Belasting betalen via automatische incasso

U kunt de gemeentelijke belastingen betalen via automatische incasso. U geeft de gemeente toestemming om het geld van uw rekening af te schrijven. Dit gebeurt dan in tien termijnen. Wilt u geen automatische incasso, dan betaalt u in twee termijnen, als het aanslagbedrag niet hoger is dan € 5000,-.

Belasting betalen via automatische incasso

Automatische incasso is mogelijk voor:

  • onroerendezaakbelasting
  • afvalstoffenheffing
  • rioolheffing
  • hondenbelasting
  • reclamebelasting

Betalen via automatische incasso kan alleen als het totale bedrag op het aanslagbiljet niet hoger is dan € 5.000,-.

Is het aanslagbedrag hoger dan € 5.000,- dan heeft u maar één termijn.

Een machtiging automatisch incasso kunt u snel en eenvoudig regelen door op de onderstaande button te klikken. U geeft dan een doorlopende machtiging af via uw eigen bank. Let op! Voor onze digitale balie heeft u DigiD nodig.

AANVRAGEN

Een machtiging automatisch incasso kunt u snel en eenvoudig stopzetten door op de onderstaande button te klikken. U kunt dan de doorlopende machtiging intrekken. Let op! Voor onze digitale balie heeft u DigiD nodig.

STOPZETTEN

Heeft u een bezwaarschrift ingediend? Zet uw automatische incasso nooit stop zolang het bezwaar loopt. Eventueel teveel betaalde bedragen krijgt u later teruggestort.

Het rekeningnummer voor de automatisch incasso kunt u snel en eenvoudig wijzigen door op de onderstaande button te klikken. Let op! Voor onze digitale balie heeft u DigiD nodig.

WIJZIGEN

U kunt ons ook machtigen met het volgende formulier:

Tip: wilt u een reeds afgegeven e-machtiging (digitale machtiging) wijzigen of intrekken? Gebruikt u dan de buttons onder Automatische incasso stopzetten of Ander rekeningnummer voor incasso. Het papieren machtigingsformulier is namelijk niet geschikt voor het stopzetten of wijzigen van een afgegeven digitale machtiging.

NB: Het komt voor dat het formulier na downloaden niet goed leesbaar toont. Wanneer u het formulier 'liggend' uitprint is de tekst wel goed leesbaar.

Print het formulier uit en stuur het in een envelop (zonder postzegel) op naar de gemeente:

Gemeente Amersfoort Team Invordering Antwoordnummer 79 3800 VB Amersfoort

Of scan het ondertekende formulier in en mail het naar belastingen@amersfoort.nl.

Aanvragen, stopzetten of wijzigen?

U kunt dit snel en eenvoudig regelen door op de onderstaande button te klikken. Let op! Voor onze digitale balie heeft u DigiD nodig.

DIGITALE BALIE

Lees meer over de gemeentelijke belastingen 2021 in de: