Amersfoort heeft al meer dan 25 groene schoolpleinen

Amersfoort heeft er weer een nieuw groen schoolplein bij; deze keer bij ABC school Rustenburg aan het Furglerplein. De afgelopen 2 jaar is er hard aan gewerkt. Medewerkers, kinderen, buurtbewoners en betrokkenen openden het op 12 mei samen met wethouder Johnas van Lammeren (duurzame leefomgeving). De stad kent nu meer dan 25 groene schoolpleinen.

Wethouder van Lammeren: 'Kinderen vinden groene schoolpleinen leuker, avontuurlijker, mooier, fijner en gezelliger dan schoolpleinen met een stenen inrichting. De ervaring leert dat kinderen er meer bewegen en minder ruzie maken. Daarnaast wordt het  groene plein vaker en voor meer verschillende lessen gebruikt dan een stenen schoolplein. Steeds meer scholen hebben daarom in samenwerking met de gemeente een groen schoolplein. Voordeel is ook dat het groene plein klimaatbestendig is. Als stad kunnen we er niet genoeg hebben.'

Groene schoolpleinen zijn ook beschikbaar voor de buurt. Bij de ABC school Furglerplein is er nu een educatietuin en een groen schoolplein die samen worden onderhouden, maar ook een theehuis en sportactiviteiten. Ingrediënten voor buurtkinderen en andere wijkbewoners om ook na schooltijd elkaar hier te ontmoeten.

Na de aanleg van een groen schoolplein maakt de school met de gemeente en andere betrokkenen een beheerconvenant met afspraken over het onderhoud.
 
Kijk voor meer informatie over groene schoolpleinen op de website van Het Groene Huis