Adviseur Kwaliteit Burgerzaken (32-36 uur)

Samen werken aan een vooruitstrevende afdeling Burgerzaken!

Over de vacature

Sluitingsdatum
We sluiten de wervingsprocedure zodra we de juiste match gevonden hebben.
Uren per week
32-36 uur
Salarisindicatie
Afhankelijk van jouw ervaring aanloopschaal 9 (maximaal €4537,-) of functieschaal 10 (maximaal €5009,- ) bruto per maand bij een 36-urige werkweek

Neem jij het voortouw in vertalen van maatschappelijke en wettelijke ontwikkelingen op het gebied van Burgerzaken? Streef jij naar hoge kwaliteit en wil je de dienstverlening van een wendbare gemeente verder ontwikkelen? Bij gemeente Amersfoort willen we onze burgers nog beter helpen en werken we samen keihard aan een vooruitstrevende afdeling Burgerzaken!

Werken bij de gemeente Amersfoort

Amersfoort is een dynamische stad met bijna 160.0000 inwoners die zich ontwikkelt in hoog tempo en bruist van de initiatieven. De organisatie beweegt daarin mee. De afdeling Burgerzaken (team Balie, team Burgerlijke Stand en team Verkiezingen) verzorgt o.a. reisdocumenten, rijbewijzen, uittreksels, vestigingen en verhuizingen. Ook bij levensgebeurtenissen zoals trouwen, scheiden, geboorte, overlijden en naturalisatie spelen we een belangrijke rol. In projectvorm organiseren wij de verkiezingen en we bewaken de kwaliteit van onze Basisregistratie Personen. Daarbij werken we ook aan het voorkomen en bestrijden van fraude. Wij zijn als afdeling Burgerzaken hét visitekaartje van de gemeente en staan dicht bij de Amersfoortse inwoners. Amersfoort is een stad met een grote diversiteit aan culturele achtergronden en daar zijn we blij mee. Met elkaar zorgen we dat iedereen zich welkom voelt en wordt geholpen.

De baan

Samen met de beleidsadviseur, de procesadviseur en de BRP specialist draag jij zorg voor de kwaliteit binnen de afdeling Burgerzaken. Of het contact met de klant nu via de balie of digitaal verloopt, jij bent leidend in het bewaken en signaleren van kwaliteitseisen en kwaliteitsverbeteringen op het gebied van Burgerzaken en je vertaalt deze naar de collega's van de afdeling. Jij volgt het (digitale) werkproces, lost knelpunten op en voert onderzoeken uit. Je bewaakt de kwaliteit van Basisregistratie Personen door het uitvoeren van kwaliteitsmetingen en stuurt waar nodig bij. Je toetst, controleert en evalueert werkzaamheden van collega's en biedt hen ondersteuning en advies. Ook het organiseren van activiteiten die bijdragen aan de deskundigheidsbevordering en kwaliteit van de Basisregistratie Personen, hoort bij jouw takenpakket. Raakvlakken met landelijke en regionale ontwikkelingen zijn belangrijk in ons werk. Jij weet dat en draagt bij aan overleggroepen die zijn gericht op kwaliteitsbeheer. Waar relevant vertaal je ontwikkelingen naar specifiek beleid voor Amersfoort.

Je takenpakket:

 • Adviseren m.b.t. de uitvoering en het kwaliteitsniveau van de uitvoering.
 • Onderzoek doen naar en meten van de kwaliteit van gegevens en processen, signaleren van knelpunten en het adviseren over aanpassingen van werkwijzen en processen door middel van audits en steekproeven.
 • Verantwoordelijk voor de uitvoering van de zelfevaluatie.
 • Toetsen, controleren en evalueren van werkzaamheden en coachen van collega's.
 • Ondersteunen van medewerkers door middel van kennisoverdracht, deskundigheidsbevordering en door het begeleiden van de uitvoering van nieuwe werkwijzen en processen.
 • Beheren van applicaties en releases, betrokkenheid bij de selectie en het beheer van geschikte leveranciers.
 • Participeren in landelijke en regionale overleggroepen gericht op kwaliteitsbeheer.
 • Signaleren en vertalen van landelijke ontwikkelingen naar beleid specifiek voor de gemeente Amersfoort.

Kortom, een baan volop afwisseling, die goed bij jou kan passen!
Een deel van je werkpakket bepalen we in overleg met de geschikte kandidaat.

Wat we van je vragen

We vragen minimaal een hbo opleidingsniveau op het terrein van Burgerzaken, aangevuld met ervaring in een kwaliteitsfunctie Publieks- of Burgerzaken. Kennis van wetgeving, (gemeentelijk) beleid, procedures op onderdelen van het terrein Burgerzaken en het kunnen toepassen hiervan.

 • Je kunt goed zelfstandig werken, zonder veel vastgestelde kaders.
 • Je schakelt makkelijk van relatief eenvoudige naar complexe zaken.
 • Je deinst niet terug voor situaties met grote financiële belangen of politieke consequenties.
 • Je bent iemand met overtuigingskracht en impact op je omgeving, die zorgt voor gezamenlijkheid.
 • Ervaring met Basisregistratie Personen.

Dit kunnen we je bieden

Verantwoordelijk en maatschappelijk betrokken werken in een informele organisatie die veel vraagt maar ook veel mogelijk maakt. Amersfoort ondersteunt ontwikkelingswensen en investeert in jouw persoonlijke groei. Het salaris voor deze functie is afhankelijk van jouw ervaring aanloopschaal 9 (maximaal €4537,-) of functieschaal 10 (maximaal €5009,- ) bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Daarnaast ontvang je maandelijks een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen, passend bij jouw persoonlijke wensen.

Amersfoort is een prachtige stad, goed bereikbaar. We bieden een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd. Daarna de mogelijkheid tot verlenging of een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Een mobiele telefoon, laptop-en tablet-in-1 en goede trainingsmogelijkheden waardoor je in ontwikkeling blijft. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals op fulltime basis 187,2 verlofuren en ouderschapsverlof (waarvan 50% doorbetaald). Na je onboarding de mogelijkheid om een dag (deel) per week thuis te werken.

Zo kun je reageren

Heb je vragen over de inhoud van de functie dan kun je contact opnemen met Shira van der Hulst, teammanager, telefoon 06 4327 9505. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Cathy Cats, recruitment medewerker, telefoon: 06 4117 4202.

Interesse? Door op 'Solliciteren' te klikken, kun je ons je contactgegevens, motivatiebrief en curriculum vitae doorgeven.

We sluiten de wervingsprocedure zodra we de juiste match gevonden hebben. 

Voel je thuis in Amersfoort, je bent welkom zoals je bent. Onze kwaliteiten vasthouden en versterken, daar zetten we ons samen voor in. We zijn blij dat iedereen uniek is en zijn nieuwsgierig naar jouw talent.