gemeenschappelijk systeem waarmee de overheid op internet uw identiteit kan verifiëren. Voortaan kunt u met één inlogcode terecht bij elektronische diensten van steeds meer overheidsinstellingen.

U heeft nog geen DigiD account?

Als u nog geen DigiD heeft kunt u deze aanvragen op de website van DigiD: www.digid.nl.

Digid